Perşembe, 15 Haziran 2017 10:53

Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanlığı Basın Açıklaması

KATAR KRİZİNDEN HAYIR DOĞACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Ülkemizin gerek sınai ve ticari, gerek siyasi açıdan iyi ilişkiler içinde olduğu kardeş ülke Katar’da son dönem yaşanan kriz kamuoyumuzun malumudur.

Katar, Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri ülkemizle ve milletimizle kardeşlik bağlarını hep güçlü tutmuş kardeş bir ülkedir. Cumhuriyet döneminde de politikalarımıza uygun bir devlet siyaseti takip etmiş, dar günlerimizde yanımızda olmuştur.

Katar, en son yaşadığımız “Gezi Olayları” ve “15 Temmuz” hain darbe girişiminde; neticeyi beklemeden yanımızda olduğunu ilan ederek, desteğini açıklamıştır. Yine ülkemize olan güveninin bir tezahürü olarak topraklarında üs açmamıza müsaade etmiştir.

Türkiye’nin yakın işbirliği içinde olduğu bir ülke olarak Katar, bütün ihanet planlarına rağmen, ülkemize yardımlarını ve yatırımlarını arttırarak devam ettirmiştir. Gerek uluslararası platformlarda gerekse ülkemizde, kurduğu samimi ve sıkı ilişkilerle bunu fiilen göstermiştir.

Gerek Filistin meselesinde, gerek Arap ülkelerini ve İslam beldelerini ilgilendiren pek çok hayati konuda on yıllardır bir araya gelemeyen ve ortak bir tavır ortaya koyamayan körfez ülkelerinin Katar krizinde bir gecede bir araya gelebilmiş olmaları oldukça manidardır. Umarız bir araya gelebilme konusunda ortaya konulan bu acı refleks, Allah’ın kalplerini yumuşatması ve birbirlerine ısındırması ile Müslüman halkların idareciler arasında başta Filistin meselemiz olmak üzere diğer konular da bir araya gelebilme iradesini ortaya koymalarına vesile olur. Katar krizi, ümmetin bir araya gelme, ortak kanaat geliştirme ve birlikte hareket etme kabiliyetine hayırlı katkılar sağlar.

Ayrıca başta İslam aleminin medar-ı iftiharı olan Yusuf el-Karadavi olmak üzere asla teröre meyletmeden İslam’ın, Hakk’ın, hakikatin ve adaletin bayraktarlığını yapmak iradesi ortaya koymuş pek çok ismi ve İhvan-ı Müslimin, Hamas gibi teşkilatlarının terör listesi içinde yer alması asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Yayınlanan listenin Müslüman halklar nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığının ve olmayacağının da tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Katar’ın bu süreçte hedef olarak seçilmesi kesinlikle bir tesadüf değildir. Türkiye'nin kuşatılması, elinin zayıflatılması için uluslararası güçler tarafından bu operasyon yapılmıştır.

Katar’ı yalnızlaştırma ve bölgesel ve küresel bir güç olma yolundan alıkoymaya matuf ortaya çıkarılan bu krizde ülkemiz safını net bir şekilde ortaya koymuştur.

Adaleti savunanlar derneği Konya şube başkanlığı olarak, tüm üye kuruluşlarımızla; Katar’a yapılan baskı ve izolasyonu doğru bulmadığımızı ve oynanan oyunlara karşı hükümetimizin izlediği politikayı destekliğimizi kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.

Son Düzenlenme Perşembe, 22 Haziran 2017 14:40
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...