Cuma, 25 Şubat 2011 19:46

Asimetrik Savaş - Kitap

Politik Psikoloji

Türkiye'nin siyasal gündemi gerilimli bir atmosfein içerisine hapsolmuş durumda. Osmanlı'nın son dönemlerinden bugüne dek tam anlamıyla siyasal istikrarı yakalamış sayılmayız. Başarılı veya başarısız çeşitli askeri müdahaleler bu istikrarsızlığın hem sebebi hem de sonucudurlar.

12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat gibi tercihler ön plana çıksa da askerin siyasete müdahalesi sistemin yapısı ve asker-sivil ilişkilerinin kökeni itibariyle sürekliliğini korumuştur.

Siyasetçiler attıkları her adımda askeri vesayetin gölgesini üzerlerinde hissetmişlerdir. Günümüzde yaşanan gerginliğin ana nedeni Türkiye'nin vesayet zincirini kırarak normalleşmeye doğru yol almasıdır.

Asker-sivil ilişkilerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması sancılı bir süreci beraberinde getiriyor. Türkiye'nin bu süreçte yara almadan yoluna hızlanarak devam etmesi gerekiyor. Bunun için günümüz siyasetinde yaşanan gelişmelerin bilimsel bir perspektiften ele alınarak yorumlanması ihtiyacı doğuyor. Bu kitap yeni bir disiplin olan politik psikolojinin rehberliğinde Türk siyasetinin geçmişini ve bugününü, yaşanan asimetrik savaşı gözler önüne seriyor.

Son Düzenlenme Salı, 13 Mart 2012 15:40
Prof.Dr. Nevzat Tarhan

Yönetim Kurulu Başkanı

www.nevzattarhan.com | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...