Cuma, 01 Kasım 2013 18:24

ASDER Gaziantep Temsilciliği Müdahillik Başvurusu

ASDER Gaziantep İl Temsilciliğine mensup bir grup emekli subay ve astsubay, bugün Gaziantep Adliyesi önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere müdahillik başvurusunda bulundu.

İl Temsilcisi E.J.Ulş.Kd.Alb. Sadık Paksoy'un okuduğu ve aşağıya aldığımız bildiri sonrası Gaziantep Adliyesinde müdahillik dilekçelerini mahkemeye sunan mensuplarımız daha sonra dağıldı.

 

BİLDİRİ METNİ

 

Kamuoyuna Duyuru,

28 Şubat Postmodern Darbesi’nden maddi ve manevi zarar gören, yasa ve hukuk dışı yöntemlerle çok sevdikleri meslekleri TSK’nden uzaklaştırılan YAŞ mağduru emekli subay, astsubay, eş ve çocukları adına hep beraber kamuoyu önünde, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak ve halen Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2013/43 Esas Nolu dosya ile sürdürülen davaya müdahil olmak için adaletin dağıtıldığı Gaziantep Adliyesi önünde kamu vicdanına seslenmek için toplandık. Müteakiben kişisel müdahillik dilekçelerimizi ilgili mahkemeye gönderilmek üzere Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına sunacağız. Kamuoyunu yakından ilgilendiren çok önemli bir davada herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Özellikle; insanlık suçlarına duyarlı, insan hak ve özgürlüklerini savunan, üzerinde her ferdinin birlik ve beraberlik içerisinde özgürce yaşadığı bir ülkenin bekasını isteyen, bağımsızlık ve hürriyet aşığı, her türlü şiddete, işkenceye, ötekileştirmeye, her türlü darbe ve dayatmalara karşı duran, insan onurunu korumak adına herkesi, bir toplumu köleleştirmeye ve emperyalist odaklara ülke kaynaklarını peşkeş çekmek adına her türlü plan ve proje hazırlayanlara karşı milletçe dur demek, milletimizin yüksek menfaatlerini her alanda yiğitçe savunabilmek için, ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşayamam diyebilmek için, sureten haktan görünüp, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhid eden, gerçekte millet ve devlet düşmanı olan, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunanları tefrik etmeye çalışan yüksek ve adil mahkemelerin işini kolaylaştırmak için fert fert herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. “Sen çalış ben yiyeyim, ben tok olayım başkası acından ölsün bana ne” marazına müptela millet ve insanlık düşmanlarına karşı daima teyakkuzda bulunmak; bu milleti çağdaş uygarlık alanında yükseltmek, yaşam kalitesini ve bilincini daima artırmak adına elzemdir. Yurt sathında bilgi kirliliği ve cerbezelerle nifak tohumları ekerek, kültür farklılığımızdan oluşan zenginliğimizi suistimal ederek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için zemin hazırlayanlara fırsat vermemek için bu davaya müdahil olmak istiyoruz. Bu davanın ve milletin tarafı olmak istiyoruz.

Tarihteki Hızır Reislerin bugünkü temsilcileri olan kahraman hâkim ve savcılarımıza da sesleniyoruz; böylesine önemli davları sulandırmak isteyenlere karşı, korkmadan, cesaretle kamu vicdanı adına adil kararlar vereceğinizden hiç şüphe duymuyoruz. Çünkü tüm milletimiz adına mülkün temeli olan adaleti tesis ve idame ettiren sizlersiniz.

Bu ülkede adaletin tecellisi için çalışan tüm baro ve avukatlarına da diyoruz ki; sizlerin de kamu vicdanı adına, her zaman ve herkese lazım olan yüce adaletin tesisi için, her türlü şartlarda kendi irfan ve vicdanlarınızı ideolojik kaygılardan arındırarak katkıda bulunacağınıza inanıyoruz.

Her davada olduğu gibi bu davada da suçsuzların olabileceğine inanıyoruz. Herkes bilir ki bir ilaç hadden aşarsa zehir olur. Bu nedenle de Adalet Tez Verilmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Mağdurlar adına

E.J.Ulş.Kd.Alb. Sadık Paksoy

ASDER Gaziantep İl Temsilcisi

Son Düzenlenme Cuma, 01 Kasım 2013 18:39
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...