Salı, 07 Aralık 2021 10:07

Sizce CHP Atatürk partisi mi?

İliklerine kadar FETÖ’ye bulaşmış olan CHP aklının terörle mücadelesine nasıl inanacağız? FETÖ’nün karargâhı haline gelen CHP’nin FETÖ’den aklanmak için her türlü gizleme yoluna başvurması, zihin kirliliklerine neden olmaktadır.

Bugün, geçmişi kirli işlerle dolu olan CHP’nin yabancı istihbaratlar tarafından nasıl kullanıldığını analiz edeceğiz. FETÖ’nün gerçek mimarı kimmiş, ülkeye en çok ihaneti kim etmiş, zamanında sinsi ilişkiler nasıl kurulmuş, bir göz atalım. Devlet kurumlarına kimler nasıl sızmış, Fetullah Gülen hangi pratik zeka üzerinden sızmaları sağlamış bugünkü uzantıları kimlerdir bakalım.

Kasım Gülek, 1910 senesinde Adana’da dünyaya gelmiştir, 1996’da Washington’da öldüğü bilinir… Cenaze namazı, vasiyet ettiği üzere FETULLAH GÜLEN’e kıldırtılan Kasım Gülek kimdir, kimi yetiştirip Türkiye’nin zirvesine getirmiştir, yetiştirdiği isim Kasım Gülek’e vefa borcunu nasıl ödemiştir?

Kasım Gülek, Sabetay bir aileden gelir,  İsmet İnönü’nün kabinesinde Cizvit geleneğine bağlı devlet adamı olarak bilinir. Tesadüfler zincirlerine bir bakın, devlet içinde diyet borçları kimden kime ödeniyor.

İttihat ve Terakki üyesi Mustafa Rıfat Bey’in oğlu olan Kasım Gülek, Galatasaray Lisesi ve Robert Koleji’nde, Paris Ecole Science Politiques’de, Columbia University’de eğitim görmüş, ABD’de öğrenciyken Chase Manhattan Bank’da çalışmıştı. Harvard Üniversitesi’nde işletmede masterını tamamlamıştı.

Rockfeller bursuyla Berlin ve Cambridge üniversitelerinde çalışmalar yürütmüş bir isim olan Kasım Gülek, Cambridge rektörünün tavsiyesiyle CHP’ye girmişti. Buraya kadar başarılı görülen bu eğitim hayatının ardındaki gerçek ise burslar ve imkânlarıyla göz ardı edilebilecek bir plan içermiyor.

 

İnönü’nün, 1950’den 1957’ye dek görevde tuttuğu Kasım Gülek ile çalışma arzusu onun yabancılarla kurduğu sıkı dostluklarından ileri geliyordu… 

Siyasi hayatı sürecinde Kasım Gülek kendisine çizdiği yollarla yetinmemiş, bir de adam yetiştirmişti. Bülent Ecevit’in siyaset hayatını şekillendiren Kasım Gülek, yıllar sonra kızı Tayyibe Gülek’in Ecevit tarafından siyasete aktif şekilde yerleştirilmesine zemin hazırlamıştır.

Bu durumun ardından Bülent Ecevit de, Kasım Gülek’e olan vefa borcunu, Gülek’in kızı Tayyibe’yi DSP’den milletvekili yaparak ödemiştir.

Kasım Gülek’in yaşamında en ilginç teklif General McArthur’dan geliyor, Gülek’ten ABD’de kalarak senatör olmasını istiyordu!

 

Kasım Gülek bu arada FETULLAH GÜLEN’le dostluğu ilerletiyor ve onu ABD BÜYÜKELÇİSİ MORTON ABRAMOWİTZ ile tanıştırıyordu. Kasım Gülek, yaşlılık yıllarında yeniden CHP ile ilişkileri yeniden canlandırmak için ciddi çabalar sarf etmektedir. Kasım Gülek’in baldızı Aylin Radomisli, uzun yıllar ABD’de yaşıyor, Amerikan ordusuna katılıyor, CIA birçok bağlantısı bilinmektedir…

Asya’da elçilik görevine atanacağı söylenirken 19 Ocak 1995′de evinin bahçesinde ölü bulunuyordu. Ölümün nedeni araba kazası olarak kayıtlara geçiriliyordu. Aylin Radomisli’nin Türkiye’den ilginç misafir portföyü olduğu bilinir. Yakın arkadaşı Aylin Gönensay (Eski dışişleri ve devlet bakanlarından Emre Gönensay’ın eşi) bunlardan biriyle tanışmıştı. 

Gülek ailesi Zaman gazetesinin ihtiyaçları için Amerika’daydı… Kasım Gülek’in kızı Tayyibe Gülek, Teyzesi Aylin Rodomisli ile ABD’de yaşadı. Harvard’ı bitirdikten sonra, Türkiye iktisadını pek ama pek iyi yönetenlerin yuvası London School of Economics‘ te yüksek lisans yaptı. 

Türkiye’ye dönünce engin deneyimlerine güven duyularak Ecevit tarafından Başbakanlık Danışmanlığına atandı. Türkiye’nin Bakü-Ceyhan Boru Hattı Sekreterliğini yürütürken Ecevit’lerin kontenjanından Adana Milletvekili (1999) olarak TBMM’ye taşındı

Tayyibe Gülek bugün, ABD’de halen aktif birçok lobi merkezinin danışmanı olarak bilinmekle birlikte Fetullah Gülen’in de önemli bağlantılarını yöneten ve gizlilik derecesinde özel toplantıları yöneten kişidir. 

Tayyibe Gülek, Fetullah Gülen tarafından kutsanmış ve CHP’nin içindeki kripto yapılanmanın, yabancı servis işlerinin yürütülmesi noktasında gizlilik esasıyla hareket eden ismidir.

 

Ecevit, Tayyibe Gülek’i ABD gezilerinde hep yanında bulundurmaktaydı. Tayyibe Gülek Temmuz 2002’de Kıbrıs’tan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atanmıştı. ABD’lilerle 1920’li yıllardan beri içli dışlı olan Kasım Gülek, Moon tarikatı elemanlarının da katıldığı ilk toplantıyı 1982’de İstanbul’da yapmıştı. 

Bu toplantılarda Moon’un Ortadoğu Temsilcisi, Thomas Cromwell başta olmak üzere Moon’un örgütlerinden ve yerlilerden birçok yönetici katılmıştı. 

Bugünkü Türkiye’nin başına FETÖ belası, Kasım Gülek tarafından sarılıyor. Ecevit, kendisini yetiştiren Kasım Gülek’e vefa borcunu ödemek için kızı Tayyibe Gülek’i devlet işlerinde etkin hale getiriyor. Kendisini yetiştiren Kasım Gülek’e vefa borcunu ödeyen FETÖ de, Tayyibe Gülek’i kutsayarak büyük bir hürmetle kirli işlerini CHP üzerinden sürdürüyor. Bugün CHP’deki aktif siyasi etkisi süren Tayyibe Gülek, FETÖ’nün bayrağını sallıyor.

Bu bütün olanların devam ettiği aşikâr… Sizce FETÖ, CHP karargâhı değil mi?

Sabri BALAMAN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...