Çarşamba, 25 Ağustos 2021 13:41

28 Şubat Mağduru Kanmaz “Kesinlikle Cezaevinden Tahliye Edilmelerini İstemiyoruz”

28 Subat post modern darbesinde Türk Silahli Kuvvetleri’nden disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç edilen ve 2011 yilinda çikan 6191 sayili kanun ile emekli olan Adaleti Savunanlar Dernegi Konya Sube Baskani Mehmet Kanmaz, “Artik cezaevinde cezalarini çekecekler, cezaevinde müebbet cezasiyla bize yapmis olduklari zulümleri düsünecekler. Herhangi bir sekilde onlarin yaslarindan dolayi veya baska bir hastaliklarindan dolayi kesinlikle cezaevinden tahliye edilmesini istemiyoruz” dedi.

28 Subat Magduru Kanmaz Açiklamasi 'Kesinlikle Cezaevinden Tahliye Edilmelerini Istemiyoruz'

28 Subat davasinda alinan müebbet hapis cezasi kararlari Yargitay tarafindan onandi. Hükmün kesinlesmesinin ardindan davada yargilanan 14 sanik hakkinda infaz süreci baslatilarak emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Dogan’in da aralarinda bulundugu saniklar, gözaltina alinmasinin ardindan cezaevine gönderildi.

28 Subat sürecinde yasadiklarini anlatan Adaleti Savunanlar Dernegi (ASDER) Konya Sube Baskani Mehmet Kanmaz, “28 Subat sürecinde yasadigimiz, 2013’den bu tarafa gelen yargilama neticesinde 105 kisi ile baslayan bu iddianame suçlulari en son 21 kisiye düsmüstü ve bunlardan 7 kisi de zaman asimindan dolayi tahliye karari verilmisti. En son dün alinan karar neticesinde Yargitay’imizin 28 Subat çalisma grubunun cuntasinda 14 generalin tutuklanmasina ve cezaevinde müebbet hapis yatmasina karar verildi.

Bu bizim için çok önemli. Ülkemiz son 110 yildan beri hep darbe sürecini yasadi ama 28 Subat diger darbelere benzemedi. Çünkü bati çalisma grubu silahla müdahale etmedi. O zamanin millet idaresiyle yönetime gelen hükümeti bir sekilde devirerek diger siyasi partilerimizi kullanarak maalesef iktidari degistirdi. Iktidari degistirdikten sonra özellikle milletimizin degerleriyle mücehhez olan kurumlari, kuruluslari sivil toplum kuruluslari ve bunlarin içerisinde ögretmeniyle, hanim kardeslerimizle, üniversite ögrencilerimizle 28 Subat 97, 98 ve 99 dönemlerinde ülke içerisinde müthis bir kaos yasandi” dedi.



“Gerçek inancimizdan dolayi silahli kuvvetlerden ihraç edildik”

Adaleti Savunanlar Dernegi Konya Sube Baskani Kanmaz, “Yine o dönemde Yargitay’imiz Danistay’imiz o dönemin hukukçulari maalesef genelkurmayin brifinglerine katilarak, talimatlari uygulayarak 28 Subat’in içerisinde mücadele eden kardeslerimizi sadece düsünceye göre yargilayip ve maalesef 400 civarindaki bu kardeslerimiz halen cezaevinde çile çekiyor. Silahla en ufak bir sey yapmamis. Çünkü bizim geçmisimiz olsun, su anda olsun biz Türk milleti içerisinde Türk Silahli Kuvvetleriyle beraber peygamber ocagi olarak görüp onla mücadele eden insanlariz. Bizim en ufak bir terör hadisemiz yoktur. Bizim görevimiz çok sevdigimiz silahli kuvvetlerimizin içinde görev alirken disaridan gelen düsmana karsi mücadele etmek. Ama 28 Subat döneminde yapilan bu uygulama neticesinde kesinlikle bir suçu olmadan sadece disiplinsizlik düsüncesiyle ama gerçek inancimizdan dolayi bin 400 civarindaki silahli kuvvetler mensubu silahli kuvvetlerden ihraç edildi” seklinde konustu.



