Pazartesi, 11 Ağustos 2014 11:23

MİLLETİN ZAFERİ………

Bilinmesini isteriz ki; hiçbir eleştiri ya da farklı düşünce, Milli İradeyi yok sayan,  sandık dışı yöntemleri mazur gösteremez.

Gezi Parkı kalkışmasından bugüne gelinen süreçte, senaryo ve oyuncular değişti ama hedefler değişmedi.

Bu süreçte, sadece bir parti ya da onun lideri hedef alınmadı.

Asıl hedef, Milli İrade idi.

Asıl hedef, hafızasını tazelemeye başlayan, Türkiye’yi yoldan çıkarmaktı.

Asıl hedef, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı idi.

Türkiye’yi, tarihimizin en büyük kırılmasına sürükleyenlerin, bu ihanetlerine sessiz kalmamız, elbette söz konusu bile olamazdı.

Milli İradeyi zayıflatmaya ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmaya yönelik tüm kirli niyet ve gayretlere en güzel cevap, 30 Mart 2014’ten,sonra şimdide 10 AĞUSTOS 2014 PAZAR GÜNÜ sandık başında verildi.

Bir çok kişi, ilk kez CUMHUR OLARAK KENDİ İÇİNDEN ÇIKAN 12. BAŞKANA oy verdi.

Seçim neticelerine dair; rakamlar vermeye, uzun uzun analizler yapmaya hiç gerek yok.

Netice çok net: Derin Milletin zaferi!..

Derin Millet, “Türkiye, korkunun esiri olmayacak! ‘Yaşanabilir bir Türkiye’ olacak” dedi.

Derin Millet, “Türkiye, Mısır, Suriye ya da Lübnan olmayacak! ‘Yeniden Büyük Türkiye’ olacak!” dedi.

Derin Millet, “Türkiye, eski dünyanın figüranı olmayacak. ‘Yeni bir Dünya’nın mimarı olacak” dedi

Yeri gelmişken, Derin Millet kavramını da biraz açalım.

Osmanlı Devleti, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar’dan çekilmek mecburiyetinde bırakılınca, Anadolu dışından gelen ya da getirilen Arap, Arnavut, Boşnak, Çerkez, Gürcü, Kürt ve Lazlar gibi Müslüman unsurlar da, Sakarya,Rize,Bingöl,K.maraş Kastamonu, Konya, Ankara, Aksaray, Sivas, Kayseri ve Erzurum gibi şehirlere yerleştirilmişlerdi.

Dikkat edilirse, bu illerin büyük çoğunluğu, Sevr’e karşı kalkan vazifesi gören ve aynı zamanda Tayyib’in en çok oy aldığı yerlerdir. Derin Millet diye adlandırdığımız kesim, işte burasıdır.

Rahmetli Aliya İzetbegoviç, “Hatırlama; ilerlemiş medenî halklar ile geri kalmış ilkel halkları birbirinden ayıran ölçüttür” diyor.

Buna bir de İhsan Fazlıoğlu’nun, “Millet, aynı dili konuşan değil, aynı hali paylaşan insanlar topluluğudur” cümlesini ilave edelim.

Mevlana hazretleride aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar dosttur diyor.

Her üç cümle alt alta getirildiğinde, netice şudur; “Millet, aynı hali paylaşan ve hatıralarını muhafaza eden medeni halklar topluluğudur.”

Bu hakikatin en güzel örneklerinden bir tanesi, 10 AĞUSTOS 2014, Pazar gecesi yaşandı.Zafer sadece beş binyıllık tarihi ile yeniden kucaklaşan,ülkemizde değil,

Osmanlı yadigarı;“Filistin’dede yaşanıyor, herkes, Türkiye’deki seçim sonuçları ne olacak, Tayyib aldımı ne oldu diye merak içerisinde. Gazzeliler, Erdoğan’ı Başbakanları olarak görüyorlardı şimdi ise başkanları olarak bağırlarına basıyorlar.

10 AĞUSTOS  gecesini ayakta geçiren sadece Gazze değildi. Balkanlar’da tek kelime Türkçe bilmeyen insanlar, Türkiye’den gelecek seçim sonuçlarına kilitlenmişlerdi. Saraybosna, Üsküp, Novi Pazar, Gostivar, Rozaye, Kalkandelen, Tutin, Prizren, Vrapçişte, Tiran ve Yukarı Baynitsa’nın gözü kulağı Türkiye’deydi.

Saraybosna’da yüzlerce Türk, Boşnak ve Arnavut, seçimlerini birlikte takip ettiler. Ardından büyük  araç konvoylarıyla, şehri turladılar.

Üsküp, Vrapçişte ve Yukarı Baynitsa’da, yüzlerce Türk, Boşnak ve Arnavut meydanlarda, kutlama yaptılar.

Prizren halkı, sokaklara döküldü. Sancaklılar, kutlama konvoyu düzenlediler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç: “Cumhur başkanı Erdoğan’ın seçim zaferini, tüm Karadağ Müslümanları adına, tebrik ediyorum” açıklaması yaptı.

Kısa bir süre sonra Bosna Hersek Federasyonu bir açıklama yaparak “TAYYİB’in, görkemli seçim zaferini tebrik ediyoruz. Allah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı olsun!” açıklamasını yaptı.

Sözü yormaya gerek yok. 10 AĞUSTOS 2014’de:

SU-İ ZAN kaybetti.HÜSN-İ ZAN yani Hayır duaları kazandı.

Uluslararası proje sahipleri ve yol arkadaşları kaybetti. İstanbul,Van,Saraybosna, İzmir,Konya,Kudüs, Üsküp, Gazze,Kahire,Bakü,Kerkük,Makedonya,Çeçenistan,

D.Türkistan,Şam,Kandahar,Urumçi,Beyrut,Lahor,Amman,Mekke,Medine kazandı.

ELHASIL;Derin hesaplar kaybetti,Derin Millet kazandı.

HAYIRLI OLSUN…..

MEHMET KANMAZ