Perşembe, 03 Mayıs 2012 08:42

28 Şubat Suç Duyurusu ve Darbeleri Araştırma Komisyonuna Müracaat

Değerli ASDER Üyesi ve Gönüllüsü,

  1. TSK. Bünyesinde örgütlenerek 28 Şubat Postmodern Darbesinin hazırlığını yapan, icra eden, sahte ve asılsız belgeler oluşturarak bir birçok personelin YAŞ ve kararname ile  görevinden ilişiğinin kesilmesine sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak ve sürece müdahil olunacaktır.
  2. YAŞ., Kararname ve Emekliliğe zorlanarak TSK.lerinden  ilişiği kesilen subay ve astsubaylar için hazırlanan örnek dilekçeler ekte gönderilmiştir. Herkes durumuna uygun olan dilekçeyi dolduracak, KİŞİSEL DURUMUM paragrafında yaşanan somut olaylar, kişiler ve belgeler kısaca zikredilecektir. Özellikle  arkadaşlarımız  görevdeyken veya ayrıldıktan sonra eline geçen ve olayları somutlaştıran  belgeleri dilekçeye eklenecektir. Görevli bulunduğu esnada darbeye teşebbüs edenlerin toplantı, konferans veya toplum içinde icraatlarını sürdürdüğüne şahit olanlar,  olayları şahıs, zaman belirterek iki ve daha fazla kişi tarafından tutanak haline getirmeleri, olayların  belgeye dönüşmesini sağlayacaktır.  Hazırlanan dilekçe C.Savcılığına (CMK.250 Maddesi Uyarınca Görevli) ANKARA adresine gönderilecektir.
  3. Hazırlanan dilekçenin   bir sureti de posta veya kargo ile TBMM. Darbeleri Araştırma Komisyonu  ANKARA, bir sureti de elektronik ortamda Dernek Genel Merkezine gönderilecektir.
  4. ASDER Ankara, Bursa, Kayseri Şube Bşk.lıkları yönetimi arzu ederlerse toplu olarak arkadaşların dilekçelerini toplayarak, basın açıklaması yaptıktan sonra  ilgili C.Savcılığına verebilirler.

Duyurulur.

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği)

 

Dilekçeleri görüntülemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

28 Şubat Müdahale Dilekçesi - YAŞ

28 Şubat Müdahale Dilekçesi - Kararname

28 Şubat Müdahale Dilekçesi - Emekliliğe Zorlananlar


Dilekçeleri bilgisayarınıza inidrmek için aşağıda yer "Ek Dosyaları İndir" bölümünü kullanabilirsiniz.

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Mayıs 2012 08:59
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

5 yorum

  • Yorum Linki mete Çarşamba, 16 Mayıs 2012 11:13 yazan mete

    Dilekçelerde belirtilen maddi- manevi tutarı her şahıs kendine göre belirlemeli (örnek: 2000 yılında ihracedilmiş, 11 yılda emsalleri 11X12=132 ayda, 132X2000 TL maaş almış, 264.000 TL maddi kayıp)
    Mudahil olanlar her duruşmaya katılmıyorlar, gerekirse çağrılıyor veya yazılı ifadeleri alınıyormuş. Ancak tazminat dava hakkı doğarsa katılım zorunlu imiş.(Bilgi: Av. Yusuf Çağlayan'dan alınmıştır)

    Raporla
  • Yorum Linki mete Çarşamba, 16 Mayıs 2012 11:05 yazan mete

    Üçlü kararname mağduru da olsa da size zarar verildiyse mudahil olmak gerekir. Böylece şahıs size zarar vermekten mahkum olur, ceza alırsa tazminat hakkınız doğar.
    Ankara dışındakiler dilekçelerini postayla "Ankara Cumhuriyet Savcılığı (CMK 250:md uyarınca Görevli) ANKARA" adresine veya bulundukları yerdeki adliyeden elden verebilirler.

    Raporla
  • Yorum Linki a.karaman Pazartesi, 14 Mayıs 2012 17:46 yazan a.karaman

    ACABA 28 ŞUBAT VEYA DARBE MAĞDURU OLUPTA KAPSAM DIŞI KALAN PERSONELE BU KOMİSYONUN FAYDASI OLUR MU .

    Raporla
  • Yorum Linki SERKAN Çarşamba, 09 Mayıs 2012 21:33 yazan SERKAN

    Arkadaşlar biz üçlü kararname mağdurlarınıda unutmayalım.Bende bir zamanlar Astsubaydım,2010 yılında haksız yere üçlü kararname ile ordudan ilşim kesildi.
    Yaş tasarısına dahil edilmedik boynumuz bükük kaldı:(

    Raporla
  • Yorum Linki fikret kemal tekin Cumartesi, 05 Mayıs 2012 11:43 yazan fikret kemal tekin

    selamlar saygılar.ankara dışında ikamet edenler.suç duyuru dilekçelerini nereye nasıl hangi kanallarla göndereceklersir.saygılar.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...