Perşembe, 17 Mayıs 2012 08:35

YAŞ'zedeler'den müdahillik talebi

28 Şubat darbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden ihraç edilen rütbeli askerlerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyeleri, 28 şubat yargılamalarına müdahillik başvurusu yaptı.

28 Şubat darbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden ihraç edilen rütbeli askerlerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyeleri, 28 şubat yargılamalarına müdahillik başvurusu yaptı.

Konya Adalet Sarayı önünde müdahillik başvurusuyla ilgili basın açıklaması yapan ASDER Konya il Başkanı Mehmet Kanmaz, Türkiye'nin, 12 Eylül referandumuyla başlattığı adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 28 şubat yargılamalarına müdahil olmak istediklerini söyledi. 


"Kaderin cilvesine bakın Sincan'da tankları yürüterek darbe yapan cunta mensupları, bugün Sincan hapishanelerinde, adalet huzurunda yaptıklarının hesabını vermeyi beklemektedir. 28 Şubat darbesini yapan cuntacılar, darbe sürecinde toplam sayıları 10 bine ulaşan askeri personeli takibe aldı, fişledi. Sadece kendileri gibi düşünmedikleri için; görevinde üstün başarı gösterip göstermediğine bakmadan subay, astsubay, öğrenci, memur personeli haksız, hukuksuz ve aşağılayıcı yöntemlerle ordudan ihraç etti." diyen Kanmaz, vesayetçi sistemden en büyük sıkıntıyı çeken YAŞ'zedeler olarak yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları, çekilen işkenceleri delilleriyle birlikte yargıya intikal ettirmenin hakları ve görevleri olduğunu ifade etti.

ASDER Konya il Başkanı Mehmet Kanmaz, yaklaşık 25 YAŞ'zede dernek üyesinin, 28 Şubat yargılamalarına müdahillik talebini içeren dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere ekleriyle birlikte Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettiklerini belirtti ve "Bütün YAŞ'zedelere çağrıda bulunuyoruz ve 'şimdi konuşmanın tam zamanı' diyoruz. Ordu bizim ordumuzdur ve ordumuzu Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz, Balyoz gibi haince darbe planları yapan cuntacılardan kurtarmak da bizim görevimizdir. Vatanını, milletini ve ordusunu seven bütün YAŞ'zedelerin yargı sürecine katılmasını bekliyoruz." dedi.

Mehmet Kanmaz, Konya Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasının sonunda, 28 Şubat soruşturmasının, sürecin asıl sorumluları bulunup adalet önüne çıkarılıncaya kadar devam ettirilmesini beklediklerini vurguladı.

Sabah Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Son Ekledikleri: Sabah Gazetesi

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...