Cuma, 14 Temmuz 2023 15:37

ASDER Konya Şubesi Basın Açıklaması

(15 Temmuzlar Unutulmasın)

Adaleti Savunanlar Derneği olarak; Milletimizin iradesi, vazgeçilmez ilkelerimizden olup onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha gösterilmeyecek ve bundan asla taviz verilmeyecektir. 

Kurulduğu günden bugüne kadar, derneğimiz insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tesis etmek hususunda üstüne düşen yerel ve ulusal düzeyde yapılması gereken sivil inisiyatifin sesi olarak; atılması gereken tüm adımları atmaktadır, bu konuda en ufak bir tereddüt göstermemektedir. 

Ülkemizin demokratik kazanımlarının zaman zaman sekteye uğramasına sebep olan iç ve dış güçlerin de rol oynadığı askeri ve sivil vesayet kurumlarına, derneğimiz; anayasası ve hukuk kuralları çerçevesinde gerekli cevabı vermiş ve vermeye devam edecektir. 

Ülkemizin gelişmesinin önünü kesmek, tökezletmek, bölmek isteyen düşmanlar sosyal, siyasal, askeri ve ekonomik her yolu denemiş ve halen de denemeye devam etmektedirler.

Bugün var olan siyasi ve ekonomik savaşta yaşanan gelişmeler; Türkiye düşmanlığıdır, ama milletimiz tüm badireleri atlatacak güç ve kudrettedir. 

Bu cennet vatanda;7 yıl önce bugün, insanlık ve İslam tarihinde görülmemiş kendilerinden menkul mankurtların Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz Fetö darbe teşebbüsü yaşanmıştır. 

Darbe teşebbüsü sürecinde, yaklaşık 3.200 gazi;251 şehit verilmiştir.

Millet iradesine ipotek koyma eylemlerinin en çirkini yaşanmış ancak aziz milletimiz gereken cevabı vermiştir.

Millet iradesine konulmak istenen her türlü ipotek ve vesayet eylemi, karşısında 28 Şubat post modern darbe mağduru bizleri bulacaktır. 

Bizler, 15 Temmuz Fetö Darbe teşebbüsünü şiddetle kınıyoruz ve TBMM’den en kısa sürede milletin anayasasını millete sunmak için çaba göstermeye davet ediyoruz.

Bugün ve bugünden sonra, demokrasimize kastedecek, insan hakları ihlallerine sebep olacak her türlü güçlerle mücadele edeceğimizi de haykırıyoruz. 

Demokrasi ve insan hakları mücadelemiz, “ADALETİN DÜNYA ÜZERİNDE KÜRESELLEŞMESİ” hedefine ulaşıncaya kadar devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla. 15/07/2023

                   Mehmet KANMAZ

            ASDER Konya Şube Başkanı
      ASDER Genel Başkan Yardımcısı

 

Son Düzenlenme Cuma, 14 Temmuz 2023 15:41
Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...