07 Nisan 2000 tarihinde kuruluş için müracaatı yapılan bu tarihte hukuken Ankara da kurulmuş ve tüzüğü 30 Haziran 2000 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan ASDER Genel Merkezin gençlik organizasyonu olan Genç Asder, 2015 Yılında ASDER Yönetim Kurulu Kararı ile kurulup fikri alanda faaliyete başlamış, 24 Eylül 2017 Saat 11.00'da Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüsünde kahvaltılı başlayan geniş katılımlı yönetim toplantısı ile aktif çalışmalarına Bismillah demiştir. İnsan haklarının geliştirilmesi, adalet ve hukukun üstünlüğünün sağlanması yönünde çalışmalar yapmak temel hedeflerimiz arasındadır. Kim olursa olsun istismarlara mahal vermeyecek ferasetle zulme uğrayanın yanında olmak ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısında olmak en temel ilke olarak belirlenmiştir. Adalet ve insan hakları ihlalleri ile alakalı sahih temellere dayalı bilimsel, objektif ve en önemlisi de kendi kültürel/manevi kodları ile eğitim veren bir akademi mekanizması kurmak temel amaçlarımızdandır.

Genç ASDER “İnsan Hakları” ve “Adalet” konularında geniş bir perspektif ve dinamik bir kadro ile çalışmalar yapılması hedeflenmektedir. Gençlikte " İslami olarak adalet ve insan hakları ufku oluşturmak" ve "yaşadığı dünyada ortaya çıkan gelişmelerle ilgili Müslümana yakışır, feraset, takva ile fikir ve çözümler üreten" bir misyon oluşturmaktır. Rabbim çalışmalarımıza hayr ve bereket ihsan eylesin.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...