Çarşamba, 13 Mart 2013 16:16

MAĞDURLAR YENİ YASA TASARISI İÇİN NE YAPMALI ?

Değerli Arkadaşlarımız,

  1. 1.Onursal Başkanımız E.Tuğg.Adnan TANRIVERDİ Başkanlığındaki heyetimizin görüşmeleri oldukça verimli geçmiştir. Derneğimizin elindeki bilgiler ne kadar doğru ve yeterli olur ise arkadaşlarımızın haklarının savunulması yönünde daha kararlı ve etkili olunacağı bir gerçektir.
  2. 2.Kendilerinin mağdur olduğuna inanan ve hak arama mücadelesi veren kararname mağdurları, emeklilik ve istifaya zorlananlar, uzmanlar, askeri öğrenciler ve mağdur sivil memurlar BİMER’e başvurarak Bilgi Edinme Yasası gereğince ilişiklerinin kesilmesine sebep olan belgelerin onaylı suretleri ile sicil notlarını istemeliler. AYİM mahkeme kararları ile BİMER’den gelen belgeleri elindeki belgelerle birlikte elektronik ortamda Dernek Genel Merkezine göndermelidirler.
  3. 3.Ayrıca ekte örneği gönderilen çizelgelerdenilgilendiren bölümlerin doldurularak Derneğe gönderilmesi gerekmektedir.
  4. 4.Sivil toplum çalışmalarıancak birlikte çalışılır ise netice alınabilir. Bir kısım arkadaşlarımız Dernek bizim hakkımızı arasın ancak ben Derneğe üye olmak istemiyorum, herhangi bir şekilde maddi ve manevi katkı  vermeyeceğim düşüncesi, insanın tabiatına aykırıdır.
  5. 5.Somut bilgi ve belgeler sürecin sonuçlandırılmasını müspet yönde etkilemektedir. Resmi belgeleri Derneğimize göndermeyen arkadaşlar, ASDER Yönetimi ve yasanın çıkması için gayret gösteren girişim ile ilgilerini kesmiş demektir.

Selamlarımızla.

Reşat Fidan

Genel Sekreter

Son Düzenlenme Çarşamba, 13 Mart 2013 16:25
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

4 yorum

  • Yorum Linki Fatih Pazartesi, 13 Mayıs 2013 17:13 yazan Fatih

    ADER'e teşekkürler.
    Allah razı olsun tüm çalışan emektarlarından.
    İnşaallah yakın zamanda kararname ve bakan onayı ile resen emekli edilen diğer uzman jandarmalar ile astsubay ve subaylara da bir çözüm bulunacak, tabii ki Alllah ın izniyle...
    Ankara ziyaretinde, ziyaret öncesi bu konunun gündemde olmadığı öğrenilmiş olduğundan, bu konudaki ziyaretlerin çoğğalmasıyla çözümün hızlanabileceğini düşünüyorum.
    Özellikle sayın Başbakanımızın bu konunun önemini ve mağdurların aslında kötü insanlar olmadığını öğrenmesi ve buna inanması durumunda, çok kısa sürede çözülebileği düşüncesindeyim.

    Allah yar ve yardımcınız olsun...

    Raporla
  • Yorum Linki hulusi semerci Cuma, 03 Mayıs 2013 09:26 yazan hulusi semerci

    essalemün aleyküm;6191 sayılı yasanın çıkmasında ve kabulünde Asder in katkısı çok önemlidir.şu anki hizmetleri de çok mükemmel bir şekilde devam etmektedir.Bu bir gönül ve özveri işidir herkesin taşın altına elini sokması gerekmektedir.Allah yar ve yardımcıları olsun

    Raporla
  • Yorum Linki ümit özen Salı, 30 Nisan 2013 15:50 yazan ümit özen

    S.A.BEN 1987 T.DE RE'SEN EMEKLİ OLAN hV.ASTSUBAYIYIM.ASDER YETKİLİLERİNE KURULDUĞU GÜNDEN BU GÜNE YAPTIKLARI FEDAKARANE ÇALIŞMA VE GAYRETLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.MAĞDURİYETLERİMİZİ DİLE GETİRMİŞ VE BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA MUVAFFAK OLUNMUŞTUR.ALLAH RAZI OLSUN,O'NA EMANET OLUNUZ.HAKLARINI ALAMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZA MÜCADELELERİNDE BAŞARILAR İNŞAALLAH.

    Raporla
  • Yorum Linki AHMET GÜNDÜZ Cumartesi, 16 Mart 2013 08:57 yazan AHMET GÜNDÜZ

    AS DERİN Varlığının devam etmesi için ,mağdurların elini cebine atmaları gerekir.Bu maddi değerin illaki en az düzeyde tutulan paranın verilmesi anlamı taşımaz,Sayın dernek kurucular en az düzeyde tutulmasını istemiş nedeni ne gelince mağdurların şu anki durumlarının ne olduğu da düşünmüş olmalarından.Sağ olsunlar,ama durumu müsait olanaların bu rakkamlarla bağlı kalmaları bence uygun olmaz.Bizler birilerini de omuzlaarımıza alarak taşımak mecburiyetindeyiz.EGOİST DAVRANMAK BİZLERE YAKIŞMAZ. SAYIN ASDER KURUCULARI BENİM NACİZANE ÖNERİMİ SUNMAK İSTİYORUM.MAĞDURLAR KONUSUNDA O KADAR DERNEK KURULDU Kİ BU DERNEKLERİN KURULUŞ AMAÇLARI MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İSE,BU KURULUŞLARIN FESH EDİLEREK AS DER ÇATISINDA BİRLEŞMELİ Kİ GÜÇLÜ OLALIM..YANİ FAALİYETE AS DER ADI KULLANILARAK DEVAM EDİLMELİ.HİSSİ OLGULARA YER VERİLMEMELİ.SAYGILARIMLA BEN DEDE/ESKİŞEHİR

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...