Cumartesi, 26 Ocak 2013 12:26

MİRASIMIZ DERNEĞİNİ ZİYARET

Kısa adı AS-DER olan Adaleti Savunanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Mirasımız Derneği’ni ziyaret etti.

Mehmet Abdullah Kaplan, Reşat Fidan ve Osman Kaçmaz’dan oluşan AS-DER Yönetim Kurulu Heyetini Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Geçtiğimiz yıl Kudüs’e yaptıkları ziyaretten oldukça etkilenen AS-DER Üyeleri, Mirasımız Derneği ile Kudüs ve Mescid-i Aksa için kişisel ve kurumsal olarak yapılabilecekler hususunda fikir alışverişinde bulundular.  Kudüs’ün imkânı olanlar tarafından mutlak suretle ziyaret edilmesi gerektiğini söyleyen AS-DER heyeti,  oraya gittikten sonra yaşanılan ızdırabı daha iyi anladıklarını söylediler. “Mesci-i Aksa’nın özgürlüğü için çalışmak ve Osmanlı’nın mirasını korumak namus borcudur” diyen heyet üyeleri, “baskı, zulüm ve yıldırma çalışmaları Kudüs halkını savundukları değer hakkında bilinçlendirmiş ve dirençlerini sağlamlaştırmış. Sanki süreç oradaki insanları bir nevi eğitimden geçirmiş gibi. Korumaya ve direnmeye çalıştıkları değerin şuurunda olarak hareket ediyorlar” şeklinde konuştular. Kudüs ün bir pergelin ayağı gibi olduğunu vurgulayan AS-DER Heyeti, “pergelin bir ucu Mekke’yi bir ucu İstanbul’u çevreliyor” ifadelerini kullandılar. Mirasımız Derneği’nin faaliyetlerine hem kurumsal hem de kişisel olarak katkıda bulunmak istediklerini ifade eden heyet, bu anlamda ortak çalışma yapabileceklerini ifade ettiler.

İşgalci İsrail’in Yahudileştirme çalışmalarının gün geçtikçe pervasızlık sınırını aştığını söyleyen Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci’de şunları kaydetti: “Kazı çalışmaları, sınırdaşılar, baskı, zulüm ve hukuku yok saymanın kol gezdiği Kudüs ve civarında bugün artık taşıma nüfusla demografik yapının değiştirildi.  Daha önce müze statüsü vermeye çalıştıkları Mescid-i Aksa, “Kamusal alan” ilan edilmek suretiyle Mescid olmaktan çıkarıldı. Daha da ileri ve acı olanı ise çok yakın bir zamanda Müslümanlar üzerlerine düşeni yapmazlar ise birinci aşama da Mescid-i Aksa’yı ikiye bölecekler (yarısı havra yarısı mescid), ikinci aşamada ise Müslümanları türümüyle engelleyip Aksa’yı yerle bir edecekler. Bu manada Mirasımız’ın yaptığı çalışmalar bir nebze de olsa Müslümanların dik duruşu ve sahip çıkışlarına örnek teşkil etmektedir.”

Görüşmede her iki heyette yaptıkları çalışmaları içeren çeşitli hediyeler takdim etti.

Son Düzenlenme Cumartesi, 26 Ocak 2013 12:41
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...