Pazartesi, 16 Nisan 2012 08:52

Doktorlarımız Somali’de Hasta Kardeşlerimizi Muayene ve tedavi etti.

3 Nisan -13 Nisan arasını kapsayan Somali ziyaretimizi tamamlayıp Türkiye'ye dönmüş bulunmaktayız.

Grubumuz 8 kişiden oluşmaktaydı:
2 diş doktoru
2 genel cerrah
2 ortopedist
1 pratisyen
1 anestezist
 
Türkiye 'den Mogadishu hava alanına 7 saatlik bir uçuşla ulaşılabiliyor.
Buradan otonomisini ilan etmiş olan ve ingiliz etkisi altında olan Somaliland'tın başkenti Hergeisa'ya 1,45 saatlik bir uçuşla ulaşılabiliyor.
Hergeisa grup hospital 'de çalıştık.Cerrahi ekibi kol ve parmak amputasyonları dahil birçok cerrahi girişim yaptı.Günboyu süren ,bazen geceleri de süren poliklinikler yapıldı.
Bakan ile ve resmi yetkililerle ve basınla toplantılar yapıldı.İntibahlar çok olumlu.
400 yakın yabancı yardım kuruluşu kiraladıkları evlerde çalışmalar yapıyorlar.Çalışmalrı halka pek yansımamış.Başka amaçlarının olduğuna dair kanaatler mevcut.Yaptığımız yardımlar her zaman muhtaçlara ulaşmıyor...
Benimle kurban parası göderen abilerimizin adlarını vererek kurban paralarını teslim ettim.Hayır parası gönderenlerin paralarını gerekli yerlere ulştırdım.Kuran ve ahlaki bilgilerin öğretildiği ve içinde yetimlerin de bulunduğu Süleyman Efendi talebelerinin ilgilendiği bir evi de ziyaret ettik,zekat ve sadakaları verdik.
İşbağlantıları yapmaya gelmiş Türk,Arap ve diğer milletlerden birçok işadamı ile karşılaştık.
 
Yanımda götürdüğüm büyük,küçük yaklaşık 350 arapça,ingilizce risaleler ve kuranları değişik kademede insanlara verdik.
Bunların içinde; yüksek öğretim genel yöneticisi,tıp fak.dekanı,tıp talabeleri,hastanede çalışan doktorlar,hemşireler vs.var.Rabbim inşaallah tesirini halk eder.

Dr.İsmail Özdemir

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...