Pazartesi, 16 Nisan 2012 12:55

Konya ASDER Basın Açıklaması

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya Temsilcisi Mehmet Kanmaz, 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla disiplinsizlik nedeniyle ordudan uzaklaştırıldığını, astsubay başçavuş rütbesindeyken er olarak terhis edildiğini…

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya Temsilcisi Mehmet Kanmaz, 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla disiplinsizlik nedeniyle ordudan uzaklaştırıldığını, astsubay başçavuş rütbesindeyken er olarak terhis edildiğini belirtti. 

Kanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde Ağrı'da görev yaptığı sırada YAŞ kararlarıyla ordudan ihraç edildiğini ilk önce bir gazeteden öğrendiğini, durumun daha sonra kendilerine yazılı olarak tebliğ edildiğini söyledi. 

1997 yılında ihraç edildiği dönemin, sicil notu dönemi olduğunu dile getiren Kanmaz, ''O günlerde 100 üzerinden 98 sicil notu almıştım. Ben disiplinsiz olsaydım sicil notum düşük olması lazımdı. Gerekçeleri kendilerine göre disiplinsizlikti. Tamamen inancımızdan dolayı ihraç edildik'' dedi. 

Kanmaz, 28 Şubat'ın ülke için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, 1960, 71 ve 80 yıllarında da darbe yapıldığını ancak 28 Şubat'ın diğer darbelere göre toplum üzerinde daha fazla tahribata yol açtığını dile getirdi. 

28 Şubat ile yaklaşık bin 550 arkadaşının ihraç edildiğini vurgulayan Kanmaz, şunları kaydetti: 

''28 Şubat'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri yanına aldığı diğer kurumlarla birlikte siyasi iradeye büyük bir darbe yaptı. Bu noktada bir çok meslek grubu ile subay ve astsubaylar mağdur edildi. Bazıları dayanamadı intihar etti. Bizler ihraç olduktan sonra 'ne yapabiliriz-' diye arayışa girdik. Özel sektörde işe başladım. Beni işten çıkardılar. Neden diye sorduğumda 'Maalesef dışarıdan gelenler bize baskı yaptılar' dediler. Çalıştığımız yerde bile bizi rahat bırakmadılar. Bizi çok aşağıladır. Ben Astsubay Başçavuş olduğum halde beni er olarak terhis ettiler. Hakkımı aramak adına Askeri İdare Mahkemesi'ne başvurdum ama reddettiler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdum fakat sonuç alamadım.'' 

Darbe yapanlar ve darbe girişiminde bulunanlar hakkında mutlaka bir hukuki sürecin başlatılması gerektiğini savunan Kanmaz, ''Darbeler yapılmış, siyasi irade ve günahsız insanlar mağdur edilmiş ise bunu yapanlar için elbette hukuki bir süreç yapılması lazım. Yargılansınlar, suçları yoksa beraat etsinler. Hukuki noktada varsa bir sıkıntı çözülecektir. Kaliteli demokrasi, hak ve özgürlükler adına soruşturma açılması olumlu ancak bunu bir rövanş olarak görmüyorum. Yaptıkları muamelelerle bizi aşağıladılar. Bunu yaşatanların hukuk önünde hesap vermesi lazım'' diye konuştu. 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...