Cumartesi, 16 Kasım 2019 10:34

Basın Açıklaması: Öğrencilere Dayatılan Çağ Dışı Uygulama

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ

ÖĞRENCİLERE DAYATILAN ÇAĞDIŞI UYGULAMA KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI

10 Kasım günü Atatürk’ü anma törenlerinde, ülkemizin farklı şehir ve okullarında, henüz ilkokul öğrencisi çocuklarımızın Atatürk’e saygı adı altında ‘secde’ vaziyetinde bekletilmek suretiyle inançlarımız, örf ve adetlerimize aykırı hareketler yapmaya zorlanmalarını hayret ve kızgınlık içinde izledik. Zorunlu eğitim çağındaki bu yavrularımıza, gencecik dimağlara inanç ve değerlerimize aykırı yapılan dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler sadece ibadet anında ve yaradanımız huzurunda secdeye varan bir inancın mensuplarıyız; kişi ya da kişilere karşı değil.

Ne yazık ki, adı ‘Milli’ olan ve milletin öz-değerlerine duyarlı olması beklenen bakanlık mensuplarının dogmatik, doktrin dayatıcı ve çağdışı cahiliye dönemi adetlerini kendisine emanet edilen küçücük çocuklara zorla benimsetmeye çalışmaları, Milli Eğitim fikriyatına terstir. Doğrusu, bu uygulamayı yapanların hangi millete mensup olduklarını ve kim adına hareket ettiklerini de merak ediyoruz?

Medyaya yansıyan görüntülerden anlıyoruz ki, aynı gün farklı şehir ve okullarda benzer uygulamanın yapılmış olması, olayın organize bir eylem olduğunu, birilerinin toplum mühendisliği çabası içinde planlar yaptığını, ancak bu dayatmayı milletimizin maşeri vicdanının kabul etmesinin mümkün olmadığını göstermektedir.

Hak ve özgürlükler konusunda elde ettiğimiz kazanımları tersyüz edici bu girişim, irtica heveslisi çevrelerin kurgulayıp, sahnelediği bir oyundur. Gencecik çocuklarımıza kültür, bilim, sanat, ahlak ve estetik gibi insani değerleri öğretmek yerine ölümlü insan(lar) karşısında yerlere yatma bilincinin yerleştirilmeye çalışılması düpedüz gericiliktir, irticadır.

Bizler, Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, yetkilileri olayın derhal soruşturularak arkasındaki mihrakların ortaya çıkarılması ve en ağır şekilde cezalandırılması için, göreve davet ediyoruz.

Adaleti Savunanlar Derneği olarak; özellikle de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde özgürlük ve toplumsal barış uygulamalarının artmasını beklerken, aksine geriye dönüş meraklılarının cesaretlenmiş olmalarını da yadırgamaktayız. Meselenin takipçisi olacağımızı ve evlatlarımıza ve geleceklerine sahip çıkmak için elimizden geleni esirgemeyeceğimizi ifade eder, kamuoyunu da bu türden irtica meraklılarına karşı duyarlı olmaya davet ederiz.

Saygıyla duyurulur. 15.11.2019

 

Mehmet Kanmaz

Adaleti Savunanlar Derneği Konya İl Başkanı

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı

Son Düzenlenme Cumartesi, 16 Kasım 2019 10:40
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...