Çarşamba, 08 Haziran 2016 19:21

Huzur Ne Zaman Gelecek…

Acı çekiyorum dostlar acı, hem de çok büyük bir acı…Şimdi 07 Haziran 2016 İstanbul saldırısına ne diyelim, ne yapalım, hem de ramazan ayında yapılan bu katliamı hangi ölçü içine koyalım. Velhasıl kardeşlerim; Farklı ihanetler, gafletler, cehaletler sebebi ile kurban edilen insanların ailelerinin, acılı hallerini hissedebiliyorum.

Yakınlarının yaşadıkları acıya tam olarak ortak olamıyorum belki ama bende bir insan olarak şuan çok acı çekiyor ve inanılmaz müteessir oluyorum.Neden yapıcı düşünceler varken yıkıcı düşüncelere odaklanıyoruz.

Kim tarafından kandırılıyoruz, neyi paylaşamıyoruz, neden huzur içinde birlikte yaşayamıyoruz?

Kainatın sahibi bu dünyaya bizi belli bir müddet için misafir olarak gönderdiği ve biz bunu bildiğimiz halde sanki bu dünyadan hiç gitmeyecek gibi nazlanıp duruyoruz ve kalpleri kırarak korkunç bir hızla ve hırsla neden dünyayı ele geçirme çabası içinde oluyoruz?

Yıllarca ten renklerimizin farklı olmasından dolayı birbirimize kurbanlar verdik. Şimdide milliyetçiliğimiz, düşüncelerimiz ya da inançlarımızın farklılığı sebebi ile bir birimizi öldürüyoruz. Daha kaç kurban vererek bunu anlayacağız?

Farklı olmak zenginliktir, renktir ve bolluktur. Farklı düşünmek, Yaradan’ın merhametinin tezahürüdür. İnsan ve insanlık ne zaman anlayacak ki, farklılık Yaradan’ın bir emri ve kerim isminin tecellisidir.

Yaradan’ın verdiği bu mucize canı, sen ne hakla almanın doğru olduğunu düşünebiliyorsun. Sen ne hakla farklı düşünüyor diye, kendi düşünceni anlatma yerine insanın canını alıyorsun. Her kimsen, her neysen, sen Yaradan varken neden şeytanın düşüncelerine hizmet ediyorsun?

Yaradan merhamet sahibidir. Yaradan sevgidir. Yaradan bolluk ve paylaşımdır. O bize şartsız oksijen, besin, ışık ve can vermiştir. Sadece insanlara değil, her bir canlıya rızkını vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Yaradan farklı farklı canlılar yaratmıştır, o farklılığa değer veren ve saygı duyandır. Farklılıklar onun zenginliğinin ispatıdır.

Şeytan yıkıcıdır. Şeytan öfke, kin ve nefrettir. Şeytan renksizdir, karanlıktır, tek tiptir, kötülüktür, can alandır. Şeytan üretmez, paylaşmaz. Şeytan, Yaradan’ın yarattığı varoluşu ve güzellikleri yıkma peşindedir. Yıkıcı düşünce şeytanın düşüncesidir. Her kim bu düşünceye sahip ya da destekliyorsa o Yaradan’dan uzak ve şeytana hizmet edendir.

İslamiyet, aslından bozulsa da Hıristiyanlık, Yahudilik gibi semavi dinler Yaradan’a giden birer yol ve metottur. Her biri Yaradan’a giden yolu farklı anlatsalar da aynı noktaya götürmek için çabalarlar. Doğru ve yanlış bize düşmez, diğer tarafa gittiğimizde Yaradan tarafından bu bize açıklanacaktır. Herkes kendi iradesinin sonuçlarını yaşayacaktır.

Yaradan’ın yarattığı en değerli değer olan İnsan! Uyan artık burası da Cennet. Geldiğimiz yer de Cennet gideceğimiz yer de Cennet. Dünyamızda şeytana hizmet eden düşünceler, Cennetimizi Cehenneme çevirmektedir.

Elhasıl; Sen sahip olduklarına şükrettiğinde ve hayatının her anını sevgi çemberi ile donattığında Cennet de olacaksın ve cennete ehil olacaksın. Yaradan’ım sen her birimizi affet, bilinçlerimize merhamet ve sevginden ver. Barış içinde, birlikte paylaşabileceğimiz bu cennet vatanımızı cehenneme çevirmek isteyenlere fırsat verme... Dua ile…

Mehmet Kanmaz