Çarşamba, 29 Temmuz 2015 12:37

30 yıl üzeri Emeklilik Tazminatı

Değerli Arkadaşlarımız,

Bazı arkadaşlarımız Derneğimizi arayarak 30 yıl üzeri hizmeti olduğu halde ancak 30 yıl emeklilik tazminatı alanların yapmaları gereken işlemler konusunda bilgi almak istemektedirler.

1.      Anayasaya Mahkemesinin 7 Ocak 2015 Tarihli ve 29229 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 25.12.2014 Tarihli ve E: 2013/111, K:2014/195 Sayılı Kararı gereğince 30 yılın üzerinde hizmeti olanların emekli ikramiyelerinin tahakkuk ettirilmesi gerektiğine hükmetmiştir.

2.      Ayrıca Ankara 12. İdare Mahkemesinin ekteki kararı doğrultusunda 30 hizmet yılının üzerindeki süreler için de tazminat verilmesi gerektiği, müracaatçıya yasal faizi ile birlikte ödenmesi gerektiğine hükmetmiştir.

3.      Bu konumdaki arkadaşlarımızın ekteki dilekçe örneği ile SGK na müracaat etmelerini, cevabın olumsuz gelmesi durumunda ekte örneği gönderilen dilekçe ile idare mahkemesine dava açmaları gerekmektedir.

Selamlarımızla.

 

Reşat FİDAN

Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...