Çarşamba, 13 Temmuz 2011 18:12

İmralı’dan Meclise Tünel Mi Kazıyorlar..!?

BDP,CHP ve MHP, terörden ve darbeden yargılanan kişileri, doğması muhtemel krizi bilerek aday gösterdiler.

Amaç Ergenekon davasını sabote etmek ve akim bırakmak…

Mevcut yasalara göre milletvekili olamayacak iken,Milletvekili seçtirdikleri kişilerle ilgili yaşatılan süreçle,terörist başı APO’ya meclis yolunu açacak yasal düzenlemeleri yaptırmak..!

30.000 şehide,30 yıldır ülkeye verdiği zarara rağmen,son çeyrek asrın en azılı teröristi,bebek katili,elinde masum insanların kanı,milletin yüreğinde bıraktığı acı ve nefrete inat,hiçbir şey olmamış gibi,TBMM’ne milletvekili olarak girebilir mi?

İdam cezasını,sözde en milliyetçi parti desteğiyle kaldırtıp,terörist başını İmralı’da besiye çektiren derin mihraklar,bunu gerçekleştirmenin hesabı peşinde..!

APO,İmralı Malikanesinden(!); terör örgütünü,siyasal uzantısı BDP’yi,gölge devlet örgütlenmesi KCK’yı ve PKK’nın güneydoğunun geleceğiyle ilgili tüm projelerini pervasız bir şekilde,milletin gözüne dürtercesine yönetiyor,yönetmesine göz yumuluyor.Bunu bilmeyen yok.Devlet de biliyor,millet de...! O’nu İmralı’da besleyen,örgütü yönetmesine göz yumanların bilmediğimiz bir hesapları mı var ? Yoksa kendilerini buna mecbur mu hissediyorlar ? Mevcut yenmez,yutulmaz durumu sinesine yedirebilen siyasi ve sosyal yapı,terörist başının milletvekilliğini de hazmedebilir bence..!

APO’nun derin ilişkilerini,geçmişindeki devlet mekanizmasıyla bağlantılarını dikkate aldığımızda da bunların olabileceğini (maalesef) daha iyi anlayabiliriz.

….

Türkiye,TSK’nin veya TSK içinde örgütlenmiş darbeci kadroların yaptığı askeri darbeler ve teşebbüs/planlama aşamasında kalmış darbe girişimleriyle yüzleşmeye devam ediyor.Postal yalayıcı güruh,Ergenekon terör örgütü ve darbelerle ilgili yürütülen yargı sürecini,Bremen Mızıkacıları marifetiyle sulandırma,ciddiyetsizleştirme,halkın zihnini bulandırma gayretlerini canhıraş sürdürme gayretinde.

Her zaman açık ve net bir şekilde,bu soruşturmalar gündemde olmadığı zamanlarda bile, dile getirdiğimiz gibi,”Ergenekon örgütlenmesi,darbeci kadro ve marifetleri vardır ve iddialar gerçektir.”Yargı,bu tehlikeli illegal yapılanma ve eylemlerinin ne kadarına nüfuz etti bilemiyoruz.Ancak bu soruşturmanın dibine kadar götürülmesi ülkemizin,bölgemizin ve İslam Dünyasının geleceği açısından hayati önemi vardır.Siyasi iradenin ve yargı sisteminin üzerine düşen gayreti göstermesi sağduyunun gereğidir,özellikle siyasi iradenin duruşundan da Milletimiz emindir.

28 Şubat post modern darbesinden sonraki girişimlerin başarısız olmasının en önemli nedeni,2002 seçimlerinden beri süregelen siyasi istikrar ve güçlü siyasi iradedir.Siyaset kadrolarının zafiyet gösterdiği,devlet aygıtına her yönüyle sahip olma iradesini ortaya koyamadığı,güçsüz/basiretsiz liderler ve zayıf koalisyonlar dönemlerinde,ordu içinde her zaman var olan darbeci damar siyasete yön verme cesaretini  bulabilmiştir.

Kendilerini ülkenin asıl sahibi olarak gören,sorumlu devlet memuru/adamı gibi değil,hesap sorulamaz külhanbeyi gibi davranmayı alışkanlık haline getiren,Milli İradeyi,Hukuku,İnsan Haklarını tanımayan,TSK içinde askerliğin temeli olan görev ve disiplin yapısını tahrip eden darbe zihniyetli kişiler,bugün yargı önünde hesap vermeyi zül addediyor..!

Ancak asıl sorun,bu tip kişilerin yetişmesine sebep olan eğitim sistemi ve eğitim kadrolarıdır.Acilen, TSK’ne özellikle subay yetiştiren kurumlar başta olmak üzere, tüm askeri okullar ve eğitim kurumlarında, eğitim sistemi değiştirilmeli,ıslah edilmelidir.

Sabık 12 Eylül darbecisi Kenan Evrenin,”İç Hizmet Kanununun 35.maddesinin gereğini yaptık..!”ifadesinde olduğu gibi,darbelere gerekçe olabilecek yasal dayanaklar mevzuattan çıkarılmalı,darbe girişimi ve darbenin en ağır şekilde cezalandırılacak bir suç olduğunun,Anayasa ve yasalarda yer alacağı düzenlemeler yapılmalıdır.

Darbeci damar, elan TSK içinde mevcuttur ve zaman/zemin kollamaktadır.Bu çok iyi bilinmelidir.

Farklı yapılanmalar,KURT’lar,TİLKİ’ler,KARTAL’lar ve MARTI’lar,karada ve denizde her zaman ve her yerde iş başındadalar..!

Bunları yeni kod adı olarak da yorumlayabilirsiniz..!

Vesselam.

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

Mustafa Hacımustafaoğulları

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...