Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2821
Pazartesi, 05 Kasım 2012 15:27

DARBE MAĞDURLARI ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

DEĞERLİ  BASIN MENSUPLARI

 

Bugün 28 Şubat sürecinde darbeye zemin hazırlayanlar tarafından mağdur edilen arkadaşlarımız olarak burada toplandık.  Basın açıklamamızı müteakip  darbe mağdur ve tanıkları sıfatıyla C.Savcılığına ifade vereceğiz.

Artık darbeler soruşturuluyor ve darbeciler yargılanıyor. Hangi fırtınalardan, kasırgalardan geçip buraya geldiğimizi sizler de, milletimizde çok iyi bilmektedir. Her ne kadar bir takım marjinal gruplar darbe yoktur, Ergenekon yoktur deseler de o yıllarda neler olduğunu, neler yaşandığını bizler çok iyi bilmekteyiz. Bildiklerimizi de zaman zaman, yeri geldikçe sizlerle paylaşmaktayız. Üstelik daha henüz paylaşmadığımız, üstü açılmadık çok hatıralarımız vardır.

Değerli basın mensupları; şunu bilin ki; bir darbenin yapılabilmesi için önce  “kurumsal hiyerarşinin ele geçirilmesi” zorunludur. Bu ise, TSK içerisinde örgütlenerek, önemli komuta merkezlerine nüfuz ettikten sonra, ordu içerisinde  farklı bir “örgütsel hiyerarşi oluşturulması ve TSK kurumsal emir komuta sisteminin devre dışı bırakılarak, yerini örgüt hiyerarşisinin alması” ile mümkündür.

Bu gerçekleştirildiğinde, gerek TSK emir-komuta zinciri içinde ve gerekse devletin tüm kurumlarında ve hatta toplumda, artık, örgütsel hiyerarşinin bütün tasarruflarının, örgüt tarafından kendi amaçları doğrultusunda kullanması sağlanmış olmaktadır.

İşte, BÇG örgütü (BATI CALISMA GRUBU),  böyle bir  örgüttür.

 TSK’nın kurumsal yapısının ele geçirilmesinde, TSK içinde yer alan darbe karşıtı unsurları bastırmak ve pasifize etmek için, ON BİNE  yakın TSK personeli örgüt tarafından tasfiye edilmiştir. Uygulanan psikolojik harp taktikleri, cebir, şiddet, baskı gibi  her türlü  moobing yöntemleri ile binlerce TSK personelinin de istifa ve emeklilik yolu ile ordudan ayrılması sağlanmıştır. Böylece, 28 Şubat sürecinin ilk aşaması olan TASFİYELERLE orduya karşı darbe gerçekleştirilmiştir. Bu aşamada, BÇG örgütünün bütün suç konusu icraatları, ordu tasarrufu gibi gösterilerek, diğer devlet kurumları üzerinde de baskı oluşturulmuştur. Sadece ordu değil, MGK, YAŞ, TBMM, Yargı, Hükümet, mahalli idareler, Eğitim kurumları, üniversiteler, bazı basın yayın organları, sivil toplum kurumları ve sermaye çevreleri topyekün BÇG tarafından baskı altına alınmış, sindirilmiş, çalışamaz hale getirilmiş ve BÇG’nin isteği doğrultusunda kararlar alınmıştır.

Şimdi hesap zamanıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı önünde yargılanma zamanıdır. Herkes yaptığının karşılığını almalıdır ki bu ülkede darbeler olmasın.

Biz de o dönemin tanık ve mağdurları olarak bu sürece elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.

Saygılarımızla,

 

   Prof.Dr.Nevzat TARHAN

ASDER Genel Başkanı       adına

Necmettin KELEŞ

Genel Sekreter

Son Düzenlenme Çarşamba, 07 Kasım 2012 10:10
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki necati çavdar Salı, 11 Aralık 2012 22:32 yazan necati çavdar

    Hükümet, meclis ne yaptı..? MSB ve Askeri mahkeme ne yapıyor...?
    “22 Mart 2011 Tarih 6191 Sayılı Kanun ile Güya Hükümet ve Meclis iş yapıp, yara sardı. Mağduriyet giderdi… Heyhat…Verilen cevap ve işlem çıkarılan yasanın ruhuna ve özüne aykırı..
    TSK’dan ayrılma işleminiz yargı yoluna açık olarak yapıldığından” deniyor…”Ayrılma tarihim 1980 darbesinden hemen sonraki aylar,
    Kimi mahkemeye vereceğiz de hangi hâkim darbecilerin kararlarına aykırı hüküm verecekti? Şu anda bile Yüksek Askeri İdare Mahkemesi, yargılama yapmayıp MSB den gelen görüşü adeta tebliğ ediyor..
    Bu durum karşısında Bireysel başvuru için ANAYASA Mahkemesinin yolunu tuttuk.. Bakalım ne olacak..1971 den günümüze kadar olan darbe mağduru askerlerin derdine derman diye çıkarılan kanuna “yargıya kapalı işlem” şeklinde kelam ekleterek meclisi ve AKP yi kimler oyuna getirdi de yeni mağduriyet oluşturuldu.. Yeni yaralar açıldı?

    Raporla
  • Yorum Linki AHMET GÜNDÜZ Cumartesi, 17 Kasım 2012 08:52 yazan AHMET GÜNDÜZ

    Darbe ler insanları mağdur etmeler 1960 yılında başladı.bu güne kadar bir çok arkadaşımız sudan asılsız bahaneler ile çok ,konuştuğu ,aile yaşantısı bahane edilerek kimlerin ilişiği kesimedi ki.işlerine gelmeyeni doğruyu savunanlar hep dışlandılar,ün
    iversite ye kaydını yaptıran ve imtahanı olduğu günler önceden terspit edilerek o gün nöbet yazılmadı mı.Daha neer neler nöbetten çıkan kişi özellikle göreve gönderilmedi mi,tepki göstermesi bahane edilerek gereksiz savunmaları alınmadı mı.İYİ Kİ AS DER -İYİ Kİ RE DER gibi dernekler kuruldu ve söyleyemediklerimizi bizim adımıza söyleyen dernek ve yöneticileri sesimizi duyuruldular..Bu uğurda önder olan değerli idarecilere can dan saygı selamlarımı arz ederim BEN DEDE/ESKİŞEHİR

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...