Perşembe, 04 Ağustos 2011 10:36

Askeri Okullar Mille Eğitim’e Bağlanmalı

Emekli Org. Işık Koşaner, ordunun “suç örgütü” gibi gösterilmek istendiğini söylemiş. Ustaca söylenmiş bir komuflaj ifadesi bu. Ordu değil ama ordu içine yerleşmiş bir ihanet odağı, suçların daniskasını işliyor. Eski genelkurmay başkanı bunları bilmez gibi konuşmuş.“Anayasa’yı değiştirmek, hükümeti yıkmak, TBMM’ni kapatmak, seçilmiş başbakanı ve iki bakanını asmak” suçlarını bu ülkede kim işledi?İnternet siteleri kurarak hükumete, Meclis’e, halkın seçtiği insanlara olmadık hakaretleri kim yaptı, kim yapıyor? “Boru” diyerek Beykoz’daki İstek Vakfı arazisine lav silahı ve mühimmatı kim gömdü?İrtica Eylem Planı “kâğıt”ları hazırlayarak, hükümeti düşürmek için darbe planlarını kim yaptı?Kim, Fatih ve Bayezit Camilerini bombalamayı, kendi jetlerimizi düşürmeyi, 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı, Ak Parti ve Gülen’i bitirme senaryolarını 1. Ordu karargâhında planladı?Emekli uzman çavuş Ahmet Büyükşahin, 1984 yılında PKK’nın ilk eylemi Eruh Jandarma Karakolu baskınıyla ilgili, Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı’na, sonra da Batman Ağır Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunmuş. Gazetelere düşen suç duyurusunun özeti şöyle:

Mayıs 1984’te Çirav ve Çaçi dağlarında 20-30 kişilik silahlı teröristin Kürt devleti kurmak için harekete geçtiklerini, Eruh İlçe Jandarma Komutanlığı’na silahlı baskın düzenleyeceklerini, bölgede yaşayan Soran ve Garisan aşiretleri ilçe jandarma komutanlığına haber vermişler. Jandarma komutanı 14 ağustos 1984’te izne ayrılmış, izne giderken erlerdeki mermileri toplatarak karakol komutanının odasına kilitlemiş. 15 ağustos gecesi saat 22.00 sularında 30-40 kişilik silahlı terörist jandarma komutanlığını basıp erleri rehin almış, bir eri şehit etmiş.” (1 Ağustos, Zaman)

Daha ilk günden bugüne ihmaller, ihanetler sürüp gidiyor.

Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı, İrtica Eylem Planı gibi dava konusu olan ihanet eylemleri ordu içine gizlenmiş bir ihanet odağını işaret ediyor.

Genelkurmay eski başkanı ve 4 general; Eruh, Dağlıca, Aktütün, Hantepe, Reşadiye, Silvan’da Mehmetçiği koruyamadıkları için istifa etmek yerine, sanık konumuna düşmüş rütbelilerin terfisini sağlayamadıkları için istifa etmeleri ne acı.

Milletin çocuğunun canından sizin rütbeleriniz daha mı önemli?

Yazık!..

4 generalin istifa etmesi, demokrasi adına sevindirici. Demek ki darbe yapma güç ve cesaretini kendilerinde bulamıyorlar.

Bu durum ülkenin demokratikleştiği ve hukuk devletine dönüştüğü anlamına gelmez. Nitekim YAŞ’ta sanık generaller, başbakanın karşısında oturuyor. Saldıray Berk ve Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler sanık durumundalar ve yargılanıyorlar.

Demokratik bir ülkede YAŞ kurumu olmamalıdır. İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda tayin ve terfiler nasıl yapılıyorsa Milli Savunma Bakanlığı’nda da öyle yapılmalıdır.

Kendine ordu süsü veren ve ordu içinde örgütlenmiş Ergenekon yapılanması, İtalya’daki adıyla Gladio, tıpkı İtalya ve öteki NATO ülkelerinde olduğu gibi, sökülüp atılmalıdır.

1960, 1971, 1980, 1997’de darbeyle hükümet deviren ve 2009’da hükümeti devirme planları yapan, hâlen görevi olmadığı hâlde internet sitelerinde, milletin seçtiği iktidarlar ile ilgili kara propaganda yapan subayların nereden yetiştiğine odaklanma zamanı geldi, geçiyor.

Askeri okullardaki eğitim masaya yatırılmalı.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu gereği askeri okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmalı.

Bu okullardaki müfredatlar Talim ve Terbiye Kurulu’nun kontrol ve onayından geçmeli.

Askeri okullardaki eğitim demokratikleştirilmeli.

Bütün okullara ve özellikle askeri okullara “demokrasi ve insan hakları dersleri” konmalı.

Askeri okullardaki eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından denetlemeli.

Darbelerin ülkemizi geri bıraktığı, darbelerin geri kalmış ülkelerde yapıldığı, demokratik ülkelerin kalkınmış olduğu, darbecilerin halk iradesini katlettiği ve Pentagon onaylı ihanet eylemleri gerçekleştirdiği bu okullarda iyi işlenmeli.

Ekmediğinizi biçemezsiniz.

 

http://www.alierkankavakli.org/askeri-okullar-mille-egitime-baglanmali

Son Düzenlenme Perşembe, 04 Ağustos 2011 10:38
Ali Erkan Kavaklı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki ahmet ilhan Salı, 06 Eylül 2011 22:25 yazan ahmet ilhan

    osmanlı devleti yeniçeri ile isyan eden tımarlı sipahileri, tımarlı sipahi ilede isyan eden yeniçerileri zapturapt altına alabiliyordu. ihtilallerin bitmesini istiyorsak süratle jandarmanın adı kır polisine çevrilmelidir. kır polisi eğitim, atama ve özlük yönünden tamamen genelkurmaydan ayrılmalı ve dahiliye bakanlığına bağlanmalıdır. şu an bir tehlike görülmüyor olabilir. dış güçlerin tahrikiyle yine ergenekonlar türeyebilir. jandarma halen ülkenin yüzde 92 sini kontrol ediyor. demokratik ülkede sivil halk askerin kontrolünde olamaz. kimse bunu mazur göremez. jandarmayı içişlerine bağlamamız genelkurmayın sivil savunma bakanlığına bağlanmasını sonuç verecektir. yarın çok geç olabilir. demir tavında dövülür.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...