Uyarı

JUser: :_load: 104 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazar, 13 Haziran 2010 15:24

Genelkumay Başkanı analar gibi ağlamaz...

Genelkumay Başkanı analar gibi ağlamaz...

“Türkiye’nin vicdanı konuşuyor” diyeceğimiz olaylar yaşanıyor.

Kendini “Omnipotent” yani yeryüzü tanrısı zanneden hesap vermeyen, kendine tapan, Anadolu tabiri ile şeytanın atına binmiş resmi bürokrasi mütekebbirlerinin ezberleri bozuluyor. Ya değişecekler ya da narsisistik yaralanma ile bunalıma girecekler.

Son 10 yıldır herkesin sustuğu dönemlerde ASDER Derneği, Taraf ve Vakit gazeteleri başta pek çok yayın organı doğruları yüksek sesle söyleme yiğitliğini göstermişlerdi. Son bir yıl içinde Demokrat Yargı Derneği cesaretin ötesinde “Mucitlik” derecesinde tespitlerde bulundu.

Yargı filozofu diyebileceğimiz Doç. Osman Can “Meclis hukuku Anayasa Mahkemesine karşı korumak zorunda” ve “TBMM onaylamazsa darbe geçersiz sayılır” gibi görüşlerle zihinsel şartlanmaları alt üst etti. Türk toplumunun demokrasi işleyişinde, artık ergenlik dönemini geçtiğine dair kanaati güçlendirdi.

Bu arada şeytanın avukatları fikire fikirle karşılık veremedikleri için her zamanki hile, fitne, yalan dolan, entrika yollarının planını yapıyorlar.

Ordumuz büyük mü, şişman mı?

Birinci plan terör olaylarını artırarak siyasi iktidari güçsüz ve yetersiz göstermek. PKK’nın ilgili kolu çalışmaya başladı bile. Genelkurmay Başkanının ve her ordusunu sevenin içini yakan teğmen eşi Pınar’ın şehadeti bunun bir örneği.

Genelkurmay Başkanına “zayıflar, acizler ve analar” gibi ağlamak ve duygusal şiirler yazmak, mesajlar yayınlamak değil  tektip elbiseleri giyip teröristin inine girmek yaraşırdı.

Ancak o irade yok, askerimizin üzerine ölü toprağı örtülmüş gibi. Terörü 25 yıldır önleyemeyen ordu değişime direniyor özeleştiri yapamıyor. Büyük, şişman birliklere değil, küçük ama çevik birliklere ihtiyacımız vardır.

Her halükarda Ordumuzun vicdanının da kıpırdadığını görüyoruz. Bazı şeyler değişecek. Komutanlarımız  karıştırdıkları dost-düşman algılarını değiştirecekler inşaallah diyelim.

Yargı hangi vicdana hitap etmeli?

İkinci plan AYM Başkanı Haşim Kılıç’a hata yaptırmak hesabı çok dikkat çekiyor. Mesleki egoyu ön plana çıkarttırarak son sözü biz söyleriz motivasyonuna getirilmek herzaman için mümkündür. AYM Başkanını Sayın Haşim Kılıç’ın Osman Can gibi yorum yapabilmesi 50 yıllık kabusu bitirebilir.

Yargıda çürümüşlük, sahte bağımsızlık yani güç odaklarına bağlılık, kamuoyunca artık çok açık bilgidir.

Fotokopi ile dava birileştirme, 367, 411 vakaları tazeliğini koruyor. AYM hata yaparsa veya TBMM’ye ters düşerse aklın yolu asli unsur halka gitmektir. Çünkü son karar verici halktır. Türkiye’yi referanduma alıştırmaktan başka yol yoktur.

Sayın Kılıç tarihi bir noktada duruyor. İyi niyetinden şüphemiz yok. Ancak şeytanın avukatı kötücül güçlere güzel zanda bulunulamaz kötü zanla onlardan korunulur. Topluma direnen tepeden bakan darbecilere TSK bile mesafe koymaya başladı. Yargı da tavır koymak zorundadır.

Sayın Haşim Kılıç’ın basiretine Türkiye’nin çok ihtiyacı vardır. Sadece bugüne göre ve güç odaklarının vicdanına göre karar verecek AYM yi değil tarih mahkemesini ve toplum vicdanını düşünen Anayasa Mahkemesini arzuluyoruz.

 Nevzat Tarhan - Haber 7
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 14 Haziran 2010 15:24
Prof.Dr. Nevzat Tarhan

Yönetim Kurulu Başkanı

www.nevzattarhan.com | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki VATANDAŞ Çarşamba, 16 Haziran 2010 15:18 yazan VATANDAŞ

    Sayın Tarhanın bu ifadelerini Anadolu da millet zaten konuşuyor.Milletimiz çok şeyin farkında evet bizim gücümüz bu değil.Ağlayan değil şehitlerimizin annelerini ağlatanların hak ettiği karşılığını verecek bir yapılanmaya çok acil ihtiyacımız var.

    Raporla
  • Yorum Linki mcakiroglu Salı, 15 Haziran 2010 10:58 yazan mcakiroglu

    Artık tüm kesimlerin kral çıplak diye haykırması lazım... Allah RAzı olsun başkanım... Umarım bu paha biçilmez yazılarınızı çıplak krallar okuyor ve özeleştiri yapabiliyordur... Her sorunu mesleki birkiminizle yoğurmanız ruhsal bir travma geçiren TSK ve genel kurmayı doğruya yneltebilecektir. Öncelikle hastalığını kabul edip emin ellere (TÜRK HALKI) güvenerek kendisini teslim etmesi tek dileğimizdir... Saygılarımla

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...