Pazartesi, 28 Şubat 2022 16:07

28 ŞUBAT POSTMODERN DARBESİNİN VURDUĞU HAYATLAR

28 Şubatın 25’nci Yıldönümü münasebetiyle Üsküdar Üniversitesinde, Konu Odaklı Toplantı düzenleyerek, 28 Şubat Postmodern darbesini konuştuk.

Bu alanda yazılmış olan; “Ben Disiplinsiz Değilim”, “Yargılanmak İstiyorum”, “Sakıncalı Asker”, “Psikolojik Savaş” kitapları üzerinden, darbelerin değerlendirilmesi yapıldı.

İlk konuşmacı Mustafa Hacımustafaoğulları, o günlerde yaşadıkları zulümleri ve Etimesgut’ta kendisine yapılan işkenceleri anlattı. Binlerce mağdur arasından 28 kişinin yaşadıklarının konu edildiği ve bu alanda yayınlanan ilk eser olan, “Ben Disiplinsiz Değilim” kitabının yayınlanış sürecini anlattı. ASDER tarafından yayınlanan bu eserin ismi özellikle bu şekilde konulmuştu. Zira binlerce insan YAŞ kararları ile sorgusuz sualsiz, disiplinsiz yaftası ile atılmıştı. Hâlbuki bu insanlar Silahlı Kuvvetlerin en disiplinli, en çalışkan, en dürüst ve en şerefli personeliydi.

İkinci konuşmacı Kemal Şahin;  bir Kurmay Subay iken yaşadıklarını ve neden “Yargılanmak İstiyorum” diye bir kitap yazdığını anlattı.

Üçüncü konuşmacı Dr. Şaban Çobanoğlu şahit olduğu hadiselerden bahsederek, tahammül edilmesi çok zor olan, insanlık dışı mobbing örneklerin yer aldığı “Sakıncalı Asker” kitabından bölümler aktardı.

Dördüncü konuşmacı, 2. Baro Başkanı Avukat Yasin Şamlı; bir hukuk insanı olarak, darbelerin neler olduğunu, insan haklarının ne olduğunu, o gün yaşananların hukukun ne kadar dışında, nasıl bir savrulma olduğunu etraflıca değerlendirdi.

Beşinci konuşmacı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; bir tabip subay olarak, O süreçte neler yaşadığını ve “Psikolojik Savaş” kitabını neden, nasıl yazdığını detaylı bir şekilde anlatarak, demokrasi vurgusu ile sözlerini tamamladı.

Bu güzel vatanımızda, bir daha asla darbe ve darbe zihniyetine sahip asker ve yöneticileri görmemek dileğiyle, programımız nihayetlendirilmiştir.

 

ASDER Genel Sekreterliği

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Mart 2022 15:22
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...