Perşembe, 06 Eylül 2018 14:06

İnsanlık Adına Adaletin Yanında Olmalıyız

Asder üye ve gönüllüleri 1 ve 2 Eylül 2018 tarihlerinde KONYA’da bir araya geldi.

Ev sahipliğini Asder Konya Şube Başkanlığının yaptığı programda Asder Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat TARHAN’ın açılış konuşması ile başladı.

Tarhan: Asder zor zamanlarda kuruldu.

Başkan Tarhan: Çok zor zamanlarda bir avuç fedakar insanın bir araya gelmesi ile Derneğin kurulduğunu, 2000 yılında başörtüsü nedeniyle İlahiyat Fakültesine alınmayan kızları destek için kapıya gittik ve karanfil dağıttık. Bu yapmış olduğumuz destekten dolayı ifademiz alındı, savcılığa sevkedildi ve savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bazı hakların alınmasıyla ASDER’in görevinin sona erdiğini düşünenler oldu. Asder’in misyonu ve vizyonunun büyük olduğunu, kim zulme uğramış ise yanında olmamız gerektiğini bildirdi.

Daha sonra Kurucu Genel Başkan Prof.Dr.Ahmet ALPER görüşlerini bildirdi.

Akdeniz Dayanışma Platformu Dönem Başkanı ve E.Asder Antalya İl Temsilcisi Hakan Şimşek ile Asder Üyesi Sabri Duman tarafından “ Proje Yaklaşımı Bağlamında Savunuculuk ve İletişin Stratejileri” konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir. Sunum katılımcılar tarafından beğeni ile izlenmiş, sunum sonrası katılımcıların soruları cevaplanmıştır.

Birinci günü öğleden sonra “Geçmişten Günümüze Asder” konulu sunum Genel Sekreter Reşat Fidan tarafından gerçekleştirilmiştir. Sunumda Asder’in kurulmadan öncesi oluşumları, kuruluş aşaması ve daha sonra yaptıkları fotoğraflarla katılımcılara aktarılmıştır.

Şube Başkanları yapmış oldukları çalışmalar konusunda bilgi sunmuşlardır. İl Temsilcileri ile katılımcılar Asder ile ilgili görüş, düşünce ve tekliflerini dile getirmiştir.

Akşam ise Selçuklu Belediyesi ile Asder Konya Şube Başkanlığının hazırlamış olduğu bir proje çerçevesinde “28 Şubat Darbe Mağduru Aileler Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Programda Prof.Dr.Nevzat TARHAN tarafından katılımcılara “Aile ve Gençlik” konulu konferans sunulmuştur. Konferansa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Selçuklu Belediye Başkanı ve Konya’daki STK temsilcileri, 28 Şubatı yaşayan aileler ile Asder üye ve gönüllüleri katılmıştır. Sunum aileler ve gençler tarafından ilgi ile izlenmiştir.

Konya’nın enfes görünümü 42 katlı kuleden panoramik olarak seyredilmiştir. İkinci günü Konya’nın tarihi ve turistik yerleri ziyaret edilerek dağılınmıştır.

Asder sunumunun sonunda HEDEFLERİMİZ VE ÜYELERDEN BEKLENTİLERİM bölümünde aşağıdaki notlar bulunmakta idi.

HEDEFLERİMİZ

  1.  Üyelerimizin eksik kalan hakları konusunda mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapmak.
  2.  Adımıza yakışır şekilde Adaletin her alanda tesisi için faaliyet yürütmek.
  3.  Uzmanlık alanımız olan askeri konularda ülke menfaatimize olacak şekilde inceleme, tetkik ve raporlamalar yapmak.
  4.  Her türlü İnsan Hakları İhlallerinde mazlumun yanında yer alarak hak ihlali mücadelesi vermek.
  5.  İttihadı İslam için gayret sarf etmek

ÜYELERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ

  1. Dernek ile birlikteliklerini arttırmak,
  2. Komisyonlarda görev almak,
  3. Etkinliklere iştirak etmek,
  4. Aidatlarını ödemek.

ASDER GENEL MERKEZİ

Son Düzenlenme Cumartesi, 08 Eylül 2018 20:26
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...