Perşembe, 16 Kasım 2017 11:32

Dursun Çiçek'e Cevap - Ankara Şube Basın Duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek; 05 Kasım 2017 de basın ve medyada yer alan beyanında: “1994’te Deniz Kuvvetleri’ndeydik. Böyle üç tane kurmay binbaşı yakaladık bir astsubay imamdan talimat aldığının görüntülerini aldık. Ne yazık ki bir ay içinde o dönemin siyasi iktidarları tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda daha üst görevlerle işe alındılar" diyerek, 28 Şubat sürecinde ihraç edilenlerin FETÖ’cü olduğu ve İstanbul Belediyesine işe alınarak himaye edildikleri imasında bulunmuştur.

Dursun Çiçek’in gerçeği yansıtmayan bu toptancı iddialarını Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) olarak esefle karşılıyoruz.

Dursun Çiçek’in bu beyanının, asılsız, soyut iddialar olmaktan öte bir anlamı yok iken, kendisinin 28 Şubat sürecindeki rolünü ve faaliyetlerini kendi ağzından itiraf etmesi oldukça anlamlıdır.

NATO’nun 1990’lı yılların başından itibaren düşman kuvvetleri “Yeşil”  renkle sembolize etmeye başladığı; yani İslam’ı NATO’nun hedefine koyduğu yıllardan itibaren, sistematik olarak İslam dünyasına müdahaleleri ve aynı dönemde, TSK’daki milli ve manevi değerlere bağlı personelin sistematik olarak tasfiyesi de göstermektedir ki, TSK'daki FETÖ yapılanması ve 28 Şubat Cuntacılarının 12 Eylül 1980 Darbesinden hemen sonra aynı dış güç; yani NATO tarafından organize edildiği artık bilinen bir gerçektir.

Dursun Çiçek’e, 28 Şubat mağdurlarına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sataşacağına, dönüp geriye ve gerideki kendi içinde yer aldığı faaliyetlere bakmasını tavsiye ediyoruz.

CHP Milletvekilinin bahsettiği yıllarda TSK'da YAŞ ile ilk toplu tasfiye 1995 Aralık Şurası ile başlamıştır. Bu Şurada bir suça konu olabilecek hiçbir fiil, tutum ve davranışı olmadığı halde TSK ile ilişiği kesilen vatan evlatları İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve başlatılmıştır. Göreve başlatılanların sayı ve kimlikleri derneğimizce malum olup, bugüne kadar bu kişilerden FETÖ ilişki ve iltisakı bulunan bir kimse çıkmamıştır.

 Kaldı ki Türk Ordusu içindeki NATO yapılanmasının farklı bir versiyonu olan 28 Şubat Cuntacılarının baskı ortamında, onlara karşı dik durabilmek; TSK'dan uzaklaştırdıkları dini inançlarının gereği ibadetlerini yapmaya çalışan, eşleri tesettürlü vatan evlatlarına sahip çıkmak onurdur, şereftir.

Nitekim 28 Şubat sürecinde TSK'dan uzaklaştırılan Subay ve astsubaylardan 1555 personelin suçsuz yere o süreçte TSK'dan tasfiye edildikleri 2011 yılında çıkartılan 6191 Sayılı Kanun ile tescillenmiş ve bir kısım hakları Devlet tarafından iade edilerek mağduriyetleri kısmen giderilmiştir.

Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cesaretli, hakkaniyetli, adaletli ve onurlu dik duruşunu, 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken NATOCU 28 Şubat Cuntacılarının TSK'dan organize şekilde tasfiye ettikleri YAŞ mağduru vatan evlatlarını göreve başlatarak, 2003 yılında Başbakan olduğunda katıldığı ilk YAŞ'da bu tasfiyelere muhalefet şerhi koyarak, 2007 yılında TSK'nın e-muhtırasına "haddinizi bilin" diyerek, 2010 yılında Anayasa Referandumu ile YAŞ kararlarına yargı yolunu açarak, 2011 yılında TSK'daki darbeci damara rağmen ilk defa siyasi otorite olarak insiyatifi ele alarak çıkartılan bir kanunla(RG:10.03.2011/6191) YAŞ mağdurlarına bir kısım haklarını iade ederek ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ darbesine Cumhurun önünde, Cumhur ile birlikte karşı koyup Devletimizin Bekasını kurtararak, göstermiştir.

FETÖ mensuplarının kendi önlerini açmak için TSK'da ne tür tasfiyeler yaptıkları, 28 Cuntacılarıyla kol kola hareket ettikleri, FETÖ iddianamelerinde ve TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu Raporu'nda yer almıştır. Demek ki CHP Milletvekili Dursun Çiçek’de 28 Şubat sürecinde gerçekleşen tasfiyelerde etkin rol aldığını kabul etmektedir.

Suçsuz oldukları Kanunla tescillenmiş, kendi silah arkadaşlarını ve hatta devre arkadaşlarını ispiyon eden kişiler bunu kendilerine onur kabul ediyorlarsa Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) olarak bunları kınamaya bile değer bulmayarak, Milletimizin vicdanına havale ediyoruz. CHP Milletvekili Dursun Çicek’i ve partisi CHP'yi değerlendirmede Takdir Türk Milletinindir.

Saygıyla kamuoyuna duyurulur. 16 Kasım 2017

Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ

Asder Genel Başkan Yrd.

Ankara Şube Başkanı

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Adres :  Meşrutiyet Çad. Meşrutiyet Apt. No.42/11 Kat:6 Kızılay/ANKARA-TÜRKİYE

Tel      : 0090 535 595 51 97

E posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir..    www.asder.org.tr

Son Düzenlenme Perşembe, 16 Kasım 2017 14:04
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...