Çarşamba, 16 Aralık 2020 12:28

Tahrif-i Tedrisat

Tahrif-i Tedrisat

Sistem Eğitiminden

 

Eğitim Sistemine

Yusuf Çağlayan

 

Türkiye’deki vesayet sistemini oluşturan ve uygulayan kurumların başında ordu ve yargı gelmektedir. Ancak bunlarla birlikte eğitim kurumları da bu vesayette rol oynamış, üstelik vesayet sisteminin kültürel altyapısını hazırlamıştır.

Milletin dinî, tarihî ve kültürel ortak paydaları­nı dışlayan resmî ideolojinin yol açtığı tahribat, uzun yıllar elitlerle halkı, devlet ile milleti ve milletin farklı kesimlerini birbirinden koparmıştır.

Tahrif-i Tedrisat; milletin değerlerine yabancı, tepeden inmeci ve otoriter Batılılaşmanın aracı kurumu olan eğitim sistemini ve politikalarını sorgulamaktadır. Buradan hareketle ‘insan problemi’ çerçevesinde yeni tanımlamalar yapmakta ve çözümün yeni bir eğitim sistemiyle mümkün olabileceğini ortaya koymaktadır.

 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: « Sosyolojik Savaş Uçak Gemileri »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...