Salı, 23 Eylül 2014 17:18

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ve KABİNESİNE TEŞEKKÜRLER!

Okullarda Başörtüsü Yasağını Kaldıran MEB Yönetmeliği Değişikliğinden Ötürü

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ve KABİNESİNE TEŞEKKÜRLER!

22 Eylül 2014

Bakanlar Kurulu uzun bir zamandır beklenen, talep edilen, artık zaruri hale gelmiş bulunan adımı attı ve kız öğrencilerin okullarına başörtülü şekilde devam etmelerini engelleyen yönetmelik maddesini yürürlükten kaldırdı. MEB Yönetmeliğinin değiştirilerek başörtüsüne tüm okullarda serbestiyet getirilmesini sevinçle karşılıyor, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabinesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Başörtüsü özgürlüğü konusunda nereden nereye gelindiğini asla görmezden gelmiyor, bu bağlamda ödenen bedelleri, gösterilen çabaları, aşılan engelleri çok değerli buluyor ve önemsiyoruz. Aynı şekilde tüm bu süreçlerde ahlaksızca, ilkesizce, vicdansızca zulüm çarkını işletmek üzere sergilenen gayretleri ve gayret sahiplerini de asla unutmuyoruz. Ama geldiğimiz noktada, tüm bu statüko güçlerinin kurguladıkları yalanlar ve öne çıkarttıkları tabularla yol açtıkları zulümlere rağmen kaybettiklerinin, yenildiklerinin altını kalınca çiziyor; buna mukabil inanan, hakkı ve sabrı tavsiye edenleri muvaffak kıldığı için Rabbimize hamd ediyoruz.

Ve inanıyoruz ki, bu düzenlemeyle Türkiye sadece, on yıllardır süregelen ve her dönemde binlerce okulda sayısız öğrencimizi ve onların ailelerini mağdur eden bir dayatmadan kurtulmuş olmakla kalmıyor. Aynı zamanda, İslami kimliğimize düşmanlık temelinde inşa edilmiş bir zihniyetin giderek zayıflamakla birlikte çeşitli tarzlarda sürdürmeye çalıştığı tasallutundan azade olma yolunda paha biçilmez bir adım da atmış oluyor.

Bu vesileyle, başörtüsü yasağı adlı zalimane dayatmanın tedrici bir biçimde de olsa ortadan kalkması için gerekli düzenlemeleri yapan hükümet yetkililerine ve bu süreci ellerindeki imkanlarıyla geliştiren tüm katkı sahiplerine bir kere daha teşekkür ediyor ve bilhassa da imanın bir gereği olarak hicaba riayet eden ve tesettür bilincine sahip tüm Mümin ve Mümine kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı