Salı, 09 Haziran 2020 16:32

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI 2020 YILI MAYIS AYI FAALİYETLERİ

1-) Mayıs ayında ‘’ASDER Cumartesi Buluşması’’ ve sohbetli toplantılarımızı malum salgın hastalık sebebiyle iptal etmek mecburiyetinde kaldık ama “Korona bizi durduramaz” prensibi ile haftalık 40 dakikalık ZOOM uygulaması ile canlı sohbet ve paylaşımları icra ettik.

2-) 01 Mayıs Emek ve Dayanışma  günü sebebiyle HAK-İŞ il temsilcisini arayıp kutlama mesajımızı iletme imkânı bulduk.

3-) 04-10 Mayıs işçi sağlığı ve iş güvenliği haftası sebebiyle;05 mayıs Salı günü Konya organize sanayii bölgesinde bulunan organize sanayii bölge başkanlığını ziyaret ettik ve yaşanılan salgın hastalık sebebiyle iş kaybı ve işçi çıkarmalar konusuna değinme imkânı bulup karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

4-) 08 Mayıs Cuma günü Kızılay Konya il başkanı Hüseyin Üzülmez beyi ziyaret edip, yaşanılan salgın hastalık sebebiyle hastanelerin kan ihtiyaç durumu ve vatandaşların kan bağışı konusunu  istişare etme imkânı bulduk.

5-) 12 Mayıs Çarşamba günü Engelliler haftası sebebiyle Konya Sakatlar Derneği İl Başkanı Ahmet Mıhçı beyi ziyaret edip engellilerin sosyal hayat içinde karşılaştıkları olumsuzluklar ile yapılan girişimler sonucu elde edilen kolaylıkları görüşme imkânı bulduk.

6-) 14 Mayıs Perşembe günü; Eczacılık haftası sebebiyle eczacıları temsilen Konya’nın en kıdemli eczacısı İplikçi eczane sahibi Ahmet iplikçi beyi ziyaret ettik ve karşılıklı sohbet etme imkânı bulduk.

7-) 16 Mayıs Cumartesi günü aylık genel merkez yönetim kurulu, ve genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısına online olarak katıldık ve gündemi değerlendirip gündeme ek tekliflerde bulunduk, çok verimli bir toplantıya daha şahit olma bahtiyarlığına kavuştuk.

8-) 24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramı münasebetiyle Konya’da kendi arkadaşlarımızı, Konya STK Platform başkanı ve temsilcilerini, ASDER’imizin FARKLI İLLERDEKİ çok kıymetli yöneticilerinden bazı büyüklerimizi arayıp kendilerinin bayramlarını tebrik etme imkanı bulduk.

9) 27 Mayıs darbesinin 60.yılı sebebiyle as-der olarak basın açıklaması yaptık ve darbeleri en şiddetli şekilde telin ederken demokrasi kahramanları Adnan menderes ve arkadaşlarına rahmet dualarımızı gönderdik.

10-) 31 Mayıs Dünya sigarasız günü sebebiyle;01 Haziran pazartesi günü Konya Sigarayla savaş derneği başkanı Kadir Dikici beyi arayarak yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ettik.

HAZİRAN   AYINDA YAPMAYI PLANLADIĞIMIZ FAALİYETLER

Yaşanılan SALGIN hastalık sebebiyle faaliyetler ve ziyaretler iptal edilmiş olup TEDBİRLER HAFİFLETİLİRSE YENİ BİR İVME İLE FAALİYET’LERE DEVAM ETMEYİ planlıyoruz.

MEHMET KANMAZ

ASDER KONYA ŞUBE BAŞKANI