Çarşamba, 14 Mart 2018 18:13

Annesi de Başörtülüymüş

Çevik Bir Savunmasında:

Binim annem de başörtülüydü, biz böyle büyüdük dedi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli orgeneral Çevik Bir, esasa ilişkin savunmasını yaptı.

28 Şubat döneminde başörtülüleri okullara ve üniversitelere alınmamasına, kamu kurumlarından uzaklaştırılması için gayret sarf eden, başörtülü annelerin yemin törenlerine alınmayarak tel örgülerin arkasında bekletilen, eşleri başörtülü olduğu gerekçesiyle binlerce subay ve astsubayın ilişiğinin kesilmesine sebep olan Çevik Bir, başörtüsü yasağında BÇG'nin hiçbir ilgisinın olmadığını ve   mahkemede sanki o dönemde yapılanlardan habersiz gibi, benim annem de başörtülüydü savunmasında bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Küçüksoy’un “ O dönemde Genelkurmay İkinci Başkanısınız. Sincan’da tanklar yürüyor. Planlı tatbikat deniliyor ama gazeteler, sanki silahlı kuvvetler hükümeti tehdit ediyor diye haber yapıyor. Bu haberler çıkınca Genelkurmay Başkanı ile bunların tekzip edilmesi, yalanlanması için konuştunuz mu? Sorusu üzerine “Bütün çalışmaları Genelkurmay Başkanımız haftalık arzlarında Cumhurbaşkanı’na iletti. Dedi. “Siz çıkan bu haberler konusunda tekzip ettiniz mi? Sorusuna “Hatırlamıyorum.” Cevabı verdi.

Türkiye Cumhuriyetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak suçundan yargılandığı davada, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmaları tamamlandı. Dava 13 Nisan 2018 saat:14.00 a ertelendi.

Davayı takip etmek üzere Türkiye’nin bir çok yerinden müşteki ve mühadiller ile avukatları da mahkemede hazır bulundu. Özellikle o dönemde mağdur olan öğretmenler, memurlar, askerler ile eşleri davayı takip etti. Salonda müştekiler bölümünde başörtülü avukatlar dikkati çekti.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...