Cuma, 15 Nisan 2011 17:14

Sınıf

Rütbe

Sicili Nu

MÜRACAAT KONUSU : 22 Mart 2011 Tarih ve 27882 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 10.03.2011 Tarih ve 6191 Sayılı “SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER KANUNU” ile 926 Sayılı Kanuna eklenen GEÇİCİ MADDE: 32 hükümleri gereğince gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılarak hakkımdaki T.S.K.’dan re’sen ayırma işleminin yol açtığı statümün ortadan kaldırılarak, bu yasanın öngördüğü statüden yararlandırılmama karar verilmesi talebidir.

AÇIKLAMALAR      :

1- Yüksek Askeri Şuranın ……./……./…….. gün ve ……../……sayılı kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiğimin kesilmesine; Yüksek Askeri Şuranın bu kararına dayanılarak ……../………/……… gün ve ……/……sayılı kararname ile  926 sayılı kanunu ve Sicil Yönetmeliği ilgili hükümleri gerekçe gösterilerek 5434 Sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun 39/e maddesi uyarınca hakkımda Türk Silahlı Kuvvetlerinden resen ayırma kararı verildi. Verilen bu karar gereği olarak …./…./……Tarihinde T.S.K.’dan ilişiğim kesildi.

2-Mesleki hayatım boyunca, hiçbir suç veya disiplin suçu işlemedim. Sicil üstlerimden aldığım takdirnameler disiplin ve başarı seviyemi ortaya koymaktadır.

Benim mesleki hayatım boyunca, ihraç işlemine dayanak sicillere kadar sicil notlarımın istikrarlı olduğunu, hiçbir zaman dalgalı bir sicil safahatım olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple de, geçmiş sicillerim incelendiğinde, sadece 28 Şubat sürecinde ani düşüş gösterdiği ve ihracıma alt yapı oluşturmaya yönelik olarak sübjektif olarak düzenlenmiş siciller  olduğu görülecektir. Çünkü, ihracıma dayanak sicil ve kanaatler, benim geçmiş sicil safahatım ve başarı ve liyakat durumum ile mutlak şekilde çelişmektedir. Kısaca, ihraç işleminde liyakat esasının değil, içinde bulunulan 28 Şubat müdahale sürecine hakim olan siyasal mantığın ve dolayısıyla da bu siyasal mantığa sadakatin ölçü alındığı açıktır.

Elimde mevcut takdirnamelerim ekte sunulmuştur. Ayrıca, mesleki performansımı gösterir sicil dosyalarım getirtilerek incelendiğinde, ortada bir disiplinsizlik veya bir başarısızlık bulunmadığı, hukuki değil, 28 Şubat ideolojisinden kaynaklanan siyasi nedenlerle ve inançlarım ve bu inançlarım gereği ailece yaşam tarzımız sebebiyle ihraç edildiğim açıklık kazanacaktır.

3- İhracıma gerekçe yapılan eşimin başörtülü bulunması, inançlarımdan kaynaklanan yaşam tarzım dışındaki hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bunun dışındaki tüm iddialar, ihracımı meşrulaştırmak ve hukuki alt yapıyı oluşturmaya yönelik asılsız iddia ve uydurulmuş belgelerdir.

4- Müracaatımın kabulü halinde yasa ile ihdas edilen ve intibak ettirildiğim statüme uygun bir araştırmacı kadro görevine atanmak istiyorum.

SONUÇ VE İSTEK: Arz ve izah edilen nedenlerle;

22 Mart 2011 Tarih ve 27882 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 10.03.2011 Tarih ve 6191 Sayılı “SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER KANUNU” ile 926 Sayılı Kanuna eklenen GEÇİCİ MADDE: 32 hükümleri gereğince gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılarak hakkımdaki T.S.K.’dan re’sen ayırma işleminin yol açtığı statümün ortadan kaldırılarak, bugüne kadar ailece katlandığım, maddi ve manevi sıkıntılara yol açan bu hukuksuzluğa son verilmesini ve müracaatımın kabulü ile bu yasanın öngördüğü emsallerimin statüsüne eşitlenerek yasa ile ihdas edilen uygun bir araştırmacı kadro görevine atanmamı ve diğer haklarımın verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.   …...03.2011

………         ……………

Re’sen Emekli…………….

(…….-…….-…….)

E K L E R       :

-Elimde mevcut başarı ve takdirname fotokopileri.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres:

Tel        :

e-posta:

Son Düzenlenme Salı, 20 Mart 2012 11:12
ASDER Genel Merkezi

Bu kategoriden diğerleri: « Dilekçe-1-A Dilekçe-2-A »