Cuma, 25 Şubat 2011 14:01

Cadı Avını Yazdı - Ertan Altan

YAŞ’TA ihraç edilen eski Askerî Hâkim Binbaşı Yusuf Çağlayan, ordu ve yargının dindar avını yazdı.

YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilen eski Askerî Hâkim Binbaşı Yusuf Çağlayan, 28 Şubat öncesi ve sonrasında irtica gerekçesiyle hakkında dava açılan ve ihraç edilen subayların ‘irticai’ faaliyetlerini 28 Şubat’ın 14. yıldönümünde çıkacak ‘Orduda, yargıda darbeci kuşatma’ kitabında anlattı.

28 Şubat’a ‘post-modern darbe’ adını koyan Genelkurmay eski Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak’ın kendisine bazı subaylar hakkında işlem yapılması için baskı yaptığını ifade eden Çağlayan, lojmanlardaki fişleme faaliyetleri, başörtülü eş avcılığı gibi bildik hikâyelerin yanı sıra irticaya gerekçe yapılan akıl almaz delilleri de gözler önüne serdi.

İrticai faaliyet dedikleri

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 15 yıl hâkim olarak görev yapan emekli Binbaşı Yusuf Çağlayan 1998 Aralık Yüksek Askerî Şûrası’nda ‘irtica’ gerekçesiyle ihraç edilene kadar tanık olduğu hukuksuzlukları ‘Orduda, yargıda darbeci kuşatma’ adlı kitabında anlattı.

28 Şubat’ın 14. yıldönümünde piyasaya çıkacak kitapta anlatılanlar, o dönemde YAŞ kararlarıyla ordudan ihraç edilen yaklaşık üç bin personelin, TSK ile ilişiklerinin kesilmesine gerekçe olarak gösterilen “irticai faaliyetlerinin” neler olduğunu da ortaya koydu. Askerî lojmanlarda adeta bir “cadı avına” dönüşen alkol kullanmama, ibadet etme gibi subayların ve ailelerinin yaşam tarzına yönelik hafiyelikleri anlatan Çağlayan, dindar olduğuna kanaat getirilen personelin ihraç edilmesi için askerî yargının nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyor.

Son Düzenlenme Pazartesi, 19 Mart 2012 15:39
Taraf Gazetesi