Çarşamba, 03 Ağustos 2016 13:22

15 TEMMUZ DEMOKRASİ DESTANINI NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERMEK

Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemini yaşadık Bu karanlığı delen, ülkeyi Aydınlığa kavuşturan Milletimiz, 15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimine karşı koyan, direnen halkımız adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiştir.

 

Demokrasiye olan bağlılığını gösteren başta İslam Ülkeleri olmak üzere anlamak isteyen herkese, tarihİ örnek olacak bir ders vermiştir.

 

Bu direniş özellikle Batı ülkelerinin ön yargılarını bir tarafa bırakabildikleri takdirde Fransız Devriminin sembolü  olan Bastille’yi  ele geçirilip yıkılmasından çok daha büyük bir örnektir.

 

Halkımızın yarattığı bu destanın tescili için, Türk Milletini 2017 Nobel Barış Ödülüne aday göstermek amacıyla yaptığım öneriyi kabul eden İstanbul Aydın Üniversitesi önderliğinde çok ciddi  akademik bir çalışma başlattık

 

Bu destanın ve destanı yaratan kahramanların dünya kamuoyuna belgelenmesi, tescillenmesi için bu ödüle başvurulması gerektiğine inandık.

 

Ödülün alınıp alınamaması önemli değildir. Önemli olan Milletimizin yarattığı destanı belgeleriyle, görüntüleriyle açıklanacak yapıya ulaşmasıdır.

 

Başlattığımız çalışma tüm kesimlere açıktır. Eylül ve Şubat arasında kabul edilen  yapılacak adaylık müracaatı için hazırlanacak belgelerle ilgili olarak vatandaşlarımızın geniş katılımını bekler,

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  ve Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

adreslerine gönderilecek her yazının, her iletinin çok titiz bir şekilde değerlendirileceğini belirtmek isterim.

 

Saygılarımla,

Bülent AKARCALI

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...