Salı, 22 Aralık 2009 14:14

ATEŞ EDEN JİTEM'İN? YA TAHRİPÇİLER VE TAHRİKÇİLER

ATEŞ EDEN JİTEM’İN? YA TAHRİPÇİLER VE TAHRİKÇİLER

Algımız bozuldu.

Birileri tahrik ediyor. Sokaklar karıştırılıyor.

Ne için?

O da tam olarak belli değil. Ama bilinen o ki, söylenmese de güzel ülkemizi emperyalizm bir daha bölmek istiyor. Tıpkı Karlofça ile, Sevr’le böldükleri gibi. Unutmayın! Koca Devlet-i Al’i Osman’dan Anadolu kaldı. Önce Hristiyan tebayı kaybettik Balkan açılımı ile… Akabinde Müslüman tebadan Arap’ları aldılar. İngilizler sırtında bir Nişan Dairesi ile bir harita asteğmeni gönderdiler Arap’ların yaşadığı topraklara. Arap’lara imparatorluk vaad etmişlerdi. Ama cetvelle yapay sınırlar çizdiler.

Özellikle Kürt Kökenli kardeşler ister Anadolu’dan ister Kuzey Irak’tan… Bu haritaya iyi baksınlar.

Ama en çok ta biz bakalım. Coğrafyanın büyük ağabeyi olarak..

Sosyal manada taleplere karşı değiliz. Ama devlet malına, kamu menfaatine neden zarar verilir? Hiç mi vicdan sızlamaz?

Otobüsler yakılıyor içinde insanlarla.. Kimse neden bu hukukdışılığı da sorgulamıyor?

Bulanık!. Hayli bulanık…

Muş Bulanık’ta biri çıkıyor. Kalabalığa ateş ediyor. Gelişigüzel! Tasvip etmek mümkün değil. “Kedidir kedi!” misali pası JİTEM’e attık. Peki esnafın işyerine saldıranlar, kamu malına zarar verenler, insanlara yıllarca sosyal, psikolojik baskı yapanlar kimin adamı? Demokrasi ve İnsan Hakları adına bu gruba ve teslim olan teröristlere gösterilen tevazu ve hüsn’ü-zan acaba başkalarına, mesela adı suçlu-suçsuz başka soruşturmalara karışmış insanlara gösteriliyor mu?

Wilson ve Obama… Söylem 100 yıl sonra aynı!

Devleti yönetenler kamu menfaatini bir grup azınlığa peşkeş çekemez, çekmemeli! Enteresan işler oluyor ülkemizde. Sanki gizli ve habis eller ülkeyi bölüyor, güneydoğuda herkes te bunu istiyor, devlet son çareyi yalvarmakta buldu. “-Ne olur ülkeyi bölmeyin, ne olur?” diyor. Malum Obama’da gelip meclisimizde “-Ey T.C, Ermenilere ve Kürtlere çok ayıp ettiniz.” diyor. Bizde “-Evet çok ayıp ettik” mi diyoruz lisan-ı halimizle?

Ermeniler yine aktör! Yine yardımcı oyuncu..

Soruyorum sevgili okuyucular! Ermeniler Doğu ve Güney Anadolu’da Rus ve Fransızlarla birlikte İslamları Türk-Kürt-Arap-Acem demeden katliam yapmadılar mı? Katlettikleri halk çoğunlukla Müslüman Kürtler değilmiydi? Akabindeki kavgada yine asli unsur yöre insanı değilmiydi? Ama görünki bu konuda da suçlu konuyla hiç ilgisi olmayan Kastamonu’lu, Aydın’lı, Kayseri’li Müslüman Türk! Suçu ne? Metanetli, sabırlı ve ferasetli olmak.. Bunu ard niyetle hatırlatmıyorum. Sadece yapılmak istenen şeyin doğru algılanmasını istiyorum. Ermeni Anadolu’yu bölme programına alet etmek için Kürt’ü gözüne kestirmiş durumda. Yanına çekmeye ve blok oluşturmaya çalışıyor. Tıpkı Wilson Prensipleri ile Anadolu’da bir referandum olabilir beklentisi ile Alevi’leri kullanmaya kalkışması gibi.

Bir de son moda hani milattan önce Med’ler vardı ya… Diyorlar ki, Ermeni ve Kürtler bu devlette konfederasyon du!... Utanmaz hayasızlar! Kürt 1500 yıldır Türk’le aynı devletlerin kurucusu, yöneticisi… O kadar köksüz mü kaldınız da Ermeni ile kök arıyorsunuz? “Kendi geçmişlerine direnenler, başkalarının geçmişlerini dilenirler.”

MHP yine kaşıyor yarayı…

Tabii burada MHP’nin duruşu da doğru değil. Bakın CHP’den söz bile etmiyorum. Ama MHP 12 Eylül öncesi Kürt kökenli Ülkücüleri nasıl kaybettiğini sorgulamalı? Aynı şekilde Milli Görüş’te sorgulamalı. Ama Milli Görüş en azından 40 yıldır aynı şeyi söylüyor ve aynı yerde duruyor. Erbakan Hükümetine ABD, İsrail ve batının karşı olma nedenlerinden biri de Kuzey Irak’ta kurulmak istenen Yahudi Kürt Devleti’ne karşı olması idi. Ancak, MHP zamanında Apo denen zalimin yargılanma sürecini seyretti, ülke ekonomisini tefeci İMF’den getirdikleri Kemal Derviş’e teslim etti. Şimdi de şahin kesilerek uzlaşmayı engellediği gibi çözümsüzlüğü de körüklüyor.

Eski tüfek solcular şimdi Türklerin ve Kürtlerin Ulusalcıları (!) oldular..

Bu arada, 12 Eylül Öncesi, “-Halklar zincirlerinizden başka kaybedeceğiniz bir şey yok.” diyen eski tüfek solcuların Türk kökenlileri Türk Ulusalcısı ve Kemalist!, Kürt kökenlilerde Kürt Ulusalcısı oldular. Bu arada bir gurupta Soros’cu liboş var. Onların da en genel manada istisnalar hariç kimin borusunu öttürdükleri ile ilgili son halleri bir mesaj verir sanırım. ÇYDD hem Soros’cu, hem de Atatürkçü! Düşünün! CHP’li Belediye Başkanı da MİT raporlarına Misyoner faaliyetlerine destek olan STK olarak girmiş, Türkan Saylan’ın adını Kültür Merkezine koyuyor. Atatürkçü diye!.. Tüm bu çarpıklıkları da Milletin vicdanına sunuyorum.

Milli Görüş aynen 1400 senedir emredilen eksende

Oysa Milli Görüş’ün eksen aldığı “İman Kardeşliği, Medeniyet Coğrafyası” gibi temel bağlar tüm siyasi partilerce olmazsa olmaz değer olarak dikkate alınmalıdır. Siz bu değerleri öne çıkartamazsanız toplumu hangi değerler etrafında bir araya getireceksiniz? Bakın AB… Ne derseniz deyin Hristiyan Birliği olarak hareket ediyor. Bunuda göstere göstere yapıyor. Siz bu meyandaki gücünüzü, birlik oluşturan değerlerinizi ifade dahi edemiyorsunuz.

Ayrılıkçı Kürtler düşünmüyorlar mı acaba?

“Bizi bize bırakmazlar. Emperyalist dünyanın oyuncağı oluruz. Allah bizim kaderimizi Müslüman Türk’le meczetmiş. Birlikte halifenin toprağını tutuyoruz. Dünyada 300 milyona yakın Türk var. Bu Türkler her manada birlik olduğumuz insanlar. Kanımız, canımız karışmış birbirine. Dünyanın en büyük Kürt kenti İstanbul. Türk’ün olmadığı hiçbir yerde Kürt yok. En önemlisi de “İman Kardeşi”yiz. Öyleyse bırak kavga etmeyi, her zaman kucaklaşmalıyız. Birbirimizi çok sevmeliyiz. Ancak O zaman geçmişteki gibi Üç kıt’ada hakim oluruz. Asya’nın kurtarıcısı oluruz. Mazlum Milletlerin ümidi oluruz. Süper güç oluruz.”

Kıt’alar, Asker Arkadaşlığı ne güzel örnektir.

Kıt’alarda, TSK’inde askerlere bir bakın! Türk, Kürt, Laz, Çerkez Sünni, Alevi, Yörük vb. PKK’ya karşı dağda aynı ruhla çarpışmadılar mı? Aynı ruhla itaat etmediler mi komutanlarına? Peygamber Ocağı diye aileleri aynı ihtimamla göndermedi mi askere onları?

Tüm toplum liderleri… Bölücüler dahil! Aklınızı başınıza alın. Yoksa bu enkazın altında bırakın Türkiye’yi, bırakın Kürtleri, tüm Ortadoğu, tüm Asya ve tüm ümmet kalır. Siz de gelecek kuşaklara ve ahirette Allah’a düşüncesizce, bencilce yaptığınız şeylerin hesabını veremezsiniz. Tabii eğer varsa vicdanınıza da…

                                               Halil MERT

                                               (E) Topçu Yarbay

                                               Strateji Uluslararası İlişkiler ve Yönetim Uzmanı                                                    www.halilmert.com.tr    

                                               www.halilmert.org 

 

 

 

 

 

 

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 23 Aralık 2009 14:15
Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...