Perşembe, 24 Mart 2016 15:01

Yasa Teklifimiz ile İlgili Bilgilendirme

Bazı arkadaşlarımız her gün   e posta veya telefon ile Dernek Merkezimizi arayarak sosyal medyada bilgi kirliliği oluştuğunu& oluşturulduğunu,  huzursuzluk yaşadıklarını, bir an önce yasanın çıkmasını istediklerini ve ne zaman çıkacağını sormaktadırlar.

Ziyaret için randevu talep ettiğimiz makamların çoğu ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik.

Asder Heyetimiz Sn. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakan Yrd., grup başkan vekilleri, çeşitli komisyon başkanları ve komisyon üyeleri ile görüşmelerde bulunmuş, hukukçularımızın katkılarıyla hazırlamış olduğumuz yasa teklifi ilgililere sunulmuştur. Aşağıdaki linkten geniş bilgi alabilirsiniz.

Yasa teklifini ASDER adına takip etmek, yetkililerle çalışma yapmak üzere Hukuk Komisyonu Üyemiz  E.As.Hakim Yusuf ÇAĞLAYAN ile Ankara Şube Başkanımız Hasan Hüseyin ULUDAĞ yönetim kurulumuz tarafından görevlendirilmiştir.

Yasa maddeleri yetkililerce incelenmiş, bazı maddeler ile ilgili açıklama ve görüş talep edilmiş, arkadaşlarımız genel merkezimiz ile koordine ederek Derneğimizin görüşlerini iletmişlerdir.

Çalışmalarımız devam etmektedir.

Mecliste yasa teklifimizin hangi kademede olduğu takip edilmektedir.

Yasa teklifimizin bu yasama döneminde meclis gündemine alınmasını ve çıkarılmasını ümit etmekteyiz.

Değerli üyelerimiz biz bir STK kuruluşuyuz, taleplerimizi, isteklerimizi yetkili ve etkili makamlara bildirip, takip etmekle görevliyiz. Malumunuz kanun yapan kuruluş TBMM dir. Ülkemizin gündemi çok çabuk değişmektedir. Sabırlı olmalıyız.

Devam eden emek ve gayretlerimizin hayırlı sonuçlar    ile neticelenmesi temennisiyle…

Reşat FİDAN

Genel Başkan Yrd.

ASDER Genel Merkezi

2 yorum

• Yorum Linki Ahmet  Gündüz Pazartesi, 28 Mart 2016 22:07 yazan Ahmet Gündüz

rE SEN VEYA zOPRUNLU İSTİFAYA MECBUR BIRAKILANLARIN,Yetkililere sormak isterim.6191/32 sayılı yasa ile verilen hakların uygulamadan kaynaklanan hatalar nedeni ile bu güne kadar( 2011 yılından bu güne) Bu insanları neden mahrumiyetlerine devam edilmesini reva gördünüz.
    Bu yasanın mağdurların lehine olduğuna dair ANY mahkemesi kararları doğru olan uygulamayı yayınladı. Neden uygulamadınız neden bu insanların çocuklarının boynu bükük bıraktınız.YAZMAK İSTEDİKLERİMİ YAZAMIYORUM KUSURUMA BAKMAYIN ANLAYAN !.ANLAR.Saygılarımla.

Raporla
  • Yorum Linki Engin HELVACI Pazar, 27 Mart 2016 21:19 yazan Engin HELVACI

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İçimizde ne yazik ki uzunca yıllar yaşanan travmadan kaynaklı psikolojisi darmadağın olmuş insanlar var. Maddi ve manevi zorluklar içinde olanlar var. 5 yılda birden fazla kez yasa çıkıyor 1 aya kadar gibi bazı dedikodular sonrası hep hüsrana uğrayan bizleri mağzur gorun lütfen...

Raporla