Çarşamba, 30 Nisan 2014 12:51

BU KARAR CUNTANIN ÖLÜM LİSTESİDİR

 

TGTV 30 Nisan 2014 Mısır İdam Kararları Basın Toplantısı Konuşma Metni

 

Haliç Kongre Merkezi

 

 

Mısırda 3 Temmuz 2013 tarihinde darbeciler tarafından yönetim ele geçirilmiş, hukuk rafa kaldırılmıştır. Ülke o günden beri olağanüstü bir dönem yaşamaktadır. Askeri cunta, katliamlar yapmış, binlerce masum insanı tutuklatmış ve sivil kuruluşlar üzerinde baskı kurarak birçoğunu kapatmıştır. 

Mısırda alınan idam kararları, bağımsız yargının aldığı kararlar değildir. Cunta mahkemelerinin ölüm listesidir. Bu mahkemeler medeni dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemektedir.

 

Darbe mahkemeleri savunma hakkını ihlal ederek, aldığı idam kararları ile toplum üzerinde baskı kurmuştur. Bu kararlar hukuk dışıdır, haksızdır ve zulümdür.


Mısırda yaşananlar halkın egemenlik hakkının ve bağımsızlığının gaspıdır. Sindirme ve yok etmedir.

 

Bütün dünya Mısır Halkının tercihine saygı göstermeli haksızlığa karşı çıkmalıdır.

 

Zulme rıza göstermek, zalime karşı çıkmamak zulümdür.

Dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışan Batı ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri Mısırdaki darbeye hala darbe diyememiştir. Rusya, Çin ve bazı Arap Ülkeleri de darbeyi ve idamları Örtülü olarak desteklemişlerdir. Tarih bu ikiyüzlülüğü hiçbir zaman affetmeyecektir.

 

Mısırda darbecilerin gölgesinde değil, demokratik esaslara göre yapılacak seçimle, Ülkede Hukuk düzeni yeniden tesis edilmelidir.

 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve Türk halkı olarak; dünyanın gözü önünde cereyan eden insanlık adına utanç verici, insan haklarını ayaklar altına alan hukuksuz,  zorba uygulamaları kınıyor, Mısır halkının ve mazlumların yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

 

                                    Av. Hamza Akbulut
                                    TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

Son Düzenlenme Çarşamba, 30 Nisan 2014 12:53
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...