Çarşamba, 09 Mart 2016 14:13

28 Şubat kafası İstanbul’da

Geçtiğimiz cuma günü İzmir’de yaşanan başörtüsü skandalının bir benzerine İstanbul’da imza atıldı. Fenerbahçe Orduevi’ne gelen emekli TSK mensubu ve başörtülü eşi, “örtünme şekli” gerekçesiyle kapıdan içeri alınmadı.

http://www.yenisafak.com/gundem/28-subat-kafasi-istanbulda-2430958

Orduevi'nde emekli asker eşine başörtü engeli

Emekli TSK mensubu, Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada görevlilerin eşinin başörtüsüyle içeri giremeyeceğini söylediğini belirtti.

İzmir'de Konak Orduevi'nde eşi ve kızlarının başörtülü oldukları gerekçesiyle orduevinin ana binasına alınmadığını iddiasıyla şikayette bulunan emekli astsubayın ardından, Fenerbahçe Orduevi'nde de benzer bir olayın yaşandığı bildirildi.

AA'ya konuşan emekli TSK mensubu, dün saat 16.00 sıralarında eşiyle Fenerbahçe Orduevi'ne girdikleri sırada kapıdaki görevlilerin otomobillerini durdurup kimlik kontrolü yaptığını belirtti.

EŞİNİ BAŞÖRTÜSÜYLE İÇERİ SOKMADILAR

Kontrol sırasında, görevlilerin kendisine eşinin başörtüsüyle içeri giremeyeceğini söylediğini, kendisinin de duruma tepki gösterdiğini dile getiren emekli TSK mensubu, kapıdaki askere hangi yetkiyle içeri alınmadıklarını sorduğunu anlattı.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...