Çarşamba, 16 Aralık 2020 14:18

Korona Sonrası Dönem Özel Mülkiyet ve Hürriyet Devri

Korona Sonrası Dönem Özel Mülkiyet ve Hürriyet Devri

Dr.Vehbi Kara

 

14. Yüzyılda ortaya çıkan “kara ölüm” adı verilen veba salgını, Batı dünyasında çok büyük değişiklikler meydana getirmişti. Feodalitenin çözülmesi ve ücretli sistem bu salgın hastalıktan sonra meydana gelmişti. 2019’da Çin’de başlayıp bütün dünyaya yayılan Korona virüs salgınında benzer şekilde büyük değişimlere sebep olacağı düşünülmektedir.

Salgın esnasında alınan tedbirler gereğince davranış kalıpları büyük oranda değişmiştir. İnsanlar işyerlerinden çalışmak yerine evlerinden çalışmaya başlamış eğitim kurumları bütünüyle terk edilerek internet aracılığı ile evlerden dersler yapılmasına başlanmıştır.

Sosyal, siyasi ve ekonomik alanda da büyük değişimler beklenmektedir. Devletler arasında cereyan eden savaşlar dahi bu sağlık krizinden etkilenmiştir. “Özel Mülkiyet ve Hürriyet Devri” kitabı, bu değişim ve gelişmeler sonrasında insanlara çok geniş ufuklar açmaktadır. İnsanların ücretli sistemlerden ayrılarak kendi işlerinin sahibi olacakları ve hürriyetin insanlık tarihi boyunca en ileri seviyeye ulaşacağı bir öngörüyü sunmaktadır.

Geleceği öngörmeyi ve tahmin yürütmeyi meslek edinen her insanın okuması gereken bir kitap olduğu düşünülmektedir.
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: « Uçak Gemileri 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...