Cumartesi, 09 Mart 2019 12:00

Gn.Mrk.Şubat 2019 Faaliyet Özeti

ASDER GENEL MERKEZİ ŞUBAT 2019 AYI FAALİYET ÖZETİDİR

  1. Arşivini oluşturduğumuz 28 Şubat dönemindeki fotoğraflar ile gazete manşetleri “Resim Sergisi” yapmak isteyen STK.lara gönderilmiştir.
  2. Derneğimizin yayınladığı bültenler ve kitaplar TBMM Kütüphanesi, TDV kütüphanesi ile talep eden İl Temsilcilerine gönderilmiştir.
  3. Acı ve karanlık içerisindeki soğuk Suriye zindanlarına umut ışığı olmak, kadın ve çocukların özgürlüklerinin yoluna bir tuğla koymak amacıyla 20 Şubat 2019 tarihinde 100 ülkeden STK temsilcisinin katıldığı VİCDAN HAREKETİ MANİFESTOSU basın toplantısı İstanbul’dan yapılmıştır, Derneğimiz basın toplantısına katılmış ve manifestoya imza koymuştur.
  4. 28 Şubat Postmodern Darbesinin unutulmaması ve gençlere anlatılması amacıyla, Asder Medya Komisyonu ve üyeleri tarafından İstanbul’da ve Türkiye’nin bir çok üniversitesinde, lisesinde, STK lar ile birlikte panel, konferans, salon toplantıları, resim sergileri düzenlenmiştir. Şubatın son haftası ile Martın ilk haftası her gün program yapılmıştır. Ayrıca TV ve radyo programları gerçekleştirilmiş ve yazılı basın ile yapılan söyleşiler ile kamuoyu aydınlatılmıştır.
  5. Sabri Duman ve Hakan Şimşek Beylerin hazırlamış olduğu Asder üyeleri ile yapılan anketin sonuçları alınmış olup yönetim kuruluna gönderilmiştir. Anket değerlendirme aşamasındadır.
  6. TGTV nin organize ettiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ın konuşmacı olarak katıldığı istişare toplantısına katılınmıştır.
  7. Genç Asder tarafından organize edilen “ Mustafa Armağan ile Tarih Yazarlığı” projesi Asder Genel Merkezinde 17 Şubat 2019 tarihinde başlamıştır. 05 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek projeye gençler büyük ilgi göstermektedir.
  8. TRT nin hazırladığı 28 Şubat YARIM KALANLAR Belgeseli tanıtım galasına Derneğimiz adına Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI ve belgeselde konuşmacı olarak katılanlar iştirak etmiştir.
  9. MAZLUMDER in organize ettiği Sultanbeyli’den Saraçhane’ye 28 ŞUBAT SON OLSUN araç konvoyu ve basın açıklaması gerçekleştirilmiş, etkinliğe Asder destek vermiştir.
  10. İDSB Koordinatörü Adil YARANGÜMELİ 14 Şubat 2019 tarihinde Asder Genel Merkezini ziyaret etmiştir.
  11. YAŞ , Kararname, istifa ve emekliliğe zorlananlar, askeri öğrenciler ile uzmanların 6191 sayılı yasanın gideremediği mağduriyetler ile bunların telafisi için Asder Hukuk Komisyonu tarafından son değişiklikler dikkate alınarak yeni bir yasa teklifi hazırlanmış ve teklif kitap haline getirilmiştir. Asder tarafından oluşturulan on kişilik bir heyet tarafından 6/7/8 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara’da yasanın çıkmasında yetkili makam ve kişilerle ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirmiştir.
  12. Derneğimiz yazarları gündem ile ilgili görüş ve önerilerini web sitemizin ilgili bölümlerinde kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Reşat FİDAN

Genel Başkan Yrd. & Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...