Çarşamba, 03 Mayıs 2017 17:01

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile canlıdır, bu nedenle mental esneklik çok önemlidir”

 Arifan Kadın ve Aile Kuruluşları Dayanışma Derneğinin organize ettiği Arifan 1438 Aile Eğitim ve Dinleme Programının konuğu Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dı. Aile canlıdır, evlilik içerisinde, aile içerisinde mental esneklik çok önemlidir diyen Tarhan  katılımcılara aile saadeti için önemli bilgiler verdi. 

İstanbul Esenyurt Kaya Ramada Plaza'da düzenlenen programda “Ailede etkili iletişim” konuşuldu.

Konuşmasına erkeklerde ve kadınlarda stres konusuyla başlayan Nevzat Tarhan; “Erkek beyni stres anında sonuç odaklı düşünür. Kadın beyni stres anında süreç odaklı düşünür. Bu her konuda ve her yerde aynıdır.” dedi.

Konuşmasına hayattan örnekler de dahil eden Tarhan; "Aile canlıdır, evlilik içerisinde, aile içerisinde mental esneklik çok önemlidir. Bunun için aile canlıdır diyoruz.” dedi.

Konuşmasında sırasıyla ailede kişiliğe, ailede liderliğe, ailede patron lider farkına, ailede tutum kalıplarına da değinen Prof. Dr. Nevzat Tarhan; aileyi bir arada tutan değerlerin meşveret, eşitlik, özerklik, hakkaniyet ve sevgi” olduğunu vurguladı.

Ailenin 4S’si önemlidir diyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan 4S’nin; "Sevgi, saygı, sadakat ve sabır" olduğunu, iyi aile olmanın ilk şartı mutlu aile, son şartı ise iyi insan olmak olduğunu belirtti.

Tarhan programın sonunda katılımcılara kitaplarını da imzaladı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...