Perşembe, 02 Kasım 2023 16:09

Müslümanların en önemli ihtiyaçları

Çok önemli gördüğüm beş meseleyi söyleyerek biz Müslümanların öncelikli hedeflerini ve ihtiyaçlarını belirlemeye çalışalım.

1. Türk-Arap kardeşliği çok önemlidir. Eğer bu dostluk, uhuvvet ve dayanışma gerçek manada sağlanırsa hiçbir güç İslam in hakimiyetine engel olamaz.

2. Mısır in Arap dünyasının lideri olması ve hürriyet ateşinin yakarak bütün Arap alemini kaplaması gerekiyor. Her güzel işin kaynağı imandır. Hürriyetin en önemli göstergesi de imandır. Güzel islerin ateşleyicisi ise hürriyettir. Hür olmayan bir Müslümana Cuma namazı farz değildir. Demek ki imanın ve namazın en önemli kaynağı, dayanağı; hürriyettir.

3. Biz Müslümanların önündeki en büyük engel Hristiyanlar değildir. Bizim düşmanımız cehalet, zaruret (fakirlik) ve ihtilaf (düşmanlık) tir. Bunları kardeşlik, maddi terakki, ilim ve teknoloji ile aşabiliriz. Düşmanlık duygusu yerine sevgi ve muhabbet duygusunu öne çıkarmak zorunluluğumuz vardır.

4. Namaz konusunda ciddi olmalıyız. Cuma'ya giderek namaz kılınmış olunmaz. Haftada bir kere kiliseye giden Hristiyanlara benzemiş oluruz. Halbuki namaz günde 5 vakit farzdır. Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselam Vesselam "namaz dinin direğidir" buyuruyor. Kur'an da 86 ayet namazdan bahseder. Müminin miracı olan yani Allah’ın huzuruna çıkmamız olan namaz iledir. Namazsızlık yüzünden hem dünyamızı hem de ahiretimizi kaybediyoruz. İmandan sonra en önemli hakikat, namazdır.

5. İslamiyet sanılanın aksine kılıç ile yayılmamıştır. İslâm, güzel ahlak ve ticaret ile yayılmıştır. İslâm'ın kahraman ordusu olan Türkler, Emevî ırkçılığı yüzünden 100 hatta 200 yıl Müslümanlarla savaşmışlardır. Nihayet İslâm 'in ırkçılığı ve kavmiyetçiliği reddettiğini gören Türkler, Saltuk Buğra Han'ın öncülüğünde bütün obalarda birlikte Müslüman olmuşlardır.

Kavmiyetçilik öncelikle İblisin sonrasında da Yahudilerin dayanak noktasıdır. Kendi nevinin üstünlüğü safsatası yüzünden Allah’a isyan eden Şeytan; ebedi olarak lanetlenmiştir.

Yahudi kavmi ise ırkçılık yüzünden her asırda perişan olmuştur.

 Asurlulardan Mısırlılara, Hitlerden Engizisyon mahkemelerine kadar Yahudiler daima ezilmiş ve aşağılanmışlardır. Bu nedenle ırkçılık ve kavmiyetçilikten necasete bulaşmamak için çekindiğimiz gibi çekinmeliyiz.

Bunlar en önemli hususlardır. Bunları yerine getirmeden ABD ve Çin ordusu kadar gücümüz ve ordumuz olsa da bir işe yaramaz. Allah korusun zulüm ve katliam sebebi oluruz.

Gazze'de kardeşlerimize yapılan katliamı kınarken bu hususları da düşünmeli ve acil olarak tedbir almalıyız, vesselam...

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...