Salı, 01 Ekim 2013 21:02

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DESTEKLİYORUZ

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DESTEKLİYORUZ.

Halkın dört gözle beklediği açıklama bizzat Başbakan tarafından 30 Eylül 2013 tarihinde yapıldı.

Pakette yer alan değişiklikler; öncelikle VESAYET sisteminin devamını çağrıştıran uygulamaların kaldırılarak NORMALLEŞMEYE bir adım daha atılması,  geçmişte gasp edilen bazı temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılarak kronikleşen zulümlere son verilmesi açısından SİVİL DEVRİM olarak değerlendirilebilir.

Adaleti Savunanlar Derneği olarak;  uğradığımız haksızlıklara karşı verdiğimiz mücadele ekseninde her alanda adaletin ve hukukun üstünlüğünün temini yolundaki gayretlerimiz ve ülkemizin geleceğini karartırken telafisi zor mağduriyetlere yol açan darbe ürünü anayasa, yasa ve yönetmeliklerden beslenen dayatmaların kaldırılması yönündeki hedeflerimizle örtüşen bu adımları gönülden destekliyoruz.

Sayın Başbakan’ın da özellikle ifade ettiği, ilk olmadığı gibi son da olmayan demokratikleşme yolundaki adımların hız kesmeden devam ettirilmesi, ülkemizin geleceği için hayati önemi haizdir.

Yarım asrı aşan süre boyunca ülke gündeminden çıkmayan başörtüsü yasağının kaldırılması, paketin getirdiği devrim niteliğindeki en önemli değişiklik olmakla birlikte, hakim, savcı, polis, asker istisnalarının sosyal ve hukuki gerekçelerinin olmadığını, kadın hakları, eşitlik ilkesi, toplumsal talepler açısından vicdanları rahatsız etmeye devam edeceği eleştirilerine katıldığımızı ifade etmeliyiz.

Yapılan değişikliklerin toplumun her kesiminde heyecanla karşılandığı ve büyük destek aldığı bilinirken, Türkiye’nin her yönden hak ettiği ileri demokratik ortama ulaşmak için bu yolda beklenen diğer adımların atılmasının sabırsızlıkla beklendiği unutulmamalıdır.

Prof.Dr.Nevzat TARHAN

Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...