“FETÖ o dönemde kendisine inanci olmayan subay ve astsubaylari bir sekilde ihraç etti”

ASDER Konya Sube Baskani Kanmaz, “Geriye dogru baktigimiz zaman bunun da büyük bir proje oldugunu, FETÖ’nün o dönemde kendisine inanci olmayan subay ve astsubaylari bir sekilde ihraç ederek daha sonra 2000’li yillarda da balyoz iddianamesiyle tasfiye ederek kendilerinin önünü açmislar. Rabbim tabii ki bunlara müsaade etmedi ama 2016 degil de 2019 veya 2020 yilinda o dönem yasansaydi bunlar sessiz ve kansiz bir sekilde ülkeyi ele geçireceklerdi. Ama Rabbim müsaade etmedi, 15 Temmuz’u yasadik 250 sehidimiz 3 bin 200 tane gazimiz var” ifadelerini kullandi.

“Bunlar artik cezaevinde ceza çekecekler bize yapmis olduklari zulümleri düsünecekler”

Dernek olarak mücadele ettiklerini anlatan Kanmaz, “Biz Cumhurbaskanligina bir liste verdik. Biz göreve yine haziriz diye. Çünkü biz basimiza gelen tüm sikintiya biz sabrettik biz dedik ki bizi biz yapan degerlerle AK Partimiz bizim haklarimizi alir dedik. 2011 yilinda bizimle ilgili bir yasa çikti ama eksik çikti. Biz yine hamd ediyoruz ki arkadaslarimizin birçogunun magduriyetleri bir sekilde giderildi. Biz istedik ki Yargitay’imiz bu konuda 2013 yilinda açilan 28 Subat bati cuntasinin yargilama neticesinde bizim de haklarimizi alir düsüncesinde mücadele ettik. Aylarca 28 Subat yargilamalarina katildik Ankara’daki 5’inci Agir Ceza Mahkemesi’ne ama sonuca baktigimiz zaman bizi sevindiren bir tarafi var üzüntü olan bir tarafi var. Sevinen tarafimiz 14 tane bati çalisma içerisinde bulunan cunta bunun basinda bulunan Çevik Bir olmak üzere bunlar artik cezaevinde ceza çekecekler, cezaevinde müebbet cezasiyla artik bize yapmis olduklari zulümleri düsünecekler. Biz bundan dolayi çok memnunuz. Herhangi bir sekilde onlarin yaslarindan dolayi veya baska bir hastaliklarindan dolayi kesinlikle cezaevinden tahliye edilmesini istemiyoruz. Çünkü bu sekilde olup cezaevlerinde 28 Subat magduru olan büyük abilerimiz kardeslerimiz var suanda onlar orada çile çekiyor. Bizim beklentimiz sudur, ugramis oldugumuz magduriyetten dolayi müsteki idik bu nedenle olusan haklarimizin verilmesini istiyoruz. Yani bizim önümüzün açilmasini istiyoruz. Yani biz özetle yargilanmak istiyoruz. Eger bizi yargilamiyorlarsa da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti, MHP, diger partileriyle bizim haklarimizin verilmesini istiyoruz” seklinde konustu.



“Dikkat ederseniz biz hiçbir zaman sokaklara tasmadik”

Kendilerinin o dönemden bugüne magdur olduklarini anlatan Baskan Mehmet Kanmaz, “Çünkü biz magduruz. Bu bin 400 civarindaki kardesimiz onun artisinda karalama magduru olan 3 bin kardesimiz bu sekilde magdur ama hiç birinden ses çikmiyor. Dikkat ederseniz biz hiçbir zaman sokaklara tasmadik. Biz ülkemizde silahli kuvvetlerimizle beraber bu ülkenin degerleriyiz, biz mücadelemize devam edecegiz. Biz inaniyoruz ki önümüzdeki günlerde meclis açildigi zaman bizlerin haklarinin alinmasi konusunda meclisimiz bizim için bir karar verecektir” ifadelerini kullandi. 

Kaynak : İHA

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...