Cumartesi, 05 Şubat 2011 13:22

Daha Güçlü Orduya

Milletin Refahı ve Devletin Bekası İçin

12 Eylül  2010 Referandumu ile Ülkemiz, Devletin yönetiminde Milli İrade temsilcilerinin hakim olabileceği yeni bir döneme girmiştir. 

Darbeci geleneğin sonu sayılabilecek bu yeni dönemde, eski alışkanlıkların depreşmemesi için, alınması gereken başka tedbirlerin ve kat edilmesi gereken mesafelerin bulunduğu bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Son 50 yıllık Cumhuriyet Tarihimizdeki askeri darbelerin sonuncusu olan 28 Şubat Post Modern Darbesinin mağdurlarının kurduğu Adaleti Savunanlar Derneğinde (ASDER) Yöneticilik yapmak ve mağdurlarla geçen bu 15 yıllık sürede hemhal olmak, Ülke geleceğinde askerin rolü konusunda beni, Silahlı kuvvetlerin çok değişik ve önemli kademelerinde geçen 32 senelik hizmetimin birikimi ile, gelişen olaylar hakkında düşüncelerimi yazıya dökmeye sevk etti. Her yazımın sonunda, mahzurların giderilmesi ve Silahlı Kuvvetlerimizin daha güçlü hale getirilmesi için somut öneriler sunulmuştur. Bir olayda olumsuzlukları tenkit etmek yetmemelidir. Yanlış bulduğumuz hususları düzeltici teklifler de tenkitlerle beraber olmalıdır.

Yeni dönemde istifade edilmek üzere, bu kitaba alınmış her makalenin sonut önerilerle sonlandırılmış olmasına dikkat edilmiştir.

Makalenin ilintili olduğu diğer yorumlara ulaşılabilmesi içinde, bu yorumların yer aldığı linklerin adreslerine, yazıların altında yer verilmiştir.

ASDER yönetimininde teşviki ile, daha önceki tarihlerde yaptığım değerlendirmelerimle, meseleye ilgi duyanların huzurundayım.

Silahlı kuvvetlerimize, Milletimize ve Devletimize hayırlı olması dileklerimle.

Adnan Tanrıverdi

Kitabın tam metnini okumak için tıklayınız...

Son Düzenlenme Pazartesi, 12 Mart 2012 15:14
Adnan Tanrıverdi

Emekli Tuğgeneral

www.adnantanriverdi.com | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: Orduda ve Yargıda Darbeci Kuşatma »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...