Pazartesi, 28 Şubat 2011 16:43

28 Şubat Bir İrtica Paranoyası - Video

28 Şubat Postmodern darbesi 14. yılında da tartışılıyor. Prof. Dr. Nevzat Tarhan: "28 Şubat, tamamen vehimler, korkular ve paranoya üzerine oluşturulmuş proje"dedi.

Türkiye'nin yakın tarihine ilişkin önemli bir olay olarak hafızalara kazınan 28 ŞUBAT süreci; kimine göre irtica tehditine karşı yapılmış, türk demokrasisine indirilmiş bir darbe kimine göre ise askeri müdahaleye gerek kalmaksızın demokratik bir balans ayarı.

Görüşler farklı farklı olsada süreç, 14. yılında yine masada yine tartışılıyor. 25 Şubat Cuma akşamı Habertürk ekranlarında yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programının konusu 28 Şubat süreciydi. Programın konukları o dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, dönemin istihbarat daire başkanı Bülent Orakoğlu, gazeteci-yazar Oktay Ekşi, emekli tuğgeneral Haldun Solmaztürk ve NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan'idi.

KOMUTANLAR KULLANILDI

28 Şubat sürecinin ülkeye getirdikleri ve götürdüklerinin masaya yatırıldığı programda Tarhan sürece ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat'ı, aslında 1993 yılında Belçikada gerçekleştirilen NATO toplantısıyla birlikte değerlendirmeye almak gerekir diyen Tarhan, soğuk savaşla birlikte düşman arayışına giren NATO'nun kökten dinci olarak dini radikalizmi düşmün olarak tanımladığını kaydetti. Dindarlaşma sürecini İran ile birleştirerek Türkiye üzerine yöneltildiğini ifade eden Tarhan, bu süreçte komutanların da kullanıldığını söyledi.

28 ŞUBAT BİR FİYASKOYDU

Akılları olsaydı 28 Şubat'ı yapmazlardı diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, psikolojik savaş olarak başarılı olsa da sosyolojik olarak 28 Şubat'ı fiyasko olarak değerlendirdi. Askeriyede, "Stratejiniz yanlışsa başarınız geçicidir" tanımlaması olduğunu hatırlatan Tarhan, 5 yıl sonra mücadele edilen kadroların iktidara geldiğini de kaydetti. 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye çok şey kazandırdığına dikkat çeken Tarhan, toplumun kurulu düzeni sorgulamaya başladığını, askeriye içerisinde dahi sürecin yanlış olduğuna dair kanaatler oluştuğunu söyledi.

"28 ŞUBAT İRTİCA PARANOYASI"

Türkiye'de İran tipi dini faşizmi kabul eden türk toplumu iddialarını kabul etmeyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan; "Bu bir paranoya, ircita paranoyası" dedi. İrrasyonel korku ile irticai paranoya oluşturuldu diyen Tarhan, 28 Şubat'ı tamamen vehimler, korkular ve paranoya üzerine oluşturulmuş proje olarak tanımladı.

TÜRKİYE'YE ÖZÜR BORCU VAR

İrticai tehdit varsa kanıtlarının ortaya koyulması gerektiğini vurgulayan Tarhan sürece ilişkin çarpıcı bir de örnek verdi. Tarhan;

"1996 yılında şehit cenazesinde o dönemin 1. Ordu komutanı Hikmet Köksal, Maltepe Zırhlı Tugay Komutanı Adnan Tanrıverdi'ye emir veriyor ve diyor ki cenazede asker namaz kılmaz. İşte somut örnek. Namaz kılmak  irticai tehdik olarak algılanıyor. Ve daha sonra Tanrıverdi başka bir yere tayin ediliyor." dedi.

Türkiye'nin dini değerlerinin tehlike olarak görüldüğünü ifade eden Tarhan, ülkeye bir özür borcunun olduğunu vurguladı.

Şaban ÖZDEMİR(NPGRUP)

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...