Pazartesi, 16 Nisan 2012 08:48

'Demokrasiye balans ayarı yapılmaktadır'

Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, 28 Şubat Soruşturması sürecini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Alsında Sincan'da yürütülen tanklarla demokrasiye balans ayarı yapılmadı. Tersine demokrasi tankların altında ezildi. Şu andaki 28 Şubat Soruşturması süreciyle demokrasiye balan ayarı yapılmaktadır" dedi.

28 Şubat soruşturması hakkında İHA'nın sorularını yanıtlayan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, "Benim 1997 Aralık Askeri Şura kararıyla silahlı kuvvetlerden ilişkim kesildi. 28 Şubat sürecinde toplumun tüm kesimleri gibi bizlerde silahlı kuvvetler içerisinde mağduriyeti yaşadık. 2 gün önce gözaltına alınan Orgeneral Çevik Bir o günün Genelkurmay İkinci Başkanı, Sincan'da tanklarla demokrasiye balans ayarı yaptıklarını dile getirmişlerdi. Tabi sindirilmiş psikolojisi içerisinde toplum buna karşı gereken refleksi gösteremedi. Aslında Sincan'da yürüyen tanklarla demokrasiye balans ayarı yapılmadı. Tersine demokrasi tankların altında ezildi. Şu anda başlatılan 28 Şubat süreciyle gerçek anlamda milletin beklentilerine cevap olacak şekilde demokrasiye balans ayarı yapmaktadır" dedi.


Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde 28 Şubat soruşturmasının önemli olduğunu ifade eden Hacımustafaoğulları, "İnşallah 28 Şubat sürecini başlatan 'Batı Çalışma Gurubu' diye bildiğimiz, silahlı kuvvetler içerisinde illegal biçimde yapılanan bu yapı, ortaya çıkartılır. Sorumluları, hukuk karşısında millet namına hesap verir. Bu nedenle tarihi önemi olan bir sürece girmiş bulunuyoruz. Biz atıldığımız 1997 yılından beri bu günü dört gözle bekledik. Millette dört gözle bekledi. Çünkü o günün ifadesiyle, kendi ifadeleriyle, bunu topyekün bir savaş olarak ilan etmişlerdir. Kendi halkına, milletine gerektiğinde silah kullanacaklarını deklare etmişler, gözünü kırpmadan ortaya koyabilen ve kendi ideolojilerini topluma dayatma cüretini göstermişlerdir. 'Batı Çalışma Gurubu' binlerce, 10 binlerce subayı, sivil memuru silahlı kuvvetler içerisinde tasfiye operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı kuvvetler içerisindeki bu illegal yapılanma, menfi eylemleri önünde engel gördükleri gerçek vatan ve millet sevdalısı
personelin, tasfiyesinden ibarettir" diye konuştu.

http://www.iha.com.tr/demokrasiye-balans-ayari-yapilmaktadir-223366.haber

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...