Cuma, 12 Haziran 2015 15:59

Şapkayı Önümüze Koymak…

Bu hassas konuda,YANİ SEÇİM SONUCUNU tahlil ederken,hem çok temkinliyim, hem de çok müsterihim. Çünkü bu konuda çok ciddi istişareler  yaptım ve  Sizler de müsterih olunuz…

Bediüzzaman Hz. R. Nur talebelerini, “İman ve Kur’an hizmetleri adına” siyasetten men ediyor. Ancak, seçimden seçime ‘bir nebzecik ilgilenmekle bile doğru karar verebilmemiz’ için, bize ŞABLON hükmünde prensipler veriyor. İşte ilki; Münazarat eseri, 51 ve 52. Sayfalar:

Zira onlardan birisi -Allah etmesin- bin sene yaşayacak olsa, adeta mümkün hükümetin hangi suretini görse, (her türlü hükümeti denese) hülya (tatlı düş, hayal, kuruntu) ile yine razı olmayacak. Şu hülyanın neticesi olan meyl-üt tahrib (kırıp, döküp, tahrip etmek eğilimi) ile o sureti (mevcut gidişatı) bozmağa çalışacaktır…” 

Şimdi şu paragrafın, mesaj yani şablon yönünü özetleyelim: “Kusursuz bir hükümet bulmak imkansızdır.Bizim bakış açımız;seçim sonucunda hangi senaryolar kurulursa kurulsun mevcut hükümetlerin iyi işlerinin ve icraatlarının, var olan kusur ve günahlarından fazlalığına bakmak olmalıdır. Eğer iyi işleri, günah ve kusurlarından fazla ise o hükümete zarar vermeye çalışmak, bir nevi ANARŞİSTLİKTİR, bozgunculuktur.

Artısı, eksisinden fazla olan hükümetleri beğenmeyenlere, ANARŞİST nazarıyla bakılabilir. Çünkü her fert kusurlarla dolu olduğu için, fertlerden müteşekkil hükümetin kusursuz olmasını beklemek, tatlı bir hayaldir ve imkansızdır. Böyle davrananlar ise bozgunculuklarıyla, öncelikle kendilerine kötülük etmiş olurlar…”

Bugün; özellikle iç ve dış mukaddesat düşmanlarının, ülkemizin “İslam alemine lider olmasından ürktükleri için”, kurdukları haçlı seferleri gibi sinsi tuzaklara karşı, hareket tarzımızı belirlemek maksadıyla,
Bediüzzaman Hz.’nin bu konudaki engin ilmine müracaat ettik. Onun müthiş ve anlamlı cevabı işte böyleydi! Aksi halde her kafadan farklı sesler çıkacağı için, bu bölünme ve parçalanmadan, sürekli ŞER GÜÇLER istifade edecekler…

Suriye, Mısır, Filistin ve diğer kan ağlayan İslam ülkelerinin ahvali, işte böyle sinsi planlarla “bölünerek”, o tuzaklara düşmelerinin bir neticesidir. 57 İslam ülkelerinin tamamının, şer güçler tarafından işgali de, o İslam ülkelerinin ümit bağladıkları Türkiye’nin de güçsüzleştirilerek, pasifize edilmesine bağlıdır.

Bu nedenle ülkemizde estirilen şu fırtınalar, kara bulutlar, sinsi oyunlar, gezi olayları, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri, vb. olaylar, hep bu sinsi planın sahnelenmiş halleridir.
İşte bu gerçekler ışığında,yaşadığımız bu 7 Haziran seçimleri SONUCU; çok büyük önem arz etmektedir. İç ve dış tüm şer güçlerin ve İslam düşmanlarının hedefi; elli küsur İslam ülkelerinin ümidi olan Türkiye’nin gücünü kırmaktır. Ülkemizi koalisyonlara sürükleyerek, emir verebilmektir…


Bu gücü kırdıktan sonra, gerisi çorap söküğü gibi ‘emir altına alınacağı’ planlanmış olup; haram-helal, yalan-iftira, doğru-yanlış, hak-hukuk tanımadan, sınırsız YALAN VAADLERLE, icraatlara KÖR, habbe kusurları-KUBBE göstermeler, sınırsız iftiralarla, her türlü saldırılara geçilmiştir.  Bu tablo karşısında her aklıselimin, mutlaka SAVUNMASI gereken son ve TEK KALE, Türkiye’dir ve ürktükleri ve korktukları bugünkü istikrar ve iktidardır...

Evet,
Bediüzzaman Hz.’nin buyurduğu gibi bu iktidarın da birçok kusurlarının ve yanlışlarının olduğunu da kabul edeceğiz. Bütün bunlara rağmen; İslam’a, Kur’ana, Ülke kalkınmasına, sağlık reformlarına, ekonomiye, dev ulaşım yatırımlarına bakacak ve diğer yüzlerce önemli icraatlarını da dikkate alacağız.

Diğer partiler içinde, güven verebilen tek bir alternatifinin dahi olmadığını da düşüneceğiz. Şimdi bu duygularla
Bediüzzaman Hz.’nin, bu konudaki diğer sözlerine de, dikkatlice kulak vererek konumuzu noktalayalım:

-“..Hayat-ı içtimaiyeye (sosyal hayatımıza) ve vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin (CHP’nin) iktidara gelmemesi için, (o günkü-1950-60) Demokrat Parti'yi, Kur'an-ı Kerim, vatan ve İslamiyet namına muhafazaya çalışıyorum." (Emirdağ Lhk.-2.)


NETİCE: MÜSTERİH OLUNUZ… Vesselam. Benim bu konuda yazı yazmamın sebebini merak edenlere,
Bediüzzaman Hz.’den bir hatıra ile cevap vermek istiyorum. M. Fırıncı Ağabey anlatıyor: Bediüzzaman’ın o günkü Demokrat Parti LEHİNDE açıkça tavır almasını, muhalif basın diline dolayınca, talebelerinden birisi bundan tedirgin olmuştu. Üstad da ona şu cevabı vermişti: “Ne var bunda? Demokratlar dine yardım etti, din de Demokratlara yardım ediyor.”.. Bizler de Yüce dinimize, vatanımıza, milletimize böylesine müthiş imkanlar sunan bu  iktidarı eksileri ve yanlışları da olsa  takdir ediyor,Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler deyip  Allah (cc)’nun rızası için sizlerden de destek ve sağduyu bekliyoruz….

                                                                                                        MEHMET KANMAZ

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...