Salı, 11 Mayıs 2021 19:55

Mescid-i Aksa'da Zulüm Dursun (Basın Açıklaması)

İslam coğrafyasının merkezindeki İnsanlığın fitne yuvası İsrail’in hadsiz saldırıları sonucunda, Mescid-i Aksa ve Gazze’de  şu an itibari ile 10’u çocuk 28 şehidimiz, 200'ün üzerinde Müslüman’ın yaralandığını içimiz sızlayarak öğrenmiş bulunuyoruz.

”Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Efendimiz (S.a.v): “Kudüs’e gidemezsek ne yapalım denilince Mescid-i Aksa kandillerinde yakılmak üzere zeytin yağı gönderin” buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür. Adaleti Savunanlar Derneği olarak; Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir. Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır, Kudüs’e sahip çıkmak islam ülkelerinin kendi topraklarına sahip çıkması anlamına gelmektedir.

Artık Türkiye’de ve Dünya’da Kudüs dostları ile birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı artık devletimiz ile birlikte zulme karşı daha etkin mücadele etme vakti geldi ve geçmektedir. Adaleti Savunanlar Derneği olarak; Bütün Filistin ve Kudüs sevdalıları ile birlikte bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Tüm dünyadaki insanları, uluslararası mekanizmaları, adaleti, hukuku savunan herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu işgal adımlarını durdurmaya çağırıyoruz.

Bu konuda aşağıdaki adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz:

1. Güçten anlayan terör devletine karşılık Filistin’in Ordusu kurulmalıdır. Bu ordu islam ülkeleri topraklarında konuşlanmalı ve islam ülkeleri ekonomik ve hibe silah desteğinde bulunmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere uluslararası kuruluşlarda bu konuda çalışma yapılmalı ve cesaretle kararlar almalıdır.
  2. TBMM deki tüm siyasi partilerin katil devletin insanlık dışı yapmış olduğu katliamı kınayan ortak basın açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz, ancak yeterli görmüyoruz. Konu ile ilgili ortak çalışma komisyonları kurulmalı, katil devletin uyguladığı zulümler karşısında devlet politikası geliştirilmelidir.
  3. Mescid-i Aksa’nın bakım, onarım işleri dahil tüm korunması, kollanması ve güvenliğinin sağlanması görevi, islam ülkelerince kurulacak Barış Gücü ile sağlanmalıdır.
  4. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun acilen bu gündem maddesi ile toplantıya çağırılması, konunun tüm açıklığıyla buradan dünyaya duyurulmasının sağlanması için süreç başlatılmalıdır.
  5. Devlet tarafından görevlendirilecek hukukçular marifetiyle Lahey’de görev yapan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ne terör devletine karşı derhal bir dava süreci başlatılmalıdır.

Adaleti Savunanlar Derneği olarak, Terör devletinin yapmış olduğu bu insanlık dışı iğrenç olayı şiddetle kınıyor, bu güne kadar mazlum Filistin halkının yanında olduğunuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla. 11 Mayıs 2021

ASDER YÖNETİM KURULU  adına

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI