Pazar, 06 Aralık 2009 16:58

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ ( ASDER ) BASIN BİLDİRİSİ

ARALIK 2009 Yüksek Askeri Şura Kararları İle İlgili Adaleti savunanlar Derneği ( ASDER ) Basın Bildirisi.

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ  ( ASDER )  BASIN BİLDİRİSİ

Aralık 2009 Yüksek Askeri Şurasın da alınan Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir. Kararı ile milletin değerlerine karşı yürütülen Asimetrik Psikolojik Harekâtın gereği olarak, 28 Şubat süreci öncesinde başlayan kadrolaşmanın devam ettiği görülmektedir.

Genelkurmay’ın 2 personeli ayırma işleminde bünyesinde bulunan mahkemeler yerine, kararları 12 Eylül cuntası tarafından yargı denetimi dışına çıkarılan YAŞ’ı kullanması manidardır. TSK’den ayırma işlemine tabi tutulan personel hakkında kendilerini suçlayacak  somut delillerinin olmadığı ve istinat edilen "irticai tutum ve davranışlar” soyut suçlamasının ne ifade ettiği Milletimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.

Yüksek Askeri Şura’da alınan bu karar, Genelkurmay’ın daha önce yaptığı “Türk Silahlı Kuvvetleri, her fırsatta hukukun üstünlüğüne ve yargıya saygısını ifade etmiş, yargı kararını vermeden insanların peşinen suçlu ilan edilmelerinin evrensel hukuk kurallarına ve masumiyet karinesine aykırı olduğunu vurgulamıştır” açıklamasında bahsedilen “hukukun” kendilerinin nevi şahıslarına münhasır hukuk anlayışı olduğunu ispat etmektedir.

Bir tarafta Ergenekon ve Faili Meçhul davalarında yargılanmaları devam eden ve cezaevinde bulunan TSK personelini koruma gayretleri, diğer tarafta ise milletin değerlerine sahip personelini yargılamadan, adil olmayan, soyut bir suç isnat ederek YAŞ kararı ile ihraç… Genelkurmayın bu çifte standardı TSK’yı yıpratmakta ve bağrından çıktığı milletini üzmektedir. Unutulmamalıdır ki milletten güç almayan ve milletin değerlerine savaş açanların acı sonu tarih kitaplarına “Vakayı Hayriye” diye geçmiştir.

Kararların oy çokluğu ile alınmasından Başbakan ve MSB’nın kararlara Şerh düştüğü anlaşılmaktadır. Kararlara Şerh düşüp sonra imzalayarak yürürlülüğe sokulması ayrı bir handikap… Bu hal; amir, memur yetkileri ve yönetim prensipleri açısından anlaşılamaz bir durumdur.

YAŞ kararları tavsiye niteliğindedir. YAŞ ile ayırma işlemi subaylar için üçlü kararname (Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MSB) Astsubaylar için Milli Savunma Bakanının imzası ile gerçekleşmektedir. Vakit henüz geçmemiştir. Konulan Şerhin gereği olarak karar ilgililerce imzalanmamalı, kabul edilmeyen tavsiye olarak bırakılmalı ve zulme ortak olunmamalıdır.      

YAŞ'ın hukuk uygulamalarındaki çifte standardının kamuoyunca bilinmesini temenni ediyoruz.

Kamuoyona Saygı ile duyurulur.06 ARALIK 2009

                                                                                                Nevzat TARHAN

                                                                                                E.Alb.Prof.Dr.

                                                                                                ASDER Genel Başkanı

                                                                                                                                  

                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 09 Aralık 2009 16:36
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Vehbi Kara Salı, 08 Aralık 2009 06:36 yazan Vehbi Kara

    Açıklamanızdan dolayı Allah razı olsun...

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...