GENEL MERKEZİ (OCAK 2019-KASIM 2021) FAALİYET RAPORU

 

1.    GENÇ ASDER ADALET OKULU 2019 Sabahattin Zaim Üniversitesinde icra edilmiştir. Dersler, konularında uzman konuşmacılar tarafından verilmiştir.

2.    Asder yazarları ve TV programlarına çıkan üyelerimiz Genel Merkezde bir araya gelerek “Beyin Fırtınası” toplantıları gerçekleştirmiştir.

3.    Suriye zindanlarına umut ışığı olmak, kadın ve çocukların özgürlüklerinin yoluna bir tuğla koymak amacıyla 20 Şubat 2019 tarihinde 100 ülkeden STK temsilcisinin katıldığı VİCDAN HAREKETİ MANİFESTOSU basın toplantısı İstanbul’dan yapılmıştır, Derneğimiz basın toplantısına katılmış ve manifestoya imza koymuştur.

4.    Sabri Duman ve Hakan Şimşek’in hazırlamış olduğu anket Asder üyeleri ile yapılmıştır

5.    Genç Asder tarafından organize edilen “Mustafa Armağan ile Tarih Yazarlığı” projesi Asder Genel Merkezinde 17 Şubat 2019 tarihinde başlamış, 05 Mayıs 2019 tarihine kadar devam etmiştir.

6.    MAZLUMDER in organize ettiği Sultanbeyli’den Saraçhane’ye 28 ŞUBAT SON OLSUN araç konvoyu ve basın açıklaması gerçekleştirilmiş, etkinliğe Asder destek vermiştir.

7.    YAŞ, Kararname, istifa ve emekliliğe zorlananlar, askeri öğrenciler ile uzmanların 6191 sayılı yasanın gideremediği mağduriyetler ile bunların telafisi için Asder Hukuk Komisyonu tarafından yeni bir yasa teklifi hazırlanmış ve kitap haline getirilmiştir. Asder tarafından oluşturulan on kişilik bir heyet tarafından 6/7/8 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara’da yasanın çıkmasında yetkili makam ve kişilerle ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirmiştir.

8.    Yenizelanda’da camiye yapılan saldırı ve kardeşlerimizin şehit edilmesi bir basın açıklaması ile “Yenizelanda’daki Hain Saldırı Fevri Değildir” denerek Müslümanların yapması gerekenler sıralanmıştır.

9.    Kamu Denetçiliği Kurumu: Adaleti Savunanlar Derneğinin başvurusunu inceledi ve ayırma işleminin şekline bakılmaksızın (mahkeme kararı ile ilişiği kesilenler hariç) MSB ve İçişleri Bakanlığınca yasal değişiklik yapılmasına karar verdi. Adaleti Savunanlar Derneği 31.08.2018 tarihinde Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurarak, darbeler döneminde TSK’lerinden Yaş, kararname ile ilişiği kesilenler, mobbing uygulanarak emeklilik ve istifaya zorlanarak mağdur edilenler ile askeri öğrenci iken haklı bir gerekçe olmadan ilişiği kesilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmiştir.

10.17 Nisan 2007 tarihinde yapılan Genelkurmay e Bildirisi Muhalefetle Koordineli Yapılan Demokrasi Dışı Bir Girişimdir denilerek, darbelerin ülkenin yönetimini alt üst ettiği dile getirilmiştir.

11.2019 yılı GELENEKSEL ASDER İFTARI 12 Mayıs 2019 Pazar günü Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir.

12.Akit’e konuşan E. Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, “Hava saldırılarına karşı Türkiye, 40 yıldır hava savunma sistemlerini kurmak için uğraştı fakat hiçbir siyasi iktidar bunu başaramadı. S-400’ler bu konuda Türkiye için ABD’ye ve Batı’ya mahkûm olunmadığının adeta kanıtı haline geldi” dedi. 21.07.2019

13.12 Temmuz 2019 tarihinde Üsküdar Üniversitesinin ev sahipliğinde ASDER, ASSAM ve Üsküdar Ünv. katkıları ile “MİLİTARİZM VE DEMOKRASİ” konulu bir panel düzenlenmiştir. Panele Meclis Başkanı İsmail KAHRAMAN, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan TANRIVERDİ, ÜÜ İTBF Dekanı Prof.Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN katılmıştır.

14.28 Şubat döneminde başörtüsünden dolayı yapılan hukuksuz işlemler nedeniyle yapılması gerekenler konusunda KDK üyelerimiz hakkında karar vermiştir. Asder'in müracaatı üzerine verilen karar oldukça kapsamlıdır. Üyelerimizin yapması gerekenler konusunda duyuru yapılmıştır. 01.08.2019

15.14 Eylül 2019 tarihinde Asder Genel Başkan Yrd. Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Şevket YEŞİLÖRDEK, Adana İl Temsilcisi Ahmet AK'ın organizasyonunda, Antalya, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Ankara'dan temsilcilerimizin katıldığı ziyarette duygulu anlar yaşandı. Temsilcilerimizin eşleri, Diyarbakır anneleri ile birebir görüşerek onlara Kur'an-ı Kerim hediye etti. Başkan Yrd. Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ tarafından basın açıklaması yapıldı.

16.Asder Ziyaret Heyeti Diyarbakır'da bulunan STK’lardan Mazlumder Diyarbakır Şubesi, Hasev Vakfı yönetimini ziyaret etti, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

17.Diyarbakır Annelerine destek veren ve anneler için şiir yazan Sanatçı/Şair Ahmet Selçuk İLKAN'a Derneğimizce teşekkür yazısı gönderilmiştir. 26.09.2019

18.Asder'in bir sosyal sorumluluk projesi olan yardıma muhtaç üye ve gönüllülerimizin belirlenmesi çalışması yapılmıştır. Üniversitelerde okuyan, ihtiyacı olan öğrencilere burs tahsisi yapılmıştır. 2019

19.TSK’lerimizin; Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye’nin kuzeyine PKK/YPG VE DAEŞ terör örgütlerine 09 EKİM 2019 tarihi itibari ile gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediğimizi belirten basın açıklaması Gn. Bşk. Yrd. Mehmet KANMAZ tarafından yapılmıştır. 12.10.2019

20.6191 sayılı yasadan yararlanan üyelerimizin askerlik durum belgelerinde statüsü hanesinde gerçeği yansıtmayan bilgilerin olması nedeniyle, MSB. ASAL Gnl. Md’lüğüne hatanın düzeltilmesi için yazı gönderilmiştir.

21.10 Kasım günü Atatürk’ü anma törenlerinde, henüz ilkokul öğrencisi çocuklarımızın Atatürk’e saygı adı altında ‘secde’ vaziyetinde bekletilmek suretiyle inançlarımız, örf ve adetlerimize aykırı hareketler yapmaya zorlanmalarını şiddetle kınayan ve bu konuda eğitim kurumlarındaki uygulamaların kaldırılması gerektiğini duyuran basın açıklaması yayınlanmıştır.

22.Hakan ŞİMŞEK – Sabri DUMAN tarafından hazırlanan ve üyelerimiz ile yapılan anket sonuçları değerlendirilerek yönetim kurulumuza sunulmuş, sunulan teklifler değerlendirmeye alınarak “ASDER VİZYON EYLEM PLANI” yürürlüğe konmuştur.

23.Askeri okullarda okumakta iken 12 Eylül 1980 ile 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında (TSK’dan çıkarılmayı gerektiren bir suçtan dolayı kesinleşmiş cezai mahkûmiyet hükmüne istinaden ilişiği kesilenler hariç olmak üzere) askeri okul ile ilişiği kesilenlerin istatistiki bilgileri talep edilmiş, gelen bilgiler bir rapor haline getirilmiştir.

24.Asder Genel Başkanı Prof.Dr. Nevzat TARHAN, TGTV’nin organize ettiği Toplumsal Değişim ve Gençlik Hizmetlerimiz konulu sunumunu 04.12.2019 tarihinde gerçekleştirmiştir.

25.ASSAM tarafından organize edilen, Üsküdar Ünv., Dumlupınar Ünv., ASDER ve İDSB’nin destek verdiği ULUSLARARASI 3. ASSAM İSLAM BİRLİĞİ KONGRESİ 19/20 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

26.Genç Asder STK’lar ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere; MTTB, Genç Önder, İlim Yayma Cemiyeti, Uluslararası Ünv. ve Ak. Derneği, Genç İHH, TÜGVA İstanbul Temsilciliği, Yedihilal, İMH Genç Hareket, AGD yi ziyaret etti.

27.“Elazığ Depreminden sonra yaraları sarmaya devam ediyoruz” başlığı altında yeni bir Yardım Kampanyası düzenlenmiş, yardımların toplamı 10.000 TL’yi geçmiştir.

28.Uluslararası Osmanlı Mirasını İhya ve Koruma Derneği (İHYAMİRAS) Yön. Kur. Başkan ve Üyeleri ASDER’i ziyaret etmiş, Kudüs’te Osmanlı’dan kalan eserlerin onarımı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vermişlerdir.

29.Filistin Davası Onurumuzdur konusunda basın açıklaması, Genel Başkan Yrd. Ve Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz tarafından yapılmıştır. 29.01.2020

30.Üyelerimizin fikirlerini paylaşacağı, sosyal birlikteliğin sağlanacağı “ASDER DÜŞÜNCE GRUBU” kurulmuştur.

31.28 Şubat Platformu, ASDER ve ASSAM gönüllerinin katkıları ile 41 TIR’dan oluşan un yüklü konvoy Elâzığ ve İdlip’e ulaştırılmak üzere dualar ile 01 Şubat 2020 tarihinde Bursa’dan hareket etmiştir.

32.YİK Üyemiz Emin ÜSTÜN’ün ailesine Yönetim kurulunca taziye ziyaretinde bulunulmuştur.

33.34 Askerimizin İdlip’te şehid edilmesi üzerine İçimiz Kan Ağlıyor konulu Basın Bildirisi yayınlanmıştır.

34.28 Şubat döneminde baskıya maruz kalanlar basın yolu ile o dönemde yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşmıştır. (Fahri Demirel, Mustafa Hacımustafaoğulları, Ersan Ergür) Şubat 2020

35.Kararname ili yaşantı tarzından dolayı ilişiği kesilen Av. Bülent DEMİR, Ali YALÇINKAYA, Yavuz SULUMEŞE’nin durumunu inceleyen KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ilgilileri haklı buldu ve yapılan işlemin hatalı olduğunu, tüm haklarının iade edilmesine karar verdi. Av. Bülent Demir basına yaptığı açıklamada Yetkililere “Yaralar Şimdi Sarılmayacak İse Ne Zaman Sarılacak?” şeklinde beyanatta bulundu. 24.02.2020

36.“İnsan Hakları Bağlamında 28 Şubat” konulu panel Av. Bülent Demir Moderatörlüğünde, Asder Onursal Bşk. E. Tuğg. Adnan TANRIVERDİ, Sancaktepe Belediye Bşk. Şeyma Döğücü, TİHEK Bşk. Av. Süleyman ARSLAN’ın sunumu ile, 27. TBMM. Başkanı İsmail KAHRAMAN ve Asder Bşk. Prof.Dr. Nevzat TARHAN’ın açılış konuşması ile Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşmiştir. 26.02.2020

37.28 ŞUBAT ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE;

a.       Av. Bülent Demir Antalya Platformunun davetlisi olarak Antalya’da,

b.       Dr. Kemal Mete Kayseri’de TV Programında,

c.       Konya Şubemiz Konya STK’ları ile birlikte Basın Açıklaması,

d.       Dr. Hasan Hüseyin Uludağ, Ankara MTTB de Salonunda,

e.       Asder Üyelerinin de katkı verdiği Yarım Kalanlar Belgeseli TRT Türk TV.de,

f.        Üyemiz Serkan KAPTAN, İZMİR/Bergama Diyanet-Sen Bşk. Moderatörlüğünde,

g.       Sadık Güray BALATEKİN, Medipol Üniversitesi Konferans Salonlarındaki Panelde,

h.       Ersan ERGÜR, Sultangazi İHH Salonlarında,

i.         İbrahim KELEŞ, Sivas Suşehri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonlarında,

j.         Reşat FİDAN, Çekmeköy AİHL Salonlarında,

k.       İbrahim KELEŞ, Sivas Şebinkarahisar AİHL Salonlarında,

l.         Kayseri Şube Bşk. Ramazan TAŞKIN, Kayseri Memur-sen Konferans Salonlarında,

m.     Kerim SÜREL, Ankara İMH Konferans Salonunda,

n.       Arif ÇELENK, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Salonlarında,

o.       Hakan ŞİMŞEK, Antalya Üniversitesi Salonlarında,

p.       Arif ÇELENK, Bursa Uludağ Üniversitesi Konferans Salonlarındaki Panel ile, Üniversite öğrencileri, Lise öğrencileri, STK’lar, halkımız ve kamuoyuna, bir daha darbe olmaması için neler yapılması gerektiği konusunu paylaşmışlardır.

38.   28 Şubat davası sonrası davaya katılan üye ve gönüllülerimizin İstinaf Mahkemesine başvuracaklarında yararlanmaları amacıyla hazırlanan istinaf dilekçesi örneği üyeler ile paylaşılmıştır. 02.07.2020

39.   28 Şubat Darbesinin baş aktörlerinden ve ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Darbeci Çevik Bir isminin İzmir Meydanından kaldırılması için Asder tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine ve ilgili kurumlara yazı yazılmış ve basın ile paylaşılmıştır. 02.07.2020

40.   Balıkesir İl Temsilcimiz Araştırmacı Bülent ŞEN'i makamında Genel Sekreter Reşat Fidan tarafından ziyaret edildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 05.07.2020

41.   Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Tuba ERSÖZ Gn. Bşk. Yrd. Mehmet KANMAZ ve beraberindeki heyet ile ziyaret edilmiş, Genel Başkanımızın tebrik mektubu kendisine takdim edilmiştir. Temmuz 2020

42.   “Politik Psikoloji Bağlamında Darbeler” konulu Panel 13 Temmuz 2020 tarihinde Üsküdar Üniversitesinin koordinatörlüğünde ve Asder’in de destek vermesi ile gerçekleştirilmiştir. Panelde E. Tuğg. Adnan TANRIVERDİ, Genel Başkanımız Prof.Dr. Nevzat TARHAN, ÜÜ İTBF Dekanı Deniz Ülke ARIBOĞAN konuşmacı olarak katılmıştır.

43.   ASDER üyeleri ile ailelerinden özel hastanelerde muayene ve tedavi görmek isteyenlere %20’ye kadar indirim yapılmasına dair protokol, bazı özel hastaneler ile yapılmış ve üyelerimize duyurulmuştur.

44.   24 Temmuz 2020 Cuma günü açılan Ayasofya Camii Kebir ile ilgili duyuru yapılmış olup, üye ve gönüllülerimiz açılış töreninde hazır bulunmuşlardır.

45.   Asder Hukuk Komisyonu MSB lığında Din Hizmetleri Başkanlığı oluşturulmasına dair yasa taslağı hazırlanarak ilgililer ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. 04.08.2020

46.   Asder Eskişehir İl Temsilcisi Cüneyt Tıkız, Genç Asder temsilcileri Av. Ebubekir Esad Baş ve Av. Ömer Faruk Özcan ile birlikte yeni göreve başlayan Anadolu Ünv. Rektörü Prof.Dr.  Fuat Erdal'ı makamında ziyaret etmiştir.

47.   Vizyon Eylem Planı Toplantıları BURSA ve KONYA Bölge Başkanlıkları bölgesinde bulunan Şube Başkanı, İl Temsilcisi ve üyelerimizin katılımı ile elektronik ortamda bir toplantı gerçekleştirilmiştir. 08.08.2020

48.    Kadın hakların konusunda ülkemizde gündem olan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili STK’ların hazırlamış olduğu rapor incelenmiş, ASDER’de bu raporun altına görüşlerini bildirerek imza koymuştur.09.08.2020

49.    Emsallerinden bir kişiye 60 yaşına kadar çalışması için onay çıkması halinde 55 yaşını doldurmuş, Araştırmacı-6191 arkadaşlarımız da isterler ise belirlenen süre kadar çalışma sürelerinin uzatılabileceğine dair duyuru yayınlanmıştır.01.09.2020

50.   Haliç Ünv. Öğr. Üyesi Dr. Erol Mütercimler’in ahlaksız ve iftira sözleri dolayısı ile bir kınama duyurusu yayınlanmıştır. 09.09.2020

51.   26.10.2020 tarihinde “Provokatörler Değil, Doğru ve Haklı Olanlar Kazanacaktır” konulu basın duyurusu Başkanımız Nevzat Tarhan’ın imzası ile kamuoyu ile paylaşılmıştır.

52.    Hakan Şimşek ve Sabri Duman’ın sunumu ile Asder Vizyon Eylem Planı Oryantasyon Toplantısı Zoom programı üzerinden 07 Kasım 2020 Cumartesi akşamı saat: 19.30’da yapılmıştır.

53.   28 Şubat darbe dönemlerinde inançlarından dolayı mağduriyete uğramış ve Yaş, kararname, çeşitli nedenlerle ilişiği kesilenler (emekliliğe zorlanan, askeri öğrenciler) için hazırlanan yasa taslağı TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yrd., Maliye ve Ekonomi Bakanı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Grup Başkan Vekilleri, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ziyaret edilmiş, yasa teklifimiz kendilerine verilmiş ve gerekli açıklama yapılmıştır. Dr. Hasan Hüseyin Uludağ’ın Başkanlığında hukukçulardan bir heyet oluşturulmuş, yasa teklifi ile ilgili çalışmalar takip edilmiş, komisyonlar aşamasında görüşmelerde bulunulmuştur.

54.   Asder Yargı Reformuna Teklifler Asder Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanmış ve yönetim kurulumuzca onaylanarak Cumhurbaşkanına, TBMM Başkanına, Cumhurbaşkanı Yardımcısına, Adalet Bakanına, TBMM Adalet Komisyonu Bşk ve Vekiline, Basınımıza ve STK’lara gönderilmiş, kamuoyu ile paylaşılmıştır.

55.   10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınlanmıştır.

56.   “Asrika Konfederasyon Savunma Sistemi” konulu 4’ncü Uluslararası ASSAM Kongresi ASSAM’ın Başkanlığında, Üsküdar Üniversitesinin ev sahipliğinde, Asder, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İDSB’nin katkıları ile zoom üzerinden çevrimiçi olarak 12 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

57.   Her ay yapılması planlanan ASDER-ASSAM e-seminerlerin bu ayki konuğu Yönetim Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Nevzat Tarhan’dı. Seminerin konusu “Aile Değerleri” idi. 29.12.2020  

58.   “Türkiye Gençlik STK’ları Platformu bünyesinde “Nitelikli Genç Nitelikli Toplum” projesi adı altında duyuru yapılmış, GENÇ ASDER adına müracaat eden gençlerin belgeleri platforma gönderilmiştir. Ocak 2021

59.   ASDER-ASSAM aylık seminerleri kapmasında 30 Ocak 2021 tarihinde “Medeniyet Coğrafyamızda Birlik Çalışması” konulu e semineri Onursal Başkanımız Em.Tuğg.Adnan TANRIVERDİ tarafından verilmiştir.

60.   Hakan Şimşek, Sabri Duman, Osman Kaçmaz ve Reşat Fidan’dan oluşan Proje Geliştirme Komisyonu, 28 Şubat mağdurlarını kamuoyuna tanıtmak, farkındalık oluşturmak amacıyla “Sivil Düşün” adlı projeyi hazırlamıştır.

61.   6191 sayılı yasa ile giderilemeyen haklar ile kapsam dışı kalanlar ile ilgili hazırlanan yasa teklifi konusunda görüşmelerde bulunmak üzere yetkili ve etkili üst düzey dört yöneticiden randevu talep edilmiştir.

62.   Sancaktepe Belediyesince hazırlanmakta olan bir müzede sergilenmek üzere 28 Şubat ile ilgili talep edilen resim, film, karikatür, röportaj, kitap vs. gibi belge ve bilgiler ilgili kuruma gönderilmiştir.

63.   Darbelerin neler kaybettirdiğini hatırlatmak ve 28 Şubatları unutturmamak, özellikle gençleri bilgilendirmek amacıyla GENÇ ASDER tarafından hazırlanan görseller ve kısa filmler sitemizde ve sosyal medyada yayınlanmıştır.

64.   Gara’da alçakça şehit edilen silahsız 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle “hainlere karşı devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız” konulu basın duyurusu yayınlanmıştır. 15.02.2021

65.   ASSAM-ASDER tarafından hazırlanan ve teknik olarak Üsküdar Üniversitesinin destek verdiği DARBECİ KADROLAŞMA NASIL ÖNLENİR konulu E KONFERANS 27 Şubat 2021 tarihinde yapılmıştır. Ersan Ergür’ün moderatörlüğünde konuşmacı olarak E. Tuğg. Adnan Tanrıverdi, 24’ncü,25’nci,26’ncı Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Ünv. Kurucu Rektörü ve Asder Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan, Kütahya Dumlupınar Ünv. Rektörü Prof.Dr. Kazım Uysal, Asder Yön. Krl. Bşk. Yrd. Mustafa Hacımustafaoğulları konuşmacı olarak katılmıştır. E Konferans Asder sitesinde konulmuştur.

66.   Asder Genel Başkan Yrd.ve Ankara Şb. Bşk. Dr. Hasan Hüseyin Uludağ ile Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Namık Kemal Urhan Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç Bey’i makamında ziyaret ederek,  6191 sayılı yasa ile ilgili görüşmelerde bulunmuş, teklifin yasalaşması için destek talep edilmiştir.

67.   Sosyal sorumluluk projesi olarak üyelerimizin zekât ve yardımları, üyelerimizin içerisinden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere ulaştırılmaktadır. Burs verilmektedir.

68.   İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını memnuniyetle karşılıyoruz konulu basın duyurusu yayınlanmıştır.

69.   Moderatörlüğünü Gürcan Onat’ın yaptığı Prof.Dr. Servet Armağan’ın konuk olduğu zoom üzerinden yapılan E – SEMİNER’in konusu “İslam Hukukunda Temel Hak ve Hürriyetler”. 27 Mart 2020  

70.   MSB, Harp Okulları ve Astsubay MYO’larına girişteki yönetmelik değişikliğini olumlu karşıladığımızı beyan eden “İrtica, Yıllarca Anadolu İnsanına Kaldırılmış Sopadır” basın açıklaması yayınlandı. 29 Mart 2021.

71.   Deniz Kuvvetlerinden 103 vesayetçi Em. Amiralin gece yarısı bildirisi ile siyasete akıl, millete ve ordu’ya ayar vermeye kalkışmıştır. Bu darbe heveslisi vesayetçi zihniyeti protesto ediyoruz, milli iradenin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz şeklindeki Basın Açıklaması 04 Nisan 2021 tarihinde yayınlanmıştır.

72.   Mazlumder İstanbul Şube Başkanlığına seçilen Ali Öner Bey ve heyetine Asder Gn.Bşk.V. Mustafa Hacımustafaoğulları, Genel Sekreter Reşat Fidan, bir önceki dönem Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Gürcan Onat ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunulmuştur. 08 Nisan 2021

73.   Ersan Ergür’ün Moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye Faiz Döviz Sarmalından Nasıl Kurtulur” konulu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit BULUT’un sunduğu E SEMİNER yapıldı.  25 Nisan 2021

74.   Yasa Teklifimiz ile ilgili AkParti Grup Başkan V. Mustafa ELİTAŞ’tan randevu talep edildi. 6 Mayıs 2021

75.   Terör devletinin Kudüs ve Gazze’de yaptığı katliama son vermesi için Dünya’nın yapması gerekenleri belirten “Mescid-i Aksa’da Zulüm Dursun” konulu Basın Açıklaması yayınlanmıştır. 11 Mayıs 2021

76.   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında İletişim Başkanlığı PTS’ne iki adet proje girilmiş, Üsküdar Üniversitesinin hazırlamış olduğu bir projeye ortak olunmuştur. 17 Mayıs 2021

77.   ASDER tarafından hazırlanan Hukuki ve Sosyal Faaliyetler Raporu (2021) yayınlanmıştır. 25.05.2021

78.   Her ay düzenlenen E SEMİNER’in konuğu TESPAM Başkanı Oğuzhan AKYENER olmuştur. Moderatörlüğünü Ersan ERGÜR yapmıştır.

79. 27 Kasım 2021 tarihinde 9.Olağan Genel Kurulu yapılarak yeni Yönetim, Denetim kurulları ve haysiyeti divanı üyeleri belirlenmiştir.

NOT: Pandemi ve kapanma süreci yaşandığı için bu dönem faaliyetlerimiz bir miktar sekteye uğramıştır.

 

 

Gürcan ONAT

ASDER GENEL SEKRETERİ

 

 

Son Düzenlenme Cuma, 17 Aralık 2021 15:04
-->

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...