Çarşamba, 06 Aralık 2017 20:05

Dursun Çiçek'e Cevap-2 Ankara Şube Basın Duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun ÇİÇEK'e  Cevap-2

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun ÇİÇEK, 05 kasım 2017de, 1994 yılında Deniz kuvvetlerinde  Kurmay Subay olan 3 silah arkadaşının irticai sebeplerle fişlenmesi ve akabinde üstlerine ispiyon edilerek yargısız ve hukuksuz bir şekilde Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kumpasları ile TSK'dan atılmalarının sağlandığını ifade ederek kendisinin 28 Şubat sürecindeki rolünü ve faaliyetlerini kendi ağzıyla itiraf etmişti.

Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) Ankara Şube Başkanı olarak CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in, kendi silah arkadaşlarının tespit edilmiş suçları var ise, yargıya havale edilmelerini sağlayıp hukuk yolunu tercih etmesi gerekirdi. Halbuki O'nun,  silah arkadaşlarının  neyle suçlandığından haberinin dahi olmadığı, savunma hakkının bulunmadığı Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararı ile, NATO uzantısı 28 Şubat Cuntacıları tarafından  atılmalarına katkı sağlamasını sanki marifetmiş gibi öğünerek  açıklamasını, esefle karşıladığımızı açıklamış,  kendi silah arkadaşlarını ispiyon eden kişilerin, bunu kendilerine onur kabul ediyorlarsa Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) olarak bunları kınamaya dahi değer bulmayarak, Milletimizin vicdanına havale ettiğimizi Kamuoyuna açıklamıştık.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'den, 28 Şubat sürecinde organize şekilde haksız yere YAŞ kararı ile TSK'dan atıldıkları, 2011 yılında,  kendisinin de şu an üyesi bulunduğu TBMM tarafından çıkartılan 6191 sayılı kanunla tescillenen 1555 mütedeyyin ve vatanperver subay ve astsubayların fişlenmesinde ve ispiyon edilmesinde katkıda bulunmasından dolayı pişmanlık duymasını ve bu milletten özür dilemesini beklerdik.

 Halbuki O, fişleme ve ispiyon konularından hiç bahsetmeden 2007 yılındaki Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davalarında subay ve astsubaylar kendi deyimiyle "suçsuz yere yargılanırken" ASDER'in nerelerde olduğunu sorgulamaya kalkmıştır.

ASDER YAŞ kararlarıyla TSK bünyesinden aziz Türk Milletinin sinesine gönderilen vatanperver mütedeyyin subay ve astsubaylar tarafından 28 Şubat Cuntasının baskı ve tehditlerine rağmen kurulduğu 2000 yılından bugüne Hakkın ve haklının yanında olmuş ve olmaya devam etmekte ve edecektir.

ASDER'in nerede olduğunu merak ediyorsa, ASDER son olarak 15 Temmuz'da da gördüğünüz gibi Devletinin ve Milletinin yanındadır.

Balyoz, Ergenekon davalarında yargılananların bir kısmı beraat etmiştir. Bu davalarda yargılanan sanıklar neyle suçlandıklarını bilerek, mahkemelerde savunmalarını yaparak, hatta TSK mensuplarından toplanan paralarla tutulan avukatları aracılığıyla savunularak yargılama süreci devam etmiştir. Kumpas mağduru olduğu anlaşılanlar beraat etmiş, maddi, manevi ve statü itibariyle geriye dönük tüm haklarını almışlardır.

 Ancak;

Unutmayınız ki! Balyoz ve  Ergenekon davaları henüz sonuçlanmamıştır.

Unutmayınız ki!  "İstanbul sokaklarına tankla gireceksiniz", "müsamaha yok tepeleme var" diyenlerin yargılamaları halen devam etmektedir.

Unutmayınız ki! FETÖ'nün Türk Yargısına vurduğu darbe dolayısıyla bahsettiğiniz davalarda milletin vicdanında "yaşın yanında kurular da kurtuldu" algısı varlığını sürdürmektedir.

Unutmayınız ki! Bizler de, sizler de askerler olarak,  Balyoz ve Ergenekon darbe planlarının "NE OLDUĞUNU" çok iyi biliyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun Çiçek, FETÖ mensuplarının kendi önlerini açmak için TSK'da  ne tür tasfiyeler yaptıkları, 28 Şubat Cuntacılarıyla kol kola hareket ettikleri ve tasfiyeleri birlikte gerçekleştirdikleri, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde rol alan hainlerin 28 Şubat sürecinde TSK'dan atılmak yerine tam tersine korunup kollandıkları, FETÖ iddianamelerinde ve TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu Raporu'nda yer almış, istatistiki verilerle ortaya konulmuştur. TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu Raporu'nu okumanızı tavsiye ediyoruz.

ASDER mensupları vicdanlıdır, samimidir, dürüsttür, hakkaniyetlidir, ayrımcı değildir,  vatanperverdir ve devletin bekası öncelikleridir. İnanç ve düşünce ayrımı yapmaz ve yapmadığımızı 6191 sayılı kanunun kapsamı için yaptığımız ve halen yapmakta olduğumuz çalışmalara bakarsanız görebilirsiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun Çiçek, ASDER'in adalet anlayışını sorgulamayı bırakınız. Siz 28 Şubat sürecinde kendi silah arkadaşlarınızı hatta devre arkadaşlarınızı;

Fişlediniz mi, fişlemediniz mi?

İspiyon ettiniz mi, etmediniz mi?

YAŞ kararı ile TSK'dan atılmalarına katkı sağladınız mı, sağlamadınız mı?

28 Şubat Cuntacılarının yaptığı hukuksuz ve hainane tasfiyelere katkı sağladınız mı, sağlamadınız mı?

28 Şubat sürecinde bu milletin evlatlarına yapılanları, vatanperver, mütedeyyin silah arkadaşlarınızın TSK'dan organize şekilde tasfiye edilmelerini doğru buluyor musunuz, bulmuyor musunuz?

Vicdanınız sızlıyor mu, sızlamıyor mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun Çiçek, biz düşmanımızı dahi satmayız ki sizi satalım. Derdimiz; 28 Şubat sürecinde "SATIŞ" ile eşdeğer anlama gelebilecek hukuksuz "fişleme" ve "ispiyon" eylemlerini bir Türk Subayına yakıştıramadığımızı ifade etmektir.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Dursun Çiçek, bu devlet size Kurmay Albay rütbesi verdi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne "Kontrollü Tepki" verdiğini düşündüğümüz Liman’a demir atmışsınız. O Liman, NATO’nun ve FETÖ'nün serbest bölgesi olan bir Limandır.

Okyanus ötelerine ve işbirlikçilerine değil, Vatanınıza, Milletinize, Devletinize, bakın.

Vicdanınızla bakın! Bugünlerde iyice aşikar olan Vatanınızın, Milletinizin, Devletinizin dostuna, düşmanına bakın!

Vicdanınız rahatsa, bakabiliyorsanız, tasfiyelerinde rol aldığınızı marifetmiş gibi itiraf ettiğiniz, , 28 Şubat mağduru 1555 vatan evladının onurlu, pırıltılı yüzlerine bakın!

Bakın ki," titreyin ve kendinize dönün"!

Saygıyla kamuoyuna duyurulur.

                                                                                            Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ

                                                                                                        E.Tbp. Kd. Alb.

                                                                                                   ASDER Gn.Bşk.Yrd.

                                                                                            ASDER Ankara Şube Başkanı

Son Düzenlenme Çarşamba, 06 Aralık 2017 20:15
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...