Perşembe, 09 Ağustos 2012 12:20

AS-DER BURSA BAKAN FARUK ÇELİK’İ AĞIRLADI….

 

Merinos AKKM’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan ASDER Başkanı Arif Çelenk, devlet dairesinden uzaklaştırılanların tekrar görevlerine geri döndüğünü belirtti.

Çelenk, “Bursa’da teşkilatlanırken ne yapacağız feryadıyla kucağımızı açtığımızda devlet dairesinden uzaklaştırılan milli eğitim ve diyanet camiası mensupları ile birlikte faaliyetlere başlandı. Referandumdan önceki faaliyetler, referandum döneminde de sürdü. Geçtiğimiz dönem başörtüsü sebebiyle eğitim camiasından uzaklaştırılan kişiler haklarını aldı. Bizler Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ile milleti tarif ediyoruz. Bugün o günler geride kaldı. Geleceğe yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ” 
Türkiye’de kararlı bir millet, ordu ve kararlı şekilde yönlendiren, arkasında duran siyasi irade hakim olduğunu ifade eden Çelenk, şöyle devam etti: “İyi ki referandum oldu. Türkiye’deki yapı değişti. HSYK'ya mı sevinelim, cumhurbaşkanlığı müessesine mi sevinelim, Türkiye'nin yeniden yapılanmasına mı sevinelim. Bütün sivil toplum örgütleri ve 75 milyon vatandaşımız 28 Şubatları yaşamamak için anayasanın yazılımında acaba eski heyecan kalmadı mı? Sorusunu sormaktadır. Mağduriyetlerimiz hemen hemen giderildi. Sevinçliyiz. Her zaman milletin geleceği için mücadele ettik. YAŞ kararıyla atılan personel bazı haklarını aldılar, kararname mağduru olarak ordudan atılan arkadaşlarımız henüz haklarını alamadı, bütün mağduriyetlerin giderilmesi için yeni bir çalışmaya ihtiyaç var. Bu konuda başbakanımızın isteği ile Bekir Bozdağ’ın masasında çalışmalar sürüyor.” 

BİZİM BÖLÜŞEMEYECEĞİMİZ, PAYLAŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şubesi tarafından Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde (AKKM) düzenlenen iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada konuşmasına, Hakkari’de hayatını kaybeden 8 şehide rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi, Bu acıların, kusurların yaşanmasında devletin ciddi kusurları olabileceğini söyleyen Çelik, Herkesin kusuru olduğu gibi özellikle terörün varlığının hissettirdiği bölgede devlet güvenlik güçlerinin de yapmış oldukları eksiklikler, yanlışlıklar vardır. Ancak bu yanlışların ortadan kaldırılması ve atılması gereken adımların atılmasında çok ciddi, planlı bir çalışma sürdürüyoruz.

Ak Parti Hükümetinin milletinin derdi ile dertlenen, millet ne isterse onu baş tacı yapan bir iktidar olduğunu dile getiren Bakan Çelik, Bizim bölüşemeyeceğimiz, paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Milletin derdiyle dertlenen, millet ne isterse onu baş tacı yapan bir iktidar var. O halde kavga edecek ne var, neyi paylaşamıyoruz? Bu millet etle tırnak olmuş. Onu ayırmanız mümkün değil ki. Türkiye’nin önüne 30 yıldır bu belayı koydular. Sorun varsa getirin çözmeye hazırız ama silah neden be kardeşim? Neden silah? Kimi öldürdünüz. Bu akşam 8 ailenin ocağına, milletin bağrına ateş düştü. Neden?

RAMAZAN, FABRİKA AYARLARINA DÖNME KONUSUNDA İKAZ EDİCİ BİR AYDIR

Türkiyede her şeyin yolunda gittiğini, Benim açımdan iyi gitmiyor diyenlere de saygı duyduklarını ifade eden Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:
Ama bakmanızı isterim doğuya, batıya, Türkiyenin bütün bölgelerine. Türkiye gerçekten olumsuzluklar içinde hayat veren, yeşeren bir ülke. Bunların kıymetini bilmek için illa Tunustan, Mısırdan, Yunanistandan, Suriyeden bakmak gerekmez. Nimetin içerisinde nimetin kıymetini bilmek çok daha önemlidir. En büyük bela ırkçılıktır ve bunun sonu yoktur. İnsanları mezara kadar götürür. Ne acıdır bu güzel ayda gerek ülkemizde, gerek komşu ülkelerdeki olaylar insanın uykusunu kaçırıyor. Büyük vahşetler yaşanıyor ve bunlar bu ayda oluyor ne acıdır ki. Bunlar neden oldu? 7 milyar insan var ama ne kadar insanlık var? İnsan var da insanlık da yedi milyarlık olacak ki dünya huzur bulsun. İnsanlık ara bulasın ama yok. Sefahat bir tarafta, sefalet bir tarafta. İnsanların etrafı kalabalık ama insanlar yalnız, insanlık görevini yapmadı, özünden saptı. Onun için ramazan sofraları bizi buluşturduğu gibi bizi özümüze,
aslımıza, fabrika ayarlarına dönme konusunda ikaz edici bir aydır.”

Son Düzenlenme Perşembe, 09 Ağustos 2012 12:57
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki necip Perşembe, 09 Ağustos 2012 14:49 yazan necip

    yas karari ile atilan ama gecmise donuk maaslarini alamayanlar ile ilgili bi hukumetin calismasi fikri varmi, bi allahin kulu asder derneginden aciklama yapabilirmi zahmet olmazsa

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...