Çarşamba, 08 Ekim 2014 12:32

KOBANİ TUZAĞI VE TÜRK OLMAK..

           Ortadoğu’nun son bin yılı… İslam Ortadoğu ve Türkistan’a yayılmış. Türkler önce köle olarak halife ordularında nefer. Sonra Selçuklu ile Anadolu ve Ortadoğu’da. Bu arada, Kölemenler ve Memluklular’la taaa Kuzey Afrika’da. Sultan Baybars’ı hatırlatacağım size.

Peki Selçuklular.. Acaba kaç Haçlı Seferi durdurdular? Ya sonrasında Osmanlı? Hani İran’ın eski Cumhurbaşkanı Ahmedinecad demişti ya. “Asya Türkler’e çok şey borçlu. Tam 600 yıl, Avrupa’lı barbarlardan tüm Asya’yı korudular.”

Haçlılar kim? Şimdiki Avrupalılar’ın, Amerikalılar’ın yani tüm Katolikler’in dedeleri. Anadolu’yu kana bulamışlar her defasında. Kudüs’te Müslümanlar’ın kanları atlarının ayaklarına bulanmış. En son İngiliz General Allenbi gelmiş, Kürt Selahaddin Dedemizin kabrini tekmelemiş. “-Kalk Selahaddin, kalkta kurtar döllerini de Kudüs’ü de diye.”

Tüm bu ortak maziyi bizimle paylaşan Kürtler nerede?

Irak ve Suriye’de IŞİD’in mağdur ettiği sadece Kürtler mi? Kuzey Irak’ta Şii Türkmenler işkence ile kovulmadılar mı? Yerlerine şimdi Sünni Kürtler gelmedi mi birçok yerde? Peki, Türkiye Irkçılık filan yapıp olaya müdahale mi etti?

Apo Haini Ülkeme 15 Ekim’e kadar gün vermiş. Yahu, IŞİD nasıl çıktı? Irak’taki Şii Hükümetin baskı ve aşağılamalarından bıkan Sünniler ki içinde, Araplar, Kürtler ve Türkmenler var, bir de Saddam’ın fırsat kollayan subayları.. Emperyalizm artan kızgınlığı çok iyi gördü. IŞİD’i örgütledi. Sonuç, Müslümanlar birbirini vuruyor.

Şimdi Apo ve bölücüler… Ülkem samimiyetle Açılıma kilitlendi. Açılım sürecinde hükümet, Batı Anadolu’yu ve Türkler’i psikolojik ve sosyal değerler anlamında yok sayıyor. Peki, birileri Batı Anadolu’yu IŞİD gibi istismar etmeye kalkarsa. Allah korusun provokasyonlar da tutarsa.. Düşünün felaketi? Türkiye’de Kürt nüfus % 17 cıvarında. Hadi % 20 olsun. Bölücüler en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk Solculardan da oy alarak % 10 oy aldılar. Demek ki Kürtler’in en az yarısı bölücülüğe destek vermiyor. Bu kızgın Kürtler’i de Türkler’e ekleyin. Alın size yeni bir IŞİD!.. Bu kızgınlık kavgaya ve katliama dönüşse… Acaba PKK’yı kurduran yıllarca Apo’yu kullanan, PYD’yi maymun gibi savuran emperyalizm ne yapar? Bölücüler ne yapar? Okmeydanı’nı savaş alanına çevirenler, buna müsaade edenler ve Apo! Bu kadar rahat olmayınız…

Milletimiz Türk, Kürt dememiş, bölgede Müslüman’ca bir kardeşlikle bakmış topluma. Halk hala öyle bakıyor. Kız alıp kız veriyor.

Peki, cumhuriyetten sonra mağdur edilen sadece Kürtler mi? Türkler mağdur edilmedi mi? İskilipli Atıf Kürt müydü? Asılan binler Kürt müydü? Medeniyet Değerlerinden ve Kültüründen kopartılıp soysuzlaştırılanlar, yasaklarla hapsolanlar sadece Kürtler mi?

Kürtler’e diyorlar ki; “Bölgeniz petrolle dolu.” Peki, Irak’ta da her yer petrol, Arabistan’da da. Halk bu petrolden ne kadar pay alıyor? Acaba Arabistan da petrol gelirlerinin yüzde kaçı ülkede kalıyor? Yine diyorlar ki; “Kürtler çok çocuk yapın, çoğunluğu elde edeceksiniz.” Allah aşkına kime karşı çoğunluk? Ne zaman? Batıda doğan kaç Kürt çocuğu Kürtçü?

Birinci Dünya Savaşını yapanlar, büyük Devletimizi parçaladılar. Cetvelle sınırlar çizip ailelerimizi köylerimizi böldüler ve bizi düşman ettiler. Şimdi Ortadoğu’da kullanabilecekleri taşeronlar arıyorlar? PKK ve PYD tam da böyle davrandılar. Hayâsız Apo zamanında Esad’la işbirliği yapıyordu ya Türkiye aleyhinde. Şimdi açılım Kobani’ye mi kilitlendi? Kimse kusura bakmasın ama açılım Musul’a ve Kerkük’e kilitlenmelidir. Halep’e kilitlenmelidir. Bizim büyük medeniyet coğrafyamızda Kobani nokta kadar. Oysa cümlelerimiz yitirilmiş Musul’da, Kerkük’te, Halep’te.. Hatta Şam’da, Bağdat’da..

Türk’üyle, Kürt’üyle Ey Halkım. Kendine gel artık. Ne zamana kadar idrakinden yoksun davranacaksın. Mehmetçiğe taş atanlar, polise Molotof atanlar. Nankör ve hainsiniz. Allah korkusu olmayan vicdansız insanlarsınız. Sizi maşa yapanlar, yarın işleri bitince posanızı da atıverirler. Son süreçte; gerçek yüzler de, güçler de görüldü esasında. Koca Türkiye’ye kafa tutanlar, küçücük Kobani’yi savunamıyorlar. Hani Sırrı Sakık’ın sığınılan örgütü? Sığınmak bir yana küçücük Kobani’yi bile korumaktan aciz.

Kürt Kardeşler, bu ülkenin esasında gerçek mağdurları Türkler’dir. Bakın hala bir Türk Açılımı yapılmıyor. “Kürt’üm” demek eskiden beri sol örgütlerde de muhafazakâr yapılarda da prim yapıyordu, hala yapıyor. “Türk’üm” dediniz mi sol örgütlerde Faşistsiniz Muhafazakar yapılarda Irkçı.. Eğer vicdanınız varsa ve adilseniz Türkler’e acıyın ve Türk Açılımına destek verin. Bunaldık sahiden… 

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